2015. augusztus 30., vasárnap

Zetsuen no Tempest

Bejegyezte: 1995 dátum: vasárnap, augusztus 30, 2015
Tartalom:
"Takigawa Yoshino épp a legjobb barátja húgának sírját látogatja meg a temetőben, amikor egy titokzatos nő először csak kérdéseket, majd pedig egy pisztolyt szegez neki. Szorult helyzetéből barátja, Fuwa Mahiro menti ki, aki olyan látványosan bánik el a nővel, mintha csak egy hónapos távolléte alatt mágikus erőre tett volna szert. Mint kiderül, valóban így is van, bár Mahiro csak kölcsönbe kapta az erejét egy lakatlan szigeten ragadt varázslónőtől, Kusaribe Hakazétől, akivel egy furcsa bábun keresztül kommunikál. A képlet nagyon egyszerű, a fiú segít Hakazének hazajutni a lakatlan szigetről, az pedig cserébe segédkezik kézre keríteni Mahiro húgának gyilkosát. Az idő azonban szorítja őket, Hakazét a szigetre száműző társai, a Kusaribe klán veszélyes erőket készül megmozgatni, aminek első hatásai már érződnek is. Az országban egy furcsa anomália, a fekete vas-szindróma terjed: egy adott területen belül minden élőlény váratlanul, mindenféle előjel nélkül meghal, a testük pedig fekete fémmé változik. A fekete vas-szindróma azonban nem a végső következmény, hanem csak a mellékhatása valami nagyobbnak és sokkal veszélyesebbnek, ami akár az általunk ismert világ végét is okozhatja......"

Véleményem: 
A mai nap mindenképpen szerettem volna anime ajánlót hozni és jó sokat gondolkodtam rajta, hogy melyik legyen az. Végül erre a darabra esett a választásom. :D
Azért választottam ezt, mert a grafika gyönyörű. A szereplők nagyon csini külsőt kaptak. A hátterek és a színek is szépek és az egész anime néha olyan művészien van beállítva. 
A története sem utolsó. Sok látványos harcjelenetet kapunk, van jó pár csavar és jelen van a mágia is. (Az pedig már feltűnhetett, hogy én oda vagy a mágiáért. xD)
Az egész sztori abból indul ki, hogy Mahiro a gyilkost keresi és közben rengeteg dologra fény derül. Sok minden összekapcsolódik és a szálak elég gubancosak, de szép lassan ki lehet őket bogozni. 
Szerintem nagyon érdekes világot alkotott meg a szerző. 
Csepegtetnek nekünk egy kis románcot is, de ez inkább csak amolyan mellékes és ez is egy kis bonyodalmat hoz. 
Néha persze akadnak unalmasabb pillanatok, de az ilyesmi mindenhol előfordul. :D
Amúgy maguk a szereplők inkább érdekesek, mint azok a fajták, akiket rögtön a szívedbe zársz. Én leginkább Mahirot és Hakazét kedveltem.
Nem mondom, hogy tökéletes darab, de egyszer megéri megnézni. 
Plusz szép kerek befejezést kapott.


Ami nagyon tetszett: 
A megalkotott világ.

Ami nem tetszett: 
Néha vannak benne túlzások és uncsibb részek.





0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Minden ami vélemény Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review