2013. november 16., szombat

Lovely complex

Bejegyezte: 1995 dátum: szombat, november 16, 2013
Tartalom:
"Koizumi Risa egy gimnazista lány, aki a maga 172 centijével kitűnik az átlagos magasságú lányok közül. Ha ez nem lenne elég, a kettes osztályba jár egy srác, Atsushi Otani, aki szintén efféle problémákkal küszködik, csak pont az ellenkezőjével. Ő a maga 156 centijével jóval alacsonyabb, mint az átlagos japán srácok. Emiatt mindkettejüknek van egyfajta komplexusa, ami a magasságukhoz köthető. Az iskola kezdete után elég jó barátokká válnak, de folyton veszekednek, ami általában oda fajul, hogy mindenki rajtuk röhög. Ebből a viselkedésből kifolyólag ragasztja rájuk az osztályfőnökük az „All-Hashin Kyoujin” nevet (magyar fordításban Defekt Duó), egy népszerű komikus duó után, akik között szintén nagy volt a magasságkülönbség.


A két fiatalnak azonban nincs szerencséje a szerelemben. Egy balul elsült szerelmi próbálkozás után - aminek oka persze a magasság - elhatározzák, hogy akkor sem adják fel. Szerelmük tárgya, Suzuki-kun és Chiharu összejönnek ugyan, de ők mindent beleadnak. Otani és Risa egyre több időt tölt együtt, ami nagyrészt annak is köszönhető, hogy a személyiségük és érdeklődési körük nagyon hasonlít. Még zene téren is, hiszen mindketten odáig vannak a japán rap műfajban tevékenykedő Umibouzuért.

Ahogy egyre többet vannak együtt, Risa elkezd máshogy érezni a fiú iránt, amit eleinte nem mer megosztani a sráccal, azonban Nobu-chan unszolására - aki történetesen Risa legjobb barátnője - megpróbál közelebb kerülni a hozzá.

Vajon a magasság tényleg ennyire számítana, ha szeretünk valakit? Tényleg ennyire meghatározó az egy szerelemben, hogy akit szeretünk magasabb vagy alacsonyabb?"


Véleményem:
Számomra megunhatatlan és örök kedvenc ez az anime. Imádom! Humoros, romantikus és szeretni való. A grafika is szép. Ráadásul érzelmekben sincs hiány, hiszen akad olyan rész, ahol még a könnyem is kicsordult. Aki szereti a humoros, aranyos történeteket, annak kihagyhatatlan és kötelező. :D
Először feliratosan láttam és rá kb. három hónapra az Animax csatorna leszinkronizálta és ott újra meg újra végig néztem. Már legalább tízszer láttam az egész sorozatot, de még mindig megnézem, ha megy. (bár manapság ritkán nézek Animaxot és asszem most éppen nem is adják a Love.com-ot)

Ami nagyon tetszett:
Vicces.

Ami nem tetszett:
Hmm... szerintem ilyen nincs benne. :D




1 megjegyzés:

Nirol írta...

A KEDVENCEEM

Megjegyzés küldése

 

Minden ami vélemény Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review