2014. április 12., szombat

A beavatott

Bejegyezte: 1995 dátum: szombat, április 12, 2014
Tartalom:
"Beatrice Prior a nem túl távoli Chicagoban él, ahol a társadalom öt csoportra tagolódik, melynek mindegyike egy-egy erény kiművelését írja elő tagjai számára. Az emberek rájöttek, hogy a világban dúló háborúkért nem politikai ideológia, vagy vallási meggyőződés, hanem a személyiségben rejlő rosszra való hajlam okolható. A csoportok célja, hogy az emberekből kiirtsák azokat a tulajdonságokat, amik előidézhetnek egy újabb konfliktust. Az év egy bizonyos napján a 16 éveseknek el kell dönteniük, hova akarnak tartozni: a Bátrakhoz, az Őszintékhez, az Önfeláldozókhoz, a Barátságosakhoz, vagy a Műveltekhez. Egyetlen döntés, amely örökre megváltoztathatja sorsukat. Beatrice a vizsga során szembesül különleges képességével: az Elfajzottak közé tartozik, akik egyetlen csoportba sem sorolhatóak. Egy szabályok uralta világban azonban ez a legveszélyesebb dolog, ami egy fiatallal történhet: ha kitudódik, az egyet jelent a halállal. A több hetes beavatása során számos félelmével, gyengeségével kell szembesülnie a fiatal lánynak, miközben titkolnia kell valódi kilétét. Amikor rájön, hogy az Elfajzottakat végleg ki akarják iktatni, olyan tettre szánja el magát, amely mindenki számára meglepetést okoz."


Véleményem:
Tavaly - leginkább Bia ajánlgatása miatt - olvastam már a regényt, úgyhogy nagyon kíváncsi voltam a filmre is. Már nem emlékszem a könyv minden részletére, de azért nagyjából még előttem van és azt mondhatom, hogy a film eléggé hű maradt hozzá. Amit mégis megváltoztattak az meg nagyon jóra sikerült. Pl: a vége.
A legjobb tulajdonságának azt tartom, hogy nem untam. Nagyon sok könyvfeldolgozásos filmnél jártam már úgy, hogy halálra untam a filmet, pedig a könyv tetszett. De mivel a könyv is akció-dús, amit egy filmben még inkább ki lehetett hozni, itt ezzel nem volt gondom. Nagyon tetszettek a harcjelenetek, az ugrások stb.
A szereplők is jól hozták a karaktereket. De nem örülök, hogy az egyik kedvenc szereplőmet - Uriaht - kihagyták. 
Látványos is volt. Nagyon tetszett Chicago az elején. A kissé lepukkant felhőkarcolókkal. *-*
Szóval összességében azt mondhatom, hogy kaptunk egy jó filmet, ami külön is tökéletesen megállja a helyét. Itt nem kellett azon agyalnom, hogy vajon az is érti-e, aki még nem olvasta a könyvet. Szerintem mindent világosan elmagyaráztak és érthető volt. Izgalmas volt, látványos, kicsit poénos is és élvezhető. Tetszett. :)


Ami nagyon tetszett:
Tris és Négyes harc.

Ami nem tetszett:
Nincs benne Uriah. :(




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Minden ami vélemény Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review