2016. május 13., péntek

Látomás

Bejegyezte: 1995 dátum: péntek, május 13, 2016
Spoilert tartalmazhat az előző részre nézve!!!
Tartalom:
"Az Elcsendesedés ridegségében élő Faith NightStar képessége még a mentálok között is különleges: a lány a jövőbe lát. De amilyen értékes a tehetsége, olyan sérülékeny az elméje. Sötét víziók gyötrik, vért és halált lát – és valami még fenyegetőbb dolgot: érzéki gyönyört. Márpedig őt a legkisebb érzelem is az őrületbe taszíthatja.
Vaughn D Angelo a DarkRiver alakváltó falka tagja. Vadabb a többi falkatársánál, jaguár énje uralkodik rajta. A benne lakó macska pedig Faith-t szemelte ki prédájának, még akkor is, ha a vonzalma megölheti a lányt. Faith képességeit sok mentál a saját céljára akarja kihasználni. Ehhez irányítaniuk kell őt, és minden áron távol kell tartaniuk Vaughntól."


Én és a könyv:
Vizsga előtt valami olyat szerettem volna olvasni, ami kikapcsol és nem nagyon kell rajta agyalni :D

Véleményem:
318-as könyv!
Régen - olyan két éve - belekezdtem ebbe a soroztba és az első rész nagyon tetszett is, még magam is meglepődtem rajta. Egy jól megalkotott világot kaptam erős karakterekkel. Szóval gondoltam jó lenne újra elővenni a sorozatot.
Egész jó volt, de anno az első rész jobban tetszett.
Amúgy nagyon jó ebben a sorozatban, hogy bár minden kötet más-más szereplőket hoz előtérbe, mégse feledkezik meg a többiekről, illetve magáról a történet folyásáról. A háttérben ugyanis mindig folyik a mozgolódás.
Ez a rész mondjuk kicsit ellentmondásos volt számomra.
Mármint a szereplők viselkedését nézve;
Ne érj hozzám – ne engedj el,
távol kell tartanom magam tőle – sose hagyom magára stb.
De egyébként ezt leszámítva szimpik voltak a szereplők is. Csak mondjuk kicsit többet is dumálhattak volna egymással. xD
Faith egyébként eleinte olyan nyifi-nyafinak tűnt, de egyben mégis erős volt. Hiszen ellenment a parancsoknak és a megszokásnak, plusz olyan dolgokat lát, amit nem mindenki bírna ki.
Vaughn meg kicsit olyan rámenős volt, de végül is épp ez kellett a lánynak. :D Hát nagyon mások voltak, mint Lucas és Sascha, de ők is pont jók egymáshoz.
Szórakoztató volt olvasni, és eléggé lekötötte a figyelmemet. :) Egészen hamar befejeztem és rögtön utána rávetettem magamat a folytatásra :D

Ami nagyon tetszett: 
Szórakoztató

Ami nem tetszett: 
Kevés duma és az ellentmondásosság.

Idézet:
"– Selyemlepedők, plüsstörülközők. – Nem volt hozzászokva ilyen élvezetekhez. – Szereted a kényelmet.
– Macska vagyok. A lágy, puha dolgoktól dorombolhatnékom támad."

"– Köszöni, hogy figyelmeztetted.
– Na és a beszélgetés vége? – vonta fel a szemöldökét Lucas.
Vaughn felmordult.
– Az a farkas szeret veszélyesen élni.
– Mit mondott? – kérdezte Faith, akinek felkeltette az érdeklődését a mosoly Sascha arcán. A lány, úgy tűnt, már előre tudta, mit is mondhatott Hawke.
– Semmit. – A férfi beleharapott Faith fülcimpájába, olyan erősen kifejezve ezzel, hogy birtokolja őt, Faith majdnem elpirult. Az ilyen helyzetekben nagyon nagy hasznát vette a mentál tréningjének.
– Mondd el! – a körmeivel végigszántotta Vaughn mellkasát. – Mit mondott?
– Az a rohadt farkas megkérdezte, hogy csinos-e a J-mentálunk, szemét Lucas meg azt mondta, az. – Vaughn hangja minden szóval veszített emberi tónusából. – Erre Hawke azt mondta, köszönetképpen megcsókolja majd a csinos szádat, ha legközelebb találkoztok."

"Ha elég sokszor ismételgetsz valamit egy gyermeknek, előbb vagy utóbb hinni fog benne."

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Minden ami vélemény Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review