2014. július 2., szerda

Otome Youkai Zakuro

Bejegyezte: 1995 dátum: szerda, július 02, 2014
Tartalom:
"Te mit tennél, ha hirtelen olyasvalakivel kéne eltöltened napjaid nagy részét, akitől idegenkedsz, akivel kapcsolatban erős ellenérzéseid vannak, ne adj isten, akitől még félsz is egy kicsit? És mit tennél, ha ez az illető ugyanúgy érezne irántad, mint ahogyan te érzel iránta? Alapfokú empátia lecke animefanoknak, anime köntösben, misztikummal, kalanddal, humorral és drámával – úgy, ahogy mi, animefanok szeretjük.
A Meiji-restauráció nyugatosító hatásai felbolygatják az emberek és a youkai-ok amúgy sem túl békés egymás mellett élését Japán szerte. Az egyre fokozódó feszültség megoldására jön létre a Youjin-ügyi Minisztérium, melynek különleges „osztagának” egyik felét a japán katonaság három hadnagya (Agemaki, Riken, Ganryuu), másik felét meg az emberek és youkai-ok megvetendő nászából született, ám különleges képességekkel rendelkező félvér leányzók adják (Zakuro, Susukihotaru, Hotaru, Bonbori). A két külön világhoz tartozó csapat összeszokása és együttműködése persze nem megy zökkenőmentesen. A megtévedt és agresszívvá vált youkai-okat kergető csapat tagjai kénytelenek szembenézni saját előítéleteikkel, múltjukkal és titkaikkal, ha el akarják végezni a rájuk bízott feladatot – és ha életben akarnak maradni."



Véleményem: 
Meg vagyok döbbenve saját magamon, hogy még nem írtam erről az animáről. XD Pedig ez is egy kedvenc. XD Na, de most pótolom a hiányosságomat. :P
Szóval egy 13 részes fantasy animéről van szó, amibe az akción kívül jóképű férfi karaktereket is kapunk. (Méghozzá cuki egyenruhában :P)
A történet először könnyed és vicces. Rengeteget lehet nevetni!!! Megismerhetjük a szereplők jellemét, a kialakított világot. Aztán a hangulat komorabbá válik és megtudhatjuk, hogy szinte minden hősünkhöz tartozik egy sötét múlt is, majd az epizódikus részek egy kerek történetté egészednek ki.
Természetesen romantika is akad.
A garfika nagyon szép és jól kidolgozott. A figurák jól néznek ki és könnyű őket megkedvelni.
Külön tetszik, hogy főhősnő jó harcos és, hogy ő védi a többieket. :D
Agemaki számomra nagyon vicces karakter, akit csupa csillogás és rózsák vesznek körül, lazának mutatja magát aztán kiderül az ő kis titka. XD Legtöbbet rajta nevettem.
Egyedül az utolsó rész az, ami kicsit bántja a szememet. Viszont az se vészes. :D

Ami nagyon tetszett:
12. rész

Ami nem tetszett:
A vége kissé egyszerű. Más befejezésre számítottam. XD


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Minden ami vélemény Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review