2014. május 27., kedd

Firelight - Tűzláng

Bejegyezte: 1995 dátum: kedd, május 27, 2014
Tartalom:
"EGY FÉLTVE ŐRZÖTT TITOK. HALÁLOS ELLENSÉGEK. PUSZTULÁSRA ÍTÉLT SZERELEM. 
A drakik a sárkányok mai leszármazottai, akik képesek emberből sárkánnyá, és sárkányból emberré változni. A tűzokádás ritka képességével megáldott Jacinda még a drakik között is különlegesnek számít, mikor azonban lázadó természete miatt családja menekülni kényszerül az emberek világába, a lány nagyon nehezen tud beilleszkedni új közegébe. Közben egyre gyengül a benne élő draki szellem, és az egyetlen lény, aki képes életet lehelni Jacinda sárkány-énjébe nem más, mint a gyönyörű, rejtélyes Will. Csakhogy Will családja drakikra vadászik, ám Jacinda annak ellenére sem képes ellenállni a fiúnak, hogy tudja: nem csak saját életét, de a drakik legféltettebb titkát is kockára teszi. 
Mitikus erejű, magával ragadó történet egy lányról, aki szembeszállt az elvárásokkal, és akinek szerelme ősi tilalomfákat döntött le."


Én és a könyv: Még akkor néztem ki, amikor beharangozták a megjelenését. Aztán annyit húzták, hogy teljesen megfeledkeztem róla, de most végre elolvastam :D


Véleményem:
Mit is írjak? Mit is írjak? 
Nem volt rossz, de azért többet vártam volna. 
A fél könyv Jacinda szenvedéséről szól. Egyáltalán nem tudja eldönteni, hogy mit akar. Egyszer közel akar lenni Willhez, utána meg nem. (Ezt még értem is) De ott van az is, hogy visszaakar menni a falkához, de aztán mégse. (Pedig akkor még nem tudja a teljes igazságot) Meg folyamat azt mondogatja, hogy meghal a lelkének egy része stb. Ilyen szempontból nem tudom megérteni a családját se. Értem, hogy a tesója úgy érzi, most neki is van lehetősége. De akkor is önző, mert meg kéne értenie, hogy ez nehéz a nővérének és az anyjuknak is értenie kellene. 
De nem! Helyette mind a ketten kényszerítik, hogy behódoljon. Így jóformán ugyanazt csinálják, mint a falka. Úgyhogy ilyen szempontból a szereplők többsége nem lett a szívem csücske. Meg ott van a szerelmi-szál, ami a szokásos: Két srác. Az egyiket neked szánják. A másik tiltott, de mégis beleszeret. Nem lehetek veled, de mégis akarok. stb.
Viszont látok lehetőséget ebben a sztoriban, mert érdekes és a világ is jól van felépítve. (Eddig)
A vége izgalmasra sikerült, de sejtettem, hogy valami ilyesmi befejezést fog kapni. 
Cassian-ról és Xander-ről többet is olvastam volna. Sőt szerintem Will-ből is keveset kaptunk, de gondolom majd a folytatásban.

Ami nagyon tetszett:
Az első csók

Ami nem tetszett:
Kicsit sok az önsajnálat és kevés az akció.



Idézet:

"Beállok a sorba, de amikor hátrapillantok, ő is visszanéz rám. 
– Váó – motyogja Catherine azon a karcos, mély hangján, amikor mögöttem csatlakozik a 
sorhoz. – Sosem gondoltam volna, hogy így történik. 
Hirtelen ránézek: 
– Micsoda? 
– Tudod, ez a Rómeó és Júlia cucc. Szerelem első látásra, meg ilyenek."

"– Megint itt vagy – motyogom. 
– Mint látod. 
– Nem bírod nélkülem? 
– Ahogy az ábra is mutatja… 
Ezzel rendben is vagyok. Sőt, remekül."

"– Ez képtelenség. 
– Mi képtelenség?-Az ujjaim közé csípem az inggallérját. Olyan közel van az arca, hogy megcsodálhatom a szeme változó színét. 
Sokáig nem szól semmit. Úgy mered rám, hogy alig tudom megállni, ne kezdjek fészkelődni. Egy pillanatra úgy tűnik, a szivárványhártyája világítani kezd, és a szembogara réssé szűkül. 
– Az, hogy a vadász a prédájába legyen szerelmes- nyögi ki végre."

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Minden ami vélemény Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review