2016. január 12., kedd

Mentőexpedíció

Bejegyezte: 1995 dátum: kedd, január 12, 2016
Tartalom:
"A Marson hatalmas homokvihar készül. A NASA űrhajósai biztonsági okokból azonnal elhagyják a bolygót: halott társuk testét sincs már idejük megkeresni.
Nem is találnák. Mark Watney (Matt Damon) ugyanis nem halt meg; csak a szkafanderébe épített adó meghibásodása miatt hiszik a többiek, hogy nem élte túl az első szélrohamokat.
A mérnök-botanikus mindent elkövet a túlélése érdekében: gépeket szerkeszt, élelmiszert termel, vizet gyárt, és amikor a Földi irányítók felfedezik, hogy él, felkészül a mentőexpedíció fogadására."


Véleményem: 
Nos... Ezt is megnéztem. :D
Nagyon gondolkodtam, hogy a filmmel vagy a könyvel kezdjem, de végül a film mellett döntöttem.
Nem győzött meg arról, hogy el kéne olvasnom a könyvet is - pedig rengetegen magasztalják és sok ismerősöm szerint nagyon jó. (Amúgy több, mint valószínű, hogy majd elolvasom, csak még várok vele xD)
Viszont határozottan nem az a fajta film, amire azt mondanám, hogy rossz volt. Két órás és bár a tartalom szinte az egész sztorit leírja, mégis fent tudta tartani az érdeklődésemet.
Meg aztán mindenki kíváncsi rá, hogy Mark túléli-e és ha túléli, akkor hogyan?
Mivel nemrég megnéztem a Visszatérőt is, kicsit ahhoz tudnám hasonlítani. (Bár számomra a Visszatérő azért nagyobbat ütött.)
Végül is a Mentőexpedíció is bizonyos szinten egy túlélő film. Csak míg a Visszatér nagyon reális és eszméletlen durva tudott lenni, plusz a főhőst a bosszú is hajtotta, itt inkább kicsit ráment a poénokra, számomra kevésbé volt drámai, és a Földi történéseket is nyomon követhettük.
Utóbbinak amúgy nagyon örültem, mert a film elkezdése elején pont azon gondolkodtam, hogy ez mennyire uncsi lesz, ha csak Markot mutogatják egész végig. XD
Szóval tetszett :)

Ami nagyon tetszett: 
Poénos

Ami nem tetszett:
...




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Minden ami vélemény Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review