2014. március 21., péntek

Uchouten Kazoku

Bejegyezte: 1995 dátum: péntek, március 21, 2014
Tartalom:
"Ez a történet egy különc kyoto-i családról szól, s először könyvként – Tomihiko Morimi tollából – látott napvilágot 2007-ben (a "The Tatami Galaxy" alkotója, ha ez mond valamit). Majd a P. A. Works 2013 nyarán arra vállalkozott, hogy animét készít ebből a kedves japán folklór-komédiából. Masayuki Yoshihara rendezésében igazán igényes tizenhárom részes Tv sorozatot nézhetnek meg az érdeklődők.



A helyszín Kyoto, ahol elég régóta hatnak egymásra és egymás személyes történetére az emberek, a tengu-k és a tanuki-k, így mozgatva az élet óriáskerekét.

Az embereket egy elit klubon, a "Pénteki Pajtásokon" keresztül ismerjük meg, akiknek a szokásos összejöveteleiken és okoskodásaikon túl van egy hagyományuk, miszerint tanuki-pörköltet esznek újévkor. Ebből keletkezik a történet egyik feszültsége és drámai szála. Ők azok a csúcsragadozók, akik tisztában vannak a helyükkel, mégse mindig úgy történnek a dolgok, ahogy szeretnék, mert a tengu-k is és a tanuki-k is hatással vannak rájuk.





Véleményem:
Az első részt megnézve az volt a véleményem, hogy ez az anime egy nagy hülyeség és hosszú időre félre tettem. Aztán kb. 5 napja megembereltem magamat és rászántam magamat arra, hogy újabb részeket megnézzek. A második rész se nyerte el különösebben a tetszésemet. Fura volt a történet, furák voltak a szereplők is és bugyutaságnak tartottam ezt a "tanukik a fazékban végezhetik" dolgot.De aztán, észre se vettem és hirtelen megtetszett. Megszoktam a grafikát sőt a végén már tetszett is. A végére már teljesen természetesnek vettem azt, hogy fazékba kerülésről beszélnek stb. Ráadásul nagyon megszerettem a négy testvért is.
A történet lassan és fokozatosan bontakozik ki. Mindenkinek megismerhetjük a maga sztoriját és a jellemét, illetve a múltban történt eseményeket is. Sok az érzelem és az elgondolkodtató rész. Nekem tetszett ez az anime. :)


Ami nagyon tetszett:
A négy testvér.
Yajirou békaságának az oka.

Ami nem tetszett:
Nekem az elején még nem tetszett





0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Minden ami vélemény Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review