2013. június 17., hétfő

Hotarubi no Mori e - A szentjánosbogarak fényének erdejében

Bejegyezte: 1995 dátum: hétfő, június 17, 2013
Hotarubi no Mori e - A szentjánosbogarak fényének erdejében 

"Amikor először találkoztam vele, még csak 6 éves voltam. Egy forró nyári napon, eltévedtem a hegy istenének erdejében, ahol a szóbeszédek szerint szellemek éltek. (...) Mikor a félelemtől és az elhagyatottságtól sírva fakadtam, megjelent előttem."

Nagyon szeretem ezt az animét. A története megható és szép. Az ember sajnálja, hogy mindössze 45 perc, én szívesen néztem volna még. A történet  Midorikawa Yuki egyfejezetes mangája alapján készült.  Aki megnézi az készítsen zsebkendőt maga mellé!!! 
Megnézhető, magyar felirattal ITT!

Történet: "Hotaru a nyarat a nagyszüleinél tölti vidéken, ahol a szóbeszéd szerint a közeli erdőben youkai-ok élnek. Ahogy a legtöbb gyereket, úgy a kislányt is érdeklik a mondák meselényei, de egy felfedezőútja során, túl mélyen bemerészkedik az erdőbe és eltéved. Éppen szorult helyzetét siratja, amikor egy furcsa, maszkos fiú jelenik meg a fák között. A fiú, aki később Ginnéven mutatkozik be és állítása szerint egy youkai, szívesen segít Hotarunak kitalálni az erdőből, csupán egy dolgot köt a lelkére, soha, semmilyen körülmények között se érjen hozzá, mert ha emberi kéz érinti, akkor örökre eltűnik.
A kislány másnap visszamegy, hogy megköszönje a segítséget, és ezt követően minden nap elmegy Ginhez játszani az erdőbe. Hotaru és Gin a köztük lévő láthatatlan fal ellenére szépen lassan összebarátkoznak, de vajon lehet a kapcsolatuknak bármiféle jövője úgy, hogy a fiú számára akár egy egyszerű érintés is végzetes lehet?" 


Szereplők: Igazából Hotarun és Ginen kívül más szereplőnk nincs is. (persze vannak mások, de ők csak pár percre tűnnek fel és nincs jelentőségük) Viszont a néző nem bánja, hogy csak ők vannak. Mind a kettőjüket hamar a szívünkbe zárjuk. 




Trailer:
 




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Minden ami vélemény Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review