2014. július 6., vasárnap

Saiunkoku Monogatari

Bejegyezte: 1995 dátum: vasárnap, július 06, 2014
Tartalom:"A történet egy Saiunkoku (=Színpompás Felhők Országa) nevű országban játszódik. Főszereplőnk Kou Shuurei, egy tizenhat éves, nagy múltú, de elszegényedett nemesi családból származó lány, aki édesapjával, és Seirannal (egy férfivel, aki a ház körüli munkákban segít) él egy hatalmas, de kissé lerobbant házban. Történetünk azon a napon veszi kezdetét, amikor az egyik császári főtanácsos, Shou meglátogatja őket, és munkát ajánl a lánynak, amiért ötszáz aranyat fizetne. Mivel a lány legnagyobb gondja az állandó pénzhiány, ezért nem is hagyja, hogy a tanácsos mindent elmondjon, hanem azonnal elfogadja a munkát.

Másnap Shuurei és Seiran a palota kapuja előtt áll. A lány még most sem akarja elhinni: beleegyezett abba, hogy a nem túlzottan jó hírnek örvendő császár, Ryuuki hitvese lesz fél éven keresztül. Az ifjú uralkodót még csak hat hónapja koronázták meg, de azóta teljesen visszavonult a kormányzástól, egész nap csak bolyong a palotában, az éjszakákat meg szolgálókkal tölti, méghozzá csak fiúkkal. Shuurei mégsem visszakozik, a színjátékot vállalva beköltözik a palotába, de lassan felébred benne a gyanú: talán a császár nem is hülye, hanem csak hülyít másokat..."


Véleményem:
Egy romantikus és könnyed anime. Egy uralkodói románc. Most komolyan... Ki ne szeretné az ilyet? XD Jó, mondjuk én tökre oda vagyok a hercegekért meg minden ilyen hülyeségért. XD Szóval egyik főhősünk maga a császár, a másik pedig egy fiatal elszegényedett lány. (Jó ez a tartalomból is kiderült, de nem baj XD)
A sorozat két évados, bár én még csak az elsőt láttam. Viszont az nagyon tetszett :D Éppenséggel nem is rövid. Mind a két évad 39 részes, szóval ha valaki belekezd annak lesz mit néznie.
De, hogy miért jó? Először is aranyos és vicces. Van mondandója, érdekes és vannak benne jó kis kavarodások. Maga a sztori a múltban játszódik, ami számomra még érdekesebbé teszi. Elég sok a szereplő is, ami engem nem zavart - bár néha már belekavarodtam. XD Néhol vicces, néhol drámai, de mindenképpen jónak mondható.
A grafika is szép, részletes.

Ami nagyon tetszett:
Vicces és érdekes.

Ami nem tetszett:
....




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Minden ami vélemény Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review