2013. október 10., csütörtök

Fushigi Yuugi

Bejegyezte: 1995 dátum: csütörtök, október 10, 2013
Tartalom: 
"Rögtön az elején megismerkedhetünk az abszolút főszereplővel, Yuuki Miakával. Ő egy 16 éves gimnazista lány. Kissé szétszórt, de nagyon imádni való és mindene a hasa. Az ő legjobb barátnője Hongo Yui, szintén gimnazista. De ő már sokkal komolyabb, céltudatosabb lány. Az első részben egy könyvtárba vezet utuk, ahol az egyik elzárt részlegben egy könyvre bukkannak. Kínaiul van, ezért csak Yui tudja olvasni. Ez a bizonyos kötet a Négy Isten Univerzuma címet viseli. Néhány sor elolvasása után egy vörös fényt látnak, majd különös helyen ébrednek. Az ősi Kínába kerülnek, ahol rögtön bajba keverednek. Megtámadja őket néhány bandita. De szerencsére egy fiatal, erős és igen jóképű idegen a segítségükre siet, ő Tamahome. Hamarosan róla is kiderül, hogy csak pénzbeli juttatás fejében kergette el az útonállókat. Míg ő, és Miaka veszekszenek, Yui előtt ismét feltűnik ez a vöröses fény, és ismét a könyvtárban találja magát. Nemsokára rájön, hogy a könyv, amit olvas, Miakáról szól. Ezzel kezdetét is veszi a történet.
Az ősi Kínában, a könyv világában, minden égtájnak megvan a maga istensége. Miaka esetében ez Suzaku, a tűzmadár. Ő maga pedig Suzaku no Miko, azaz Suzaku papnője. Az a feladata, hogy maga köré gyűjtse a hét seishi-t, harcost, akik mind valamilyen különleges erő birtokosai. Ha ez sikerül neki, megidézheti Suzakut, és hármat kívánhat"


Véleményem:
Egyik régebbi kedvencem. Minden van benne: fantasy, dráma, bonyodalom, szerelem, poénok. A karakterek és a világ szépen vannak megalkotva. Igazából mást nem is írnék róla. Nekem ezek miatt tetszett nagyon, akkoriban és még így visszagondolva is. (Tényleg... lehet, hogy valamikor újranézem XD)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Minden ami vélemény Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review