2014. június 16., hétfő

Hamvak

Bejegyezte: 1995 dátum: hétfő, június 16, 2014
Tartalom:
"Alexet, a cseppet sem hétköznapi 17 éves lányt távol minden civilizációtól, a hegyek között érte a katasztrófa, amelyben a régi világ néhány perc alatt megsemmisült. Vérvörös lett az égbolt és hullazöld a hold. Az emberiség nagyobbik része elpusztult. Az állatok acsargó szörnyeteggé változtak, az életben maradt fiatalok közül pedig sokan könyörtelen emberevő zombivá lettek. A hegyeken túl a túlélők bandái fegyverrel vadásznak egymásra, és szó nélkül lelövik, aki az útjukba kerül. 
A dermesztően hideg erdőben Alex megmenti egy kislány életét, majd találkoznak Tommal, a jóképű, de sötét titkokat rejtegető afganisztáni veteránnal. A három fiatal együtt folytatja útját a zord vadonban, és életében először Alex szerelmes lesz. De vajon sikerül-e életben maradniuk a hátborzongató szörnyűségekkel teli világban?"




Én és a könyv:
A blogturnénak az "Éles helyzet" egyik állomásán voltak magyarul megjelent zombi könyvek. Gondoltam... Hé! Miért is ne olvasnám el? XD


Véleményem:
Hmmm… Zombik. :D Szeretem őket *-* (Hatalmas The Walking Dead hatás alatt állok, plusz a Kaptár filmek rajongója vagyok. Zombik? XD Igen, jöhetnek minden mennyiségben!!!)
Ebben a könyvben nagyon jó volt a zombiábrázolás. Imádtam, amikor az első zombik feltűntek. Nagyon jól eltudtam képzelni és még a hideg is kirázott, de kb. ennyi… 
A történet eleje nagyon izgalmasan kezdett, bár már ott is úgy éreztem, hogy sok a felesleges rész. Nekem túl sok volt a leírás, hogy most ez meg az történik…(Jobban mondva: nem történik. Az egész könyvben kb. három zombi támadás van.) Megismerhetjük Alexet, aki a főszereplőnk. Alex beteg és bár a sztorinak csak a vége felé derül ki, hogy konkrétan miért ment erre a túrára az olvasó már tudja. :D Alex… mit is mondjak róla? Én nem szerettem meg, de nem is utáltam. Voltak megnyilvánulásai, gondolatai, amikkel egyetértettem és volt olyan, amivel nem. 
Ellie a maga idegesítő módján aranyos volt. Nem tudtam rá haragudni mivel tudtam, hogy van oka arra, hogy miért viselkedik úgy. 
Tom… Hát Ő Tom.. XD Nem lett egy álompasi. Ezzel ellentétben Christ egészen megkedveltem, bár ő se lett a szívem-csücske. De ha választanom kéne, akkor inkább Chris. 
A vége pedig eléggé függővég. Csak az a baj, hogy nem mozgatja meg a fantáziámat, hogy vajon mi lesz a folytatásban. Persze kérdéseim azért vannak. De kibírom, hogy nem kapok rájuk választ. XD


Ami nagyon tetszett:
Zombik!!

Ami nem tetszett: 
Számomra unalmas volt

Idézet:

"Alex úgy érezte, mintha valahogy belekeveredett volna egy film forgatására. Pont ilyenek voltak azok a filmek, ahol a kamera lassan hátrál, kitágul a látóhatár, és nyilvánvalóvá válik, hogy minden romba dőlt, minden elpusztult. Ilyen kihalt tájon haladt most. Alexen kívül csak a madarak mozogtak"

"A szarvasok a semmibe zuhantak. Üvöltésük kiégett üstökösként követte őket a halálba. Eltűntek a lány szeme elől."

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Minden ami vélemény Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review