2017. február 27., hétfő

Watashi no Ookami-kun

Bejegyezte: 1995 dátum: hétfő, február 27, 2017
Tartalom: 
Kusonoki Komugi az anyjával él, Tokióban és nem jön ki túl jól az osztálytársaival.
Egy nap az anyukája azzal a hírrel fogadja, hogy egy évre el kell utaznia a munkája miatt. Komugi az apjához költözik, Hokkaido-ba.
Úgy gondolja végre új lehetőség adatik neki a barátkozásra.
A padtársa a suli egyik népszerű diákja lesz, Ookami Yuu. A lány próbálja kerülni, hisz nem szeretné, hogy újra valamilyen okból kiközösítsék - például féltékenység. De a sors közbeszól, amikor megtudja, hogy miféle titkot rejteget Ookami...



Véleményem: 
"Amit ti emberek szeretetnek és szerelemnek hívtok... Nem hisz bennünk, mert azt gondolja róluk, hogy múlóak és könnyen megváltoztathatóak. Mindez azért van, mert ő első kézből tapasztalta meg ezeket"

A manga magyarul olvasható a Anime Series Hun-Sub oldalon vagy az AnimeAddicts-on.(Bár egyelőre csak az első két kötet, viszont angolul tudók előnyben, és tudják folytatni bármelyik külföldi manga olvasón. :D) 

Hát ezer éve nem olvastam mangát, de ez a darab megfogott. :D
Őszintén szólva nem a legeredetibb az alap ötlet, de mégis akad benne újdonság és a kivitelezés remek. Óh, drága viszonzatlan szerelem... Hát még mindig megtudsz engem érinteni. xD
Plusz fantasy, amit imádok. ^^ Bár ez tipikusan az az eset, amikor a Japán monda keveredik a fantasy elemmel. A Japán mondák nagyon sokszínűek, így a egy-egy mangaka bőven tud szemezgetni. :D Én pedig ámulva figyelem, hogy mennyi fura dolgot rejtenek a meséik.
Aztán ott van a tény, hogy nem is tudom miért, de az állatfüles figurák mindig is vonzottak. Például: Inuyasha, Tomoe. Nevezhetjük őket a gyengéimnek. xD
Szóval itt bizony nem is egy állatfülecskével megáldott férfi karakter akad.
Főhősnőnk pedig kifejezetten éretten és normálisan kezeli a szituációt, ami nekem nagyon szimpatikussá tette. Plusz a karakterfejlődése is jó volt és tanulságos; Ne törődjünk túlságosan azzal, hogy mások miként vélekednek rólunk.
Kedvenc szereplőm Rin volt. (Hát igen, a másik gyengém; bunkó szereplő. xD) Egyszerűen vicces volt nézni, ahogy beszólogat a főhősnőnek és olyan mogorva vele, de közben a maga módján kedves is. *-*
Nos magáról a sztoriról nehéz úgy beszélni, hogy ne legyek spoileres.
Annyit kell róla tudni, hogy romantikus és egyben vicces is. Viszont komoly témákat is érint és néhol egy picit tud drámai lenni - ahogy a mangák és animék zöménél szokás.
A rajzolása egész szép. Nem mondanám kiemelkedőnek, de nekem tetszik és egy-egy jelent nagyon jól sikerült.


Ami nagyon tetszett: 
Először is nem eszeveszett hosszú.
Vicces.

Ami nem tetszett:
...

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Minden ami vélemény Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review