2014. február 26., szerda

Sankarea

Bejegyezte: 1995 dátum: szerda, február 26, 2014
Tartalom:
"A zombik már a középkortól ismertnek számítanak. A modern horror történetekben sem mások ezek a lények, mint újjászületett tetemek, magyarán élőhalottak. Történetünk főszereplője, Furuya Chihiro ezekért a lényekért rajong. A szobájában mást sem látni, mint zombis figurákat, plüssöket, DVD-ket, posztereket és egyéb hasonló tárgyakat. Legboldogabb pedig akkor lenne, ha egy olyan barátnője lehetne, aki maga is zombi. Egy szentélyben lakik vallásos apjával, kissé csendes, otthon sokat segítő húgával és szenilis nagyapjával. Persze ne felejtsük el, ott van még Baabu, a fiú szeretett macskája. Viszont egy nap sajnálatos módon a szürke cicus elpuszult, mikor egy autó elütötte. A családot is, de leginkább Chihirót rázta meg a macska elvesztése.

Mit tehetne ilyenkor egy zombiőrült, törődő gazda? Fogja a vásáron vett ősi könyvét és minden áldott éjjel egy elhagyatott épület belsejében tölti idejét. Ő legalábbis ezt teszi. A könyvben található recept segítségével egy olyan főzetet próbál kikeverni, amivel visszahozhatja elhunyt macsekját az élők sorába. Viszont akadt egy kis gond, a könyv olyannyira ősi volt, hogy egy részt el sem tud olvasni. Így hát minden lehetséges növényt beszerez az ital elkészítéséhez.



Az elhagyatott területre nem csak ő tart igényt esténként, hanem a közeli gimnáziumba járó, igen gazdag családból származó Sanka Rea. Itt adja ki magából azokat a felgyülemlő indulatokat, amelyeket a családja előtt nem képes. Otthon egy mintaanyának nem mondható nő és egy pszihológiai esetnek betudható apa várja. Hogy levezesse feszültségét, egy kút mélyébe ordít torkaszakadtából. Chihiro mindennap figyeli, mikor egyszer csak a lány észreveszi őt. Mindketten zavarba jönnek, de hamar túl lesznek ezen. Chihiro elmagyarázza, hogy miért jár a bowling pálya termébe minden nap. Rea úgy dönt, hogy segít a fiúnak és ő is szerez pár hozzávalót a főzethez. Valamint megígérteti főhősünkkel, majd ha egy nap meghal, hozza vissza őt az életbe..."




Véleményem:
Hááát, egy részről valami eszméletlen beteg a sztori. Másrészről viszont aranyos és még vicces is. Nem volt rossz a sorozat. Az eleje érdekes volt. A közepe leengedett semmi izgalom nem volt benne. Aztán a végén újra voltak izgalmak. De az utolsó résszel egyáltalán nem vagyok elégedett... az olyan semmilyen volt. Mindent nyitva hagytak és sok kérdés megválaszolatlan maradt. De ez annyira megszokott az animéknél, hogy igazából kár szót vesztegetnem rá. XD 
A szereplők úgy ahogy kedvelhetők. Chihiro nagyon beteg. XD Ugye, őt csak a zombi lányok érdeklik. Én is szeretem a zombikat, de sose jutna eszembe olyasmi, hogy egy zombi legyen a pasim. XD Rea apja... az ő karakterétől hidegrázást kap az ember... Fúúúúúj!!!! 
Túl nagy komolyságra se kell számítani.
Idegzet az mondjuk kell hozzá, mert vannak benne durva dolgok, de alapjáraton élvezhető és érdekes. Ja és én nem szeretem az ecchit, de itt nem volt vészes.



Ami nagyon tetszett:
Babu.

Ami nem tetszett:
Rea apja... 














Tartalom:
"Mindenki él és virul:
AZ OVA egy előzmény, ahol Chihiro a családjával együtt (apjával és testvérével) elutaznak Chihiro nagybátyjához, hogy segítsenek szétválogatni neki az eddigi évek során felgyülemlett könyvgyűjteményét (ahol Chihiro megtalálja élete azutáni legfurcsább könyvét). Közben láthatjuk, hogy töltötte napjait Rea, mielőtt megismerte volna Chihirót. Na de miért is kéne megnézni az OVA-t, ha nem is történik benne semmi? Na lássuk csak...

Anya csak egy van:
Az OVA-ban mondhatni több dolog történik, mint a sorozatban egy rész alatt, ugyanis lassan már kezdünk rájönni, mi történt Chihiro édesanyjával és hogy apjuk miért nem beszél róla. Közben pedig Rea is kap pár (mostoha)anyai jó tanácsot, és persze el is gondolkozik rajta (Mondhatni, ez a gondolatmenet indítja el Reát a sorozatban látható úton, na meg az apuka "gondoskodása"). De mire már azt hinné valaki, hogy az egész sorozat alapjait megrázó infó fog elszállni az OVA-ban, az csalódni fog, mert ugyan pár információt elejt nekünk, de ezek csak morzsáknak tűnnek."

Véleményem:
Jó kiegészítése a sorozatnak.  De egyébként semmi extrát nem nyújt. Túl sok újat nem tudunk meg. De ha valakinek tetszett a sorozat és érdekli, hogy mi van az OVA-ban, az mindenképpen nézze meg. :D


Sankarea Special: I am... a Zombie, too...
Ez a special rész. A mesélő pedig Babu és a cím is rá utal. Szerintem aranyos rész, de itt se kell sokra számítani. Leginkább összefoglalja, hogy a zombivá válástól milyennek lettek és kapunk pár plusz részt. De a vége eléggé folytatás gyanús.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Minden ami vélemény Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review