2013. szeptember 30., hétfő

Attack on Titan

Bejegyezte: 1995 dátum: hétfő, szeptember 30, 2013
Tartalom:
Több száz évvel ezelőtt az emberiséget csaknem kiirtották az óriások. Az óriások több emelet magasak, kegyetlenek, felfalják az embereket és ami a legrosszabb mindezt örömből és nem táplálékforrás céljából. Az emberiség fennmaradt része falat emelet maga köré - magasabbat, mint bármelyik óriás.
"Egy monumentális robajjal...
...veszi kezdetét minden. Egy több mint ötven méteres, izzó bőrű, rémséges tekintetű óriás emelkedik az addig szegényes, ám háborítatlan körülmények között élő emberiség városfala mögé. Egy titán az. A 'jelen világon' lévő egyetlen olyan élőlény, amelynek élelme maga az emberi faj. Ormótlan, ingatag, veszedelmes "szörnyetegek", akik könnyűszerrel oltják ki minden eléjük kerülő férfi, nő, gyermek életét. Eren, Mikasa és Armin nevét, így átélt irtózatos szürkületüket egy életre bevéssük agyunkba. Ők a történet főszereplői. Akár a három muskétás, annyi 'csupánnal', hogy ők kíméletlen körülmények között váltak azzá. Mégpedig a végítélet — vagy ha morbid akarok lenni akkor —, a függetlenség napját követően, amikor is elvesztették szeretteiket †, majd kényszerhelyzetükből adódóan, megannyi gyötrelem leküzdése után felülkerekednek és katonákká állnak, egyetlen, összetett cél által vezérelve: ama bizonyos napot megtorolni, életük és korszak talán legkönyörtelenebb esetét feldolgozni, jóformán azáltal, hogy felesküdnek, soha nem engedik, hogy a kegyetlen óriás-bestiáknak valaha újra sikerüljön kiirtaniuk több ezer emberi életet. Elrajtol tehát, a túlélő-háború."



Véleményem:
Az utolsó részt éppen ma néztem meg - informatika órán, szabad foglalkozás volt. 
Már az első rész megnézése után tudtam, hogy a folytatás is tetszeni fog. Nekem az egyik kedvencem, habár akadnak olyan részei és szereplői, amik nem jönnek be. (Pl. éppen a főszereplőt Erent nem nagyon bírom. XD) 
Nagyon izgalmas, elgondolkodtató és jó a sztorija is. Sajna nyitva hagyott jó pár kérdést, de valószínűleg tartom a második évadot. Amit még külön kiemelnék benne az a grafikája. Nem az a megszokott fajta, de nekem nagyon tetszik. :D

Ami nagyon tetszett: 
A harcjelenetek, a manőverezés. 
Mikasa és Rivaille!!!! *-*

Ami nem tetszett:
Eren ->számomra eddig nem vált túl szimpatikus szereplővé.







0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Minden ami vélemény Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review