2013. június 29., szombat

Sword Art Online (anime)

Bejegyezte: 1995 dátum: szombat, június 29, 2013


Történet: "2022-t írunk, piacra dobták a várva várt SAO-t. A NervGear nevű VR (Virtual Reality)

sisakkal - mely minden érzéket irányít az agyon keresztül – képesek a játékosok belépni a játékba. Rögtön a kiadása után elkapkodták az összes példányt, amit csak limitáltan adtak ki. Így 10.000 játékos kezdhette meg kalandjait az online világban. Ifjú főhősünk, Kirito egyike volt a szerencsés 1.000 Beta Testernek, így ő már tapasztaltabban kezdhette a játékot. Miután belép a játékba, megismerkedik egy Klein nevű játékossal, akinek segít a játékban eligazodni, megmutatja neki az alapokat. Azonban rögtön az első nap azzal kell szembesülniük, hogy a játékból nem lehet kilépni. Hamar fény derül ennek okára, amivel Akihiko Kayaba, a SAO és a NervGear megalkotója szembesíti a játékosokat: Ez nem hiba, ő csinálta ilyenre a játékot. Az egyetlen mód a szabadulásra és a valóságba való visszatérésre, mind a 100 szint teljesítése. Ha valakinek az életpontja lenullázódik, nem csak a karaktere, de ő maga is meghal a valóságban: A NervGear egyszerűen megsüti az agyát. Abban az esetben is ugyanez történik, ha valaki leveszi róluk a sisakot a valóságban."

Véleményem: A sorozat két évados és nekem az első nagyon tetszett, de a második szerintem gyengébbre sikerült. Nekem legalábbis nem tetszett, annyira, mint az első. De ismerek olyat, aki meg pont fordítva gondolja :D Ez ízlés kérdése. Na a két évadot épp ezért külön szedem:


1. évad: Az alap ötlet, hogy egy videojátékban ragadnak nagyon tetszett. A grafika nagyon jó, bár ez elvárható, hiszen mégis csak egy 2012-es anime. Nagyon tetszettek a harci jelenetek, azokat remekül megcsinálták. A történetből a szerelmi szál sem hiányzik. Sőt a második évadot ez indítja el. :)
2. évad: Kevésbé tetszett.A történet új videojátékban folytatódik, de kapunk új szereplőket, új főgonoszt és egy megmentésre váró hercegnőt is. Nekem nem volt szimpi karakter a kishúg... lehet, hogy éppen miatta tetszett kevésbé ez az évad. XD 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Minden ami vélemény Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review