2014. augusztus 23., szombat

Az élet habzsolva jó

Bejegyezte: 1995 dátum: szombat, augusztus 23, 2014
Tartalom:
"Sutter a mának él. A népszerű gimis srác sokat iszik, sokat bulizik, és nincsenek tervei a jövőre nézve. Azaz, jó úton van afelé, hogy alkoholista lesz belőle. Miután a barátnője faképnél hagyja, Sutter megint a piához fordul. Jól leissza magát, és másnap reggel az Aimee nevű iskolatársának a háza előtt, a füvön ébred. A lány nem népszerű, nem bulizik és nem pasizik, ráadásul sci-fit olvas, mégis valahogy egyre közelebb kerülnek egymáshoz. A kapcsolatuk azonban Sutter miatt nem éppen problémamentesek."



Véleményem:
Besorolás a Port.hu-n: 
"színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték"

Most komolyan? Tényleg? Kérdem én, mégis mióta vígjáték ez a film??? Tök komoly dolgok vannak benne, ráadásul poénok sincsenek. Vagy én vagyok az egyetlen, akinek semmi vicces nem volt benne?
Ez NEM vígjáték!!!
Csodásan bemutatja ez a film, hogy egy tizenéves miképpen tudja elrontani az életét. Viszont a végén ott van a remény sugara is, hogy hátha kezdett magával valamit. 
Maga a főszereplő, Sutter elég szánalmas karakter, de egyben sajnálatraméltó is. A srác népszerű és semmi komoly problémája nem volt még az életben. Közönyösen áll az élethez, amolyan majd lesz, ami lesz stílusban. A múltja egyik lezáratlan szakasza az apjával való kapcsolata és volt barátnője hiánya.
Amiee elég naiv és önbizalomhiányban is szenved, amelyet Sutter ki is használ. A legjobb az egészben az, hogy főhősünk ezt észre sem veszi, sőt úgy véli, hogy segít a lánynak. Valamilyen szinten valóban segít neki - kicsit több lesz az önbizalma -, de amúgy csúnyán kihasználja a lányt, ahogy azt már említettem.
Nem mondhatnám, hogy nekem különösebben tetszett, de egyszer meg lehet nézni. 
Aki valami komolyabb témára vágyik és nem a szokásos tini-love sztorira az bátran nézze meg.
Ui: A film egy könyvadaptáció. A regény csak angolul jelent meg és a The Spectacular Now címet viseli, az író Tim Tharp.



Ami nagyon tetszett: 
A színészi alakítás
Az autós rész, amikor Sutter apjától jönnek visszafelé.

Ami nem tetszett:
 Untam

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Minden ami vélemény Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review