2013. augusztus 2., péntek

Psycho-Pass (anime)

Bejegyezte: 1995 dátum: péntek, augusztus 02, 2013

Tartalom: 
"Egy gyönyörű, műanyag világ
Ez lenne történetünk helyszíne, a jövőbeli Japán. Mindenhol futurisztikus gépek, lenyűgöző felhőkarcolók.
Továbbá egy rendszer mindenek felett, mely az emberek hétköznapjait hivatott könnyebbé, biztonságosabbá és élhetőbbé tenni. Ez lenne az úgynevezett Szibüllák Rendszere, mely - röviden fogalmazva - olvas az emberek személyiségében. Ennek a rendszernek hála nincs munkanélküliség, hiszen "mindenki alkalmas valamire" alapon minden ember neki megfelelő munkához jut. A bűnözés sem jöhet szóba, hiszen minden ember pszicho-képe alapján kideríthető, hogy van-e hajlama bűnt elkövetni. Ezt a hajlamot egy számérték jellemzi (azaz a Bűnelkövetési Együttható), mely ha meghalad egy megadott határértéket, az illető rehabilitációra utalható. Komolyabb esetekben a Szibüllák Rendszere engedélyt ad a likvidálásra, hiszen aki kárt tehet a társadalomban, az nélkülözhető elem. És ebben a tökéletes társadalomban mégis vannak lehetséges bűnözők...
Ki bűnös? És ki jó?
Ez a kérdés merül fel Tsunemori felügyelőben, amint első bevetésének közepébe csöppen. Ő és munkatársai egyDominátor nevű fegyverrel dolgoznak, melyet a "Szibüllák szemének" is hívnak. Ez a fegyver csak akkor sül el, ha használója egy lehetséges bűnelkövetővel kerül szemtől szembe. (Vagyis a vérebeket is bármikor hatástalaníthatják vele.) Viszont a rendszer nem hibátlan: egy túszul ejtett, súlyosan bántalmazott, kétségbeesett lányt is likvidálandó személynek minősít, akit Kougami gondolkodás nélkül le is lőne (hiszen a Szibüllák utasítása megkérdőjelezhetetlen), de még mielőtt ezt megtenné, Akane őt lövi le saját akaratából. "



Véleményem: Nekem nagyon tetszett. Szerintem egy elég érdekes anime. Bírom az ilyen disztópia történeteket.  Az akció jelenetek nagyon látványosak, a nyomozások érdekesek, néhol elgondolkodtató. Kicsit véres, de engem ez nem zavart. Végig fenn tartotta az érdeklődésemet.


Ami nagyon tetszett:
Dominator *-*

Ami nem tetszett: 
Reménykedtem egy kicsit másabb befejezésen.


Szerelmi szál: Háááát... végül is nincs benne. Vagyis egy van, de az is hanyagolható és nem éppen átlagos. Ráadásul főleg csak utalások vannak rá. Ténylegesen meg csak egyszer mutatják.(Hála az égnek) XD Meg nem is a főszereplők között történik. :D 

Szereplők: 
Jó karakterek, de különösebben mély benyomást nem tettek rám. Nekem az egyik kedvencem volt a fő gonosz. XD A végére egészen sajnáltam őt. A másik nagy kedvenceim Kougami és Akane voltak. 









0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Minden ami vélemény Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review