2014. július 11., péntek

Fruits Basket

Bejegyezte: 1995 dátum: péntek, július 11, 2014
Tartalom:
"Egy család egy régi átokkal...
És egy lány, ki örökre megváltoztatja életüket...

Történetünk főszereplője a 16 éves Tohru Honda, kinek apja elhagyta őt, és anyját pedig egy balesetben elvesztette. Nem volt hová mennie, mert nagyapja építkezett, így sátrat vert az erdőben, mit sem sejtve arról, hogy a terület a Sohma családé. Egy nap, mikor jön haza az iskolából, összefut Shigure Sohma-val, és osztálytársával, Yuki-val (az iskolában csak "herceg"). Mikor kiderítik, hogy Tohru egy sátorban lakik, felajánlják neki, hogy maradhat a Sohma házban, de a háztartást neki kell végeznie. Tohru beleegyezik. Kicsivel később felfedezi a Sohma család titkát. Ha egy másik nemből való ember megöleli a család valamely tagját, akkor aszerint, hogy a kínai horoszkóp melyik évében születtek, állatokká változnak. De nem kell félni, egy idő után vissza is változnak. Tohru-nak meg kell ígérnie, hogy nem mondja el senkinek a nagy titkot, mert ha megteszi, ki kell törölni az emlékezetét, és mindent elfelejt. Vajon Tohru megbízható-e?"


Véleményem:
Újra egy kifejezetten lányos darabról van szó.
Tele poénokkal, egy kis mágiával és néhány elgondolkodtató résszel. Sírhatunk és nevethetünk is rajta egyszerre. Maga a grafika talán nem a legcsodálatosabb, de vannak gyönyörűen elkapott részek és szerintem a karakterek többségét nagyon jól megrajzolták. Plusz 2001-es animéhez képest nagyon is szép :D
Tohru szerintem tipikus animelány. Kedves, mindent belead, kicsit bugyutácska, de még azokon a kereteken belül mozog, hogy ne legyen idegesítő.
Sohma család összes tagjának érdekes a múltja. Nekem is meg van a személyes kedvencem: Kyo. :P Na, igen... Ki más? XD Bár Yuki is jó karakter, de a hangjától eléggé kiráz a hideg... O.o
A vége sok kérdést nyitva hagy és éppen ezért---->
Ha valaki már befejezte, akkor mindenképp érdemes elolvasni a mangát, mert az igazi nagy események inkább ott történnek. (Legalábbis szerintem XD) Plusz akadnak még megdöbbentő részletek... :P Ráadásul jobban kitér bizonyos részletekre.
Összességében: Sok akcióra nem kell számítani, viszont nagyon aranyos, vicces és szerethető. ^^

Ami nagyon tetszett:
Poénok

Ami nem tetszett:
Most semmi se jut eszembe XD Amúgy is... már rég láttam. XD

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Minden ami vélemény Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review