2013. augusztus 3., szombat

Ghost Hunt (anime)

Bejegyezte: 1995 dátum: szombat, augusztus 03, 2013
Tartalom:
"A természetfeletti egy olyan megfoghatatlan dolog, amelyet az ember ősidők óta fél és tisztel. Azok az érthetetlennek tűnő jelenségek, amiket az emberek egykor nem értettek, sokáig félelemmel töltöttek el mindenkit. Ma már azonban, amikor mindent a tudomány segítségével akarnak megmagyarázni, már nincs helye az ilyesminek. Kopogó szellemek, kísértet járta épületek, nyom nélkül eltűnő emberek, mindezt egyszerű ostobaságnak nyilvánítanák, és a fantázia birodalmába száműzik. Amikor azonban a tudomány már nem képes megmagyarázni ami történik, és emberéletek forognak veszélyben, csak azoknak a segítségére lehet számítani, akik éppen ehhez a területhez értenek.



Az egyik ilyen esetnél egy iskola igazgatója felkér egy Shibuya Kazuya nevű, alig 17 éves fiatalembert, hogy nézzen utána, mi igaz a régi iskolaépületre vonatkozó szóbeszédekből és derítse ki, mi állhat az ott történt különös balesetek hátterében. Egy esős áprilisi napon meg is érkezik, és hamarosan találkozik az elsőéves Taniyama Mai-al, aki épp kísértettörténeteket mesél a barátaival. Másnap azonban Mai véletlenül apró balesetet okoz, amiben Shibuya asszisztense, Lin megsérül. Ezért nem sokkal később megkéri Mai-t, hogy segítsen neki, amíg Lin rendbe jön  Mikor azonban munkához látnának, mások is érkeznek, hogy megoldják a rejtélyt, de alig léptek be az épületbe, hamarosan egymást követik a hátborzongató események. Betörnek az ablakok, omladoznak a falak, kopogó hangok, valakit még meg is támadnak. Shibuya azonban a többiek
ellenkezése dacára továbbra is azt állítja, hogy ez nem egy kísértet műve, hanem egy természetes eredetű folyamaté. Mivel ezzel még nem győzi meg a többieket, ezért úgy döntenek, elvégeznek egy kísérletet, amely biztosan felfedi a titok nyitját. És igaza is lett, nem sokkal később nyilvánvalóvá válik, hogy mi történt valójában. Ezzel azonban messze nincs vége a történetnek, hiszen ez csak egy eset a sok közül, amelyet közös erővel fognak megoldani a jövőben."


Véleményem: 
Imádom a paranormális jelenségekkel foglalkozó műsorokat, filmeket, könyveket... szóval egyszerűen mindent! XD Persze attól még, hogy a paranormális dolgokat imádom lehetett volna rossz ez az anime, de szerencsére nem volt az!!!! Nagyon tetszett. Sőt az egyik kedvencemmé vált. Nem csak borzongató, de poénos és érdekes is. :) Az oppening és az ending nagyon ütős. Illik az anime hangulatához. A grafika is szép. Örömmel megnéznék még 2 évadot belőle. 


Szerelmi szál: Nagyon minimális. :( De azért oda vagyok érte! *-*







Ami nagyon tetszett: 
Vannak igazán jó részek, amitől libabőrös lettem.
Vicces is! :D






Szereplők: Szerintem igazán jópofák. Mindegyiket szerettem. :) Örültem, hogy a mangához képest, Mai kicsit aranyosabb kinézetet kapott! :D Naru... Ő meg tiszta cuki. XD



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Minden ami vélemény Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review