2015. december 24., csütörtök

Dance with Devils

Bejegyezte: 1995 dátum: csütörtök, december 24, 2015
Tartalom:
"Tachibana Ritsuka, egy minden tekintetben átlagosnak mondható, másodéves középiskolás diáklány, aki egyedül él az édesanyjával Shikou városában, és itt is jár iskolába a Shikou Akadémiára. Eseménytelen élete azonban egy napon váratlan fordulatot vesz, mikor az iskola diáktanácsának látókörébe kerül, amelynek tagjai valójában mind démonok. Az édesanyját pedig elrabolják, akit mindenáron vissza szeretne szerezni. De ennek ára van... Még nem is sejti, hogy belekeveredett egy régóta tartó csatározásba, ami a démonok és a vámpírok között folyik. Tőle pedig azt várják, hogy segítsen megkeresni a tiltott Grimoire-t "




Vélemény : 
Hát már rég kinéztem magamnak. Gondoltam: Miért is ne?
Megmondom őszintén az első pár rész alapján azt gondoltam, hogy nem fog tetszeni.
Mert tipikus semminek tűnt.
Semmi sztori. Sablonos szereplők. Nulla akció. Idegesítő főhősnő és tipikusa sablon szerepbe skatulyázott férfiak, akik beleszeretnek a lányba.
Hisz megjelenik a jégherceg, aki elérhetetlennek tűnik és eddig senki se érdekelte.
A romantikus, rózsamarkolászó(Csak tudnám, hogy honnan a fenéből szed mindig friss virágot? XD), akiért oda vannak a lányok és ezt nagyjából ki is használja.
A sportos fenegyerek, aki kemény és megrendíthetetlen.
A mostanában népszerű szadista, aki szereti a fájdalmat. xD
És a kihagyhatatlan; a túlságosan védelmező bátyus szerepe.
Nekem először ez jött le...
És végül is az eleje tényleg ilyen.
Egyébként én egy Diabolik Lovers másolatot vártam, csak most démonokkal. xD (Főleg mivel Lindo kinézete nagyon hasonlít Ayatoéra.)
De aztán körülbelül az ötödik résztől azt mondtam, hogy na, én látok ebben potenciált. Mivel valahogy a szereplők megelevenedtek.
Bár benne voltak ezekben a sablon szerepekben, mégis jól adták elő az egészet.
Aztán meg Ritsuka tipikus visuel novel szerű szereplőnek tűnik, aki
semmit se csinál. De én kellemeset csalódtam benne, mert bár voltak buta döntései, de legalább döntött és nem volt olyan semmilyen. Illetve voltak érzései. Sírt, kiabált, mosolygott, kételyei voltak stb.
A végére még egy kicsi kis bonyodalmat is bevezettek. Ezek közül az egyik sejthető, viszont szerintem ez azért is volt annyira egyértelmű, hogy elterelje a másikról a gyanút és az ne jusson eszébe a nézőnek. Nekem legalábbis nem jutott eszembe.
Ja, és minimális szintű dráma is akad.
Még az is tetszett, hogy néhol egészen poénos részek is akadtak.
Bár azért nem az a hangosan hahotázom fajta.
Plusz igazán nagy előnye a dolognak, hogy azért van egy bizonyos szintű története is. Nem csak úgy történnek az események és nem csak úgy poénból akarja mindenki megszerezni a lányt, hanem van mértjük.
Ritsuka belepottyan egy ősi csatározásba, amely a vámpírok és a démonok között folyik. Mindkét fél egyet akar, a másik vesztét és a tiltott grimoire-t.
Ami még érdekessége az animének az, hogy ez amolyan musical anime. :D Én ezelőtt még egy ilyet se láttam és bár először furcsán néztem, elég hamar hozzászoktam.
Ritsuka például rögtön az első részben elkezdett dalolászni és én meg azt hittem, hogy az lesz az oppening. Aztán jött még egy dal... O.o És ekkor jöttem rá, hogy ez akkor ilyen High School Musical filling lesz. Csak démonokkal xD
Ahogy már mondtam, először fura volt. Nagyban harcolnak... és közben lenyomnak egy éneket. Én meg felvont szemöldökkel és oldalra döntött fejjel nézek hülyén, hogy "ez mi a fene volt?". xD
De a dalok nagyon fülbemászóak. Már vagy ezerszer meghallgattam az összeset. Még kedvencem is lett.

A szereplők közül határozott kedvencem Mage és Rem lett. Mage volt a legaranyosabb és éppen belőle nem néztem volna ki.Amúgy az ötödik részben éppen ő kap főszerepet.
Rem pedig a jéghercegnek tűnő alak, akinek a szíve felolvad. Viszont még annyit, hogy magam is meglepődtem rajta, hogy még Shikkit is megkedveltem. Pedig ő volt a legunszimpatikusabb az elején.
Akit viszont sehogy se tudtam megszeretni az Lindo volt. Nekem az ő karaktere egyszerűen nagyon távol esett, plusz a szinkronhangja se jött be. xD Amikor énekelt, akkor jó volt, de beszéd közben nem igazán.

Néha mondjuk kicsit túl csili-vilinek tűnhet az egész és vannak tipikus mesés elemek, mint a; "menteni megyünk, de előtte még van időnk ruhát váltani" dolgok. De szerintem ahhoz képest, hogy mennyire rossz animét vártam, egész jó lett ^^
A hárem anime műfajban mindenképpen kiemelkedő, szerintem.
A végéről meg annyit, hogy szerintem folytatás gyanús, de majd úgy is kiderül. :D
Ui: Elsőként az anime készült el ebből a darabból, de terveznek neki visuel novelt és a manga már elkezdődött hozzá. :) Ritkaságnak számít, hogy nem a manga vagy a visuel novel az első.



Ami nagyon tetszett: 
A zenék.
Mage és Rem.

Ami nem tetszett: 
Az első pár rész.
Lindot nem nagyon szerettem.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Minden ami vélemény Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review