2013. augusztus 3., szombat

Shinrei Tantei Yakumo (anime)

Bejegyezte: 1995 dátum: szombat, augusztus 03, 2013
Tartalom
"A hűvös és zárkózott Saitou Yakumo egykedvűen tengeti egyetemista napjait, miközben jó pénzért különleges ügyeket old meg – hála nem mindennapi, vörös színű bal szemének, amivel képes látni a halott lelkeket. Egy rejtélyes szellemjárás kapcsán az életébe berobbanó Ozawa Haruka azonban kizökkenti ebből a kellemesen nyugodt életvitelből. Az állandóan furcsa esetekbe botló lány szinte naponta nyitja rá az ajtót az egykedvűen szunyókáló Yakumóra, és keveri különös eseményekbe: legyen az egy kíméletlen sorozatgyilkos utáni hajsza, egy elátkozottnak tűnő építkezési projekt feltérképezése, vagy egy a kórházi betegeket zaklató szellem utáni nyomozás. Az emberi kapcsolatok ellen erősen berzenkedő Yakumo kénytelen megbarátkozni a lerázhatatlan és mindig vidám Harukával, de ami sokkal keményebb kihívás elé állítja: kénytelen szembenézni saját múltjával és azzal, hogy különleges képességét ne csupán átokként, hanem egyben áldásként is elfogadja."


Véleményem:
Tetszett. A kedvenceim egyike. Nyomozós, misztikus és drámai. Kicsit lassan indul be a sztori, de megéri kivárni a végét. Mondjuk én az elejét se találtam unalmasnak. Szerintem a lezárást is jól megoldották. Bár én megnéznék egy második évadot is. Az opening zenéje nagyon jóra sikeredett. :D A grafika is szép és a karaktereket is jól megcsinálták. 

Érdekesség: A mű manga alapján készült, de a mangát pedig egy regénysorozat alapján rajzolták. De nem követi szigorúan a regény menetét. 




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Minden ami vélemény Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review