2014. augusztus 21., csütörtök

Ashita no Nadja

Bejegyezte: 1995 dátum: csütörtök, augusztus 21, 2014
Tartalom:
"A történet a 13 éves, tejfelszőke hajú, kék szemű Nadja Applefield nevű lányról szól (neve azonos Andre Breton novellájával, ami oroszul reményt jelent). Ez a lány a Dandelion Troupe nevezetű vándorcirkusz társasággal utazgatja körbe Európát. Eleinte egy könnyed romantikus történetbe nyerhetünk bepillantást, de egy mélyebb valósággal is szembenézhetünk, mint például az osztálybeli megkülönböztetéssel és szegénységgel. Az anime túlnyomó részt a valós Európába helyez minket.
Nadja egy árva kislány, aki az Applefieldi Árvaházban él - amit Appleton kisasszony hozott létre - a 20. századi Angliában. Csecsemőkorában került az árvaházba, így azt hitte, szülei meghaltak. Ám tizenharmadik születésnapján az árvaház igazgatónője egy utazótáskát ad neki, melyben egy gyönyörű ruha, napló és egy levél volt. A levélből megtudta, hogy édeasanyja még él, s a hír hallatán elhatározza, hogy felkeresi anyját. Így is lett volna, ha két tolvajbérenc nem tesz neki keresztbe. A lehető legrosszabb történik, tüzet gyújtanak, habár véletlenül. A két tolvaj feladata ugyanis, hogy Nadja szív alakú brossát elvegyék. A tűzvészben Nadjának eszébe jut, hogy anyja táskáját bent felejtette, ám habozás nélkül visszamegy érte. A táska sikeres megszerzése után viszont ismét összeütközik a két tolvajjal. Nadja próbál menekülni, de végül egy szőke, kék szemű fiú menti meg a lányt és tulajdonát. Nadja viszont a történtek hatására eszméletét veszti, de a kedves fiú arcát, aki segített neki, nem felejti el. Másnap a Dandelion Troupe nevű vándorcirkusznál ébred, akikhez később csatlakozik, hála tánctudásának. Ezzel indul a kedves történet, mely egy kedves lányról szól. A történet folyamán sok más mellékszereplővel megismerkedhetünk, akik között talán Francis Harcourt és "Black Rose" játszik fontos szerepet. Hogy kik is ők? És Nadja vajon megtalálja édeasanyját? Ha megnézed, megtudod."




Véleményem:
Újra egy hosszabb darabbal érkeztem, ami kicsit régi is. Összesen 50 rész. Szóval, aki bele kezd annak lesz mit néznie!!!
Az egész anime elég lányos és maga a sztori is inkább nekünk kedvez. :D (Néha talán túlzottan is lányos, csupa csillogás és virágszirmok. Szóval csak a szokásos. XD)
Amúgy a történet a múltban kb. az 1900-as években játszódik - ahogy azt a tartalom is írta -, szóval láthatunk egy kis múltat, szép ruhákat, bálokat és ehhez hasonlókat.
Az alapsztori egyszerű és átlagosan kezdődik, de a későbbiekben nem maradhat el a kavarodás. Vannak poénos részek, romantikusak és drámaiak is. A grafika elég szép, nekem nincs rá különösebben panaszom. (Na mondjuk azért bele lehet kötni néhány részébe, pl: amikor sokan táncolnak vagy, amikor Nadja kinyitja a zene dobozát - ezek a részek nagyon számítógépesek.) A hátterek nagyon részletgazdagok. Egyik kedvencem, amikor Nadja a palotában eltéved és nem találja a kijáratot, akkor mindent szépen megmutatnak, én meg csak ámultam. :D (Ez amúgy az 5. részben van)
Eleinte epizódikusan halad a történet, megismerkedünk Nadjaval, aki kedves és aranyos - szóval tipikus, anime lány. Viszont azért képes megszólalni és kiállni magáért. (Én kedveltem a karakterét)
Találkozunk a csillagszemű lovaggal XD Plusz van nekünk egy tolvajunk is :P Nadja összegyűjt pár ismerőst miközben a cirkusszal utazgatnak és közben szép lassan haladnak az események :D A barátok vissza-vissza térnek egy-egy rész erejéig, úgyhogy senkitől se kell könnyes búcsút venni.
Én kíváncsi voltam a végére, hogy a nagy kotyvaszból végégül mi fog kisülni. Bár számítottam rá, hogy Happy End lesz. Happy End lett? :D Hát megtudjátok, ha megnézitek. :P

Ami nagyon tetszett:
26. rész

Ami nem tetszett: 
Hm... igazából nincs rá panaszom, csak engem nem tudott 100%-ig lekötni :D Volt olyan rész, amit untam és belepörgettem. XD




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Minden ami vélemény Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review