2015. október 3., szombat

Hakuouki 1. évad

Bejegyezte: 1995 dátum: szombat, október 03, 2015
Tartalom:
"A történet a XIX-dik századi Japánban játszódik a Bakumatsuban, azaz a sógunátus utolsó éveiben. A főhősnő, Yukimura Chizuru útra kel Edo-beli otthonából, hogy felkeresse nyugati orvoslással foglalkozó édesapját, aki a munkája végett Kiotóba ment, de egy ideje megszakadt vele a kapcsolata. A városba érkezvén összetűzésbe kerül két roushival (gazdátlan szamurájjal) és menekülni kényszerül. Szemtanúja lesz, amint a Shinsengumi emberei megölik őket, majd ezekkel az emberekkel végeznek az alakulat más tagjai. Egyikük, Okita azt javasolja, hogy öljék meg őt is, de Hijikatára hallgatva végül magukkal viszik a Shinsengumi szálláshelyére, későbbi kihallgatásra. Miután kiderül, hogy miért jött a lány a császári fővárosba, felkínálják védelmüket, míg rá nem lelnek Chizuru apjára. Már az alakulat is nyomoz az orvos után, akinek fontos szerepe lesz a történet további alakulásában. Innentől a sorozat sorra veszi a fontosabb történelmi eseményeket, melyekbe Chizuru is belekeveredik. És belép a képbe a misztikus vonal is egy különleges szer, az ochimizu képében, mely képes emberfeletti regeneráló képességgel felruházni fogyasztóját, de meg is követel egy bizonyos áldozatot érte."


Véleményem:
Halihó, újra egy anime.
Ezt az animét már nagyon rég láttam, szóval az értékelés előtt gyorsan újra néztem. :D
Emlékszem régen nagyon tetszett. És azt kell mondjam még mindig tetszik. Bár azért most már kicsit kevésbé. xD Mindenesetre úgy rémlik, hogy a második évadot nem néztem végig(de az is lehet, hogy el se kezdtem), szóval arra majd kíváncsi leszek.
Szintén játék alapján készült, de itt nagy hangsúlyt kap a sztori is. Elsőre meg se mondaná az ember, hogy visuel novelből készült. Én legalábbis nem gondoltam volna. Mivel a legtöbb visuel novel alapján készült anime egy sémára megy: A lány helyzete a sok sráccal, akik furcsamód mind megkörnyékezik....
De mivel azért mégiscsak a játék alapján készült, kapunk sok-sok jelenetet a helyes pasi karakterekről, akár lassítva, akár fél pucéran, akár menő harcjelent közben.
Itt az első rész rögtön érdekesen kezd. Főszereplőnőnket megtámadják és a megtámadóit is megtámadják. xD (Ezt jól meg mondtam... De tényleg így történt.) És a megtámadók megtámadói kissé fura alakok: hófehér hajjal, vörös szemmel és örült viselkedéssel rendelkeznek. Lánykák szorult helyzetbe kerül, ám természetesen megmentik, majd a Shinsengumi főhadiszállásra viszik, ahol eldől a sorsa és kiderül, hogy egyáltalán mit keres ott.
Az első rész után következik pár lagymatagabb rész. Mármint nem úgy lagymatag, hogy semmi sem történik, csak nekem volt az. xD
Ott leginkább a harccal és szereplőkkel foglalkozunk. Lánykánkat lassacskán elfogadja a csapat és egyre több mindenben részt vehet, segíthet és bizalmukba avatják. Szóval egy időre megfeledkezünk a vörös szemű támadókról. De azért itt ott feltűnik egy-egy információ foszlány...
Körülbelül a 6. résztől kezd izgibbé válni, amikor végre átesünk a fantasy felébe a sorozatnak. :D
De azért még akkor is akadnak unalmasabb pillanatok.

A szereplők tűrhetőek. Bár Chizuru sokat nem beszél, amikor meg mégis, akkor általában ugyanazt mondja. Illetve nem nagyon képes megvédeni sem magát, a kezét mindig a fegyverre teszi, de sose húzza ki a tartóból. xD Amikor meg végre valahára előhalászta azt a nyamvadt fegyvert, akkor se kell végül használnia.
Ja, és persze állandóan elájul!
Szóval nem fogja megkapni az év legmenőbb fősnője díjat.
A kedvencem Kazama volt. Mert.... Mert csak! xD Bírom a hasonló karaktereket. :D
Szerelmi szálra egyelőre ne számítsatok. :P De tudjátok, ott van még a második évad is ;)

Ami nagyon tetszett: 
Kazama, csak sajna keveset szerepel

Ami nem tetszett: 
Néha kicsit unalmas.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Minden ami vélemény Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review