2016. október 19., szerda

Fear The Walking Dead 2. évad

Bejegyezte: 1995 dátum: szerda, október 19, 2016
Tartalom:
Hőseink elhagyták a szárazföldet és hajón próbálják túlélni a zombiapokalipszist.
Úti céljuk pedig nem más, mint Mexikó - ahol elvileg létezik egy védett hely.
De míg elérnek odáig sok viszontagságon kell átvergődniük és az is lehet, hogy Mexikó sem olyan, mint elsőre gondolták.


Véleményem: 
Számomra (eddig) nagy csalódás a FWD.
Az első évad vége egészen jó volt, de a második évad megint visszaesett az unalom szintjére. (Oké, ezen a második fele egy kicsit segített, mivel az nem volt olyan unalmas.)
Nem történik semmi, vagy ha történik is valami, az se túl érdekes. Egyszerűen túl nagy újdonságot már nem tudnak mutatni.
Plusz a szereplők még mindig rettenetesen szerethetetlenek. Konkrétan egy olyan karakter sincs, aki után szomorkodnék, ha elhalálozna. Bár Nick(akit az első évad alatt csak drogos srácként emlegettem) egész jó karakterré kezdett alakulni, de aztán neki is agyára ment valami és átment furába...
Madisont még mindig nem szeretem. Reménykedem benne, hogy megeszik. Az összes szereplő közül ő a legunszimpatikusabb. Egyszerűen elviselhetetlen számomra.
Chris egy külön pszichológiai eset. Travis meg egyelőre olyan semmilyen. Már csak az újakban bízom vagy még esetleg Aliciaban – ő előnyére fejlődött, eddig.

Illetve a TWD-ben teljesen érthető, hogy a szereplőink olyanok, amilyenek. Már nagyon sok mindenen mentek keresztül. Sokszor bántották őket, sokszor kellet az életükért harcolniuk. Ám  a FWD-ben, mintha ez a folyamat meg lett volna gyorsítva, és rögtön kegyetlen emberséget elvesztő köcsögökké vált mindenki.
Pedig még elvileg a vírus kitörése után nem sokkal vagyunk. Néha ugyan megcsillan az emberség, de nagyobb részt hanyagolják; Jajj, segítenem kell nekik, hisz ők is emberek. Következőnek meg, senkinek sem segítek, sőt még ki is nyírom őket. Nekem ez túl gyors ahhoz képest, hogy Rick kis csapata miképpen jutott el eddig a szintig.
A sorozat második fele nekem sokkal jobban tetszett, mint az első. Bár nem túl izgalmasan nyitott. Én nem is értem, hogy a szünet után miért éppen ez volt a nyitó rész. A 9. és a 10. rész sokkal jobbak voltak. Egészen jól haladt és nem volt kínszenvedés megnézni az újabb részeket.
Végül: Ütősebb évadzárót reméltem… De végülis nem volt vészesen rossz. Megfogom nézni a kövi évadot is, de nem kaparom utána a falat.



Ami nagyon tetszett: 
Az egyik emberke halála :P

Ami nem tetszett: 
Uncsi.
Maddison


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Minden ami vélemény Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review