2014. augusztus 27., szerda

Arcana Famiglia

Bejegyezte: 1995 dátum: szerda, augusztus 27, 2014
Tartalom:
"A történet Regalo szigetén játszódik, mely fontos kereskedelmi központ. Az Arcana Famiglia egy szervezet, ami védelmet nyújt a sziget lakosainak. A Famiglia tagjait különleges képességük alapján válogatták, melyeket a Tarocco kártyák által kötött egyezségnek köszönhetnek. A családfő (Mondo) úgy döntött, hogy visszavonul, s ezt születésnapi ünnepségén be is jelentette. A vezető pozícióját azonban nem hagyja akárkire. 2 hónapon belül megrendezni kívánja az úgynevezett Arcana Duellót, amelyben kötelező a részvétel mindazoknak, akik Arcana erővel rendelkeznek. A győztes - azon felül, hogy kívánságát teljesítik - nem csak az "Apa" címét nyeri el, hanem Mondo egyetlen lányának, Felicitának a kezét is. Felicitá nem hajlandó elfogadni a feltételeket, mivel ő a saját, szabad útját akarja járni. Úgy dönt, hogy két legjobb barátjával (Libertával és Novával) az oldalán megküzdenek a rájuk leselkedő akadályokkal, s megnyerik az Arcana Duellót."


Véleményem:
Ez az a típusú anime - nálam-, ahol a grafika gyönyörű, de a történet nem valami nagy szám. 
Nem rossz, de szerintem felejthető.
Sok mindent nem használtak ki és felesleges dolgokra vittek hangsúlyt. Nagyon jó kis harcokat lehetett volna csinálni, de ehelyett ellaposodott a sztori. Kb. 10 részen át semmi se történt. Az első részben elmondják, hogy mi lesz aztán erre várhatunk az utolsó részig. De a köztes részben semmi említésre méltó nincs. Úgyhogy a történet elég lassan halad.
Felicitá nem fog bekerülni a kedvenc női karaktereim közé. Szerintem eléggé semmilyen a csaj. Mondjuk legalább tud harcolni. 
Debitot viszont nagyon bírtam. Bár lehet, hogy csak azért mert valami eszméletlen módon tetszett a szinkronhangja. XD
Úgy összességében keveset tudhatunk meg a karakterekről is, de itt sem felejthetjük el, hogy ez visuel novel adaptáció. Az ilyen animék általában csak egy kis kedvcsinálók a játékhoz.
Bizonyos szerelmi szál is van, de erre se fektet hangsúlyt.
Azaz senki ne számítson nagy szerelmi
vallomásokra, sőt ami azt illeti még csókra se.  xD
Azért van pár poén is, amin lehet mosolyogni. :D
Szóval nekem nem tetszett túlzottan, de azért egyszer meg lehet nézni és azért rossznak se mondanám.


Ami nagyon tetszett:
Grafika

Ami nem tetszett:
8 részen át nem tudja használni a csaj a képességét, aztán hirtelen a 9. részben gondol egyet és könnyedén megy neki... Ez annyira gáz! XD



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Minden ami vélemény Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review