2016. március 13., vasárnap

ERASED - Boku dake ga Inai Machi

Bejegyezte: 1995 dátum: vasárnap, március 13, 2016
Tartalom:
"Az önmegvalósítással küszködő mangaka, Fujinuma Satoru egy olyan különleges képesség birtokában van, ami akaratán kívül rendszeresen visszaküldi őt az időben, hogy katasztrófákat és haláleseteket akadályozzon meg.
Egy nap egy olyan bűnténybe keveredik, amiben ő lesz az első számú gyanúsított. Hogy megmentse az áldozatot, Satorunak egészen az általános iskolai éveihez kell visszamenni az időben, még azt megelőzően, hogy Hinazuki Kayo nevű osztálytársának nyoma veszett volna."


Véleményem: 
Az utóbbi évek egyik legjobban kitalált animéje!
Eszméletlen jó sztorija van. Nagyon érdekes és végig izgul az ember, hogy hogyan fog végződni.
Vajon megoldódik a bűntény? Satoru megtudja menteni azokat, akiket meg kell menteni? Vajon ki a gyilkos?
Tartalom alapján még nem is tűnt olyan nagy számnak. Na, de amikor megnéztem az első két részt; Csak lestem, hogy HŰHAAA!
Az egész kicsit olyan, mint egy időutazós NCIS. Van egy gyilkosság, amit fel kell göngyölíteni, de a ehhez egyenesen a múltba kell utazni. Mivel az egész mostani eset összefügg az akkor történtekkel. Ez nekem rettentően tetszett.
Mondjuk érdekelne, hogy a srácnak vajon honnan van ez az ereje. De ezen nem akadok fent, hisz ennyi erővel lehetne más megmagyarázhatatlan ereje is.
Az anime 12 részes, de a 8. résznél még mindig ötletem se volt, hogy mi lesz az egésznek a vége. :D
Az ilyet pedig annyira szeretem. Mivel imádom, ha egy történet nem kiszámítható és tudok rajta agyalni, ötletelni.
A sztoriban egyébként még az is tetszett, hogy nem csak a gyilkosság körül forog az egész.
Hiszen képbe jön egy kis romantika(ami nagyon kis aranyos, hiszen kis gyerekekről van szó), családi erőszak és valaki hamis megítélése.
A szereplőket is kedveltem. Persze csak azt, akit kedvelni lehetett. Kayo anyját például nem hinném, hogy bárki is szerette volna. De pl Satoru anyukája egészen más dolog volt. Nagyon tetszett, ahogy a fiához és a helyzethez viszonyult. Illetve ott van Kenya, aki érdekes és titokzatos is.
Na, meg persze maga a két főszereplő is.
Maga a gyilkos kiléte így utólag visszagondolva nagyon egyértelmű, de miközben néztem eszembe se jutott volna. xD
Plusz nagyon tetszett, ahogy le lett zárva a sztori. Ez is egyedi volt. (Amúgy az utolsó két rész még hátra van a sorozatból, de én nem bírtam ki és elolvastam a mangát. Ezért tudok nyilatkozni a végéről. Szóval kíváncsi leszek, hogy ezt megváltoztatják-e, vagy marad-e ugyanaz :D)
A szereplők kinézetükről pedig még annyit, hogy nekem nem volt 100%-ig tökéletes, de legalább elmondható, hogy nem sablonosak, hanem egyedik lettek.

Ami nagyon tetszett: 
Az alap történet

Ami nem tetszett: 
...

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Minden ami vélemény Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review