2014. március 12., szerda

Köddé váltak

Bejegyezte: 1995 dátum: szerda, március 12, 2014
Tartalom:
"Egy szempillantás alatt mindenki eltűnt.
Kivéve a fiatalokat: a kamaszokat. Csak a középiskolások maradtak, rendőrök nélkül, orvosok, szülők nélkül. Éppilyen hirtelen megszűntek a telefonvonalak, az internet, a tévéműsorok. Nem lehet kideríteni, mi történt. Nincs, aki segítene.
Felüti a fejét az éhezés. Terjed az erőszak. Egy sötét alak ólálkodik a fiatalok körül. Az állatok átalakulnak. Maguk a kamaszok is új képességekre tesznek szert – sosem látott, veszélyes, halálos erőkre – amik napról napra növekednek.
Veszélyekkel teli, új világ születik. Csoportok alakulnak, nő az összecsapás esélye. A külvárosi fiúk összefognak a gazdag kölykök ellen. Az erősek a védtelenek ellen. És fogy az idő: a születésnapodon te is el fogsz tűnni, mint mindenki más."


Én és a könyv: Tetszett a tartalom.

Véleményem:
Egyszer régebben láttam valami ilyen filmet is .... O.o Csak az valami gyerekfilm volt. Erőszak és lövöldözés nélkül. Naaaa mindegy. XD
Nem volt rossz könyv, de engem nem tudott annyira magába szippantani. Vagyis, voltak részek amik csakúgy peregtek és bár éjfél volt(másnap pedig suli) mégse tudtam abbahagyni. De voltak olyanok, hogy úgy kellett rávennem magamat, hogy "na ezt a fejezetet még befejezem". Ja meg nekem meg kellett szoknom az író stílusát is, de szerencsére ez kb. az 5. fejezet után már sikerült is. A karakterek egész jók. Nekem határozottan Sam a kedvencem. Bár a legelején nem kedveltem. De még Ediliol is nagyon szimpi volt. Sok kritikában olvastam, hogy Lanát mennyien dicsérik. Hát, nem tudom... engem ő valahogy nem érdekelt. 
Több történetszálon futunk és engem a Lana rész nem hatott meg. Sőt, engem csak Sam és Caine történetszál érdekelt. XD
Egy viszont 100%, ha nem lettek volna azok a különleges erők, akkor nekem nem hinném, hogy tetszett volna.
Érdekel, hogy vajon mi lesz a szereplőkkel. De egyenlőre biztos, hogy nem olvasom el a folytatást.
Miközben olvastam visszagondoltam arra, hogy én milyen voltam 14 évesen. XD Deeee nem sok emlék jött a felszínre. XD Akkoriban szerettem meg az olvasást és költöztünk is... Hmmmm... Ja. XD

Ami nagyon tetszett:
Érdekes.

Ami nem tetszett:
Az, hogy nem tudom mi a vége. XD


Idézet:

"– Csak egy valamitől kell félnünk: magától a félelemtől- súgta neki Astrid. 
– Tessék? 
– Ezt Roosevelt elnök mondta, mikor az egész ország kétségbeesett a nagy világválság miatt- magyarázta Astrid. 
– Tudjátok – mondta Quinn-, az volt az egyetlen jó ebben az egészben, hogy félbemaradt a történelemóra. De már látom, itt sem szabadulok meg tőle."


"– A hatalom tönkreteszi az embert – mondta szelíden Astrid. 
– Igen – mondta Sam epésen. – Ezt már hallottam. 
– A hatalom tönkretesz, a teljhatalom teljesen tönkretesz."


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Minden ami vélemény Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review