2017. október 16., hétfő

The ​Queen's Poisoner – A királynő méregkeverője

Bejegyezte: 1995 dátum: hétfő, október 16, 2017
Tartalom:
"Egy fiúból férfi lesz – és nagyszerű ember.

Severn Argentine király messzi földön hírhedt: trónbitorló, a törvényes örökösök gyilkosa, az árulás kegyetlen megtorlója. Kiskaddon hercege veszélyes játékba kezd, hogy a királyt letaszítsa a trónról… de veszít. Cserébe a király fogságába kell adnia fiát, Owent. Így ha a herceg hűsége ismét megrendülni látszik, azért a fia fizet az életével.

Owen a király kémeit elkerülve és szövetségeseket keresve igyekszik túlélni a mindennapokat Királyforrás udvarában. Amikor azonban újabb bizonyíték derül ki apja árulásáról, és a sorsa megpecsételődni látszik, a fiúnak különleges eszközökre van szüksége. Meg kell mutatnia a bosszúszomjas királynak, hogy élve igenis nagyobb hasznát veheti. Az elkeseredett próbálkozásban pedig csakis egyvalaki lehet a segítségére: egy titokzatos nő, akinek valóban hatalma van élet, halál és sors felett."




Én és a könyv:
Tetszett a borító és a tartalom.

Véleményem:
Szerintem az volt a legnagyobb gond, hogy nagyon más sztorit vártam és hatalmasak voltak az elvárásaim.
Szerettem volna, ha olyan lesz, mint a Hatalom trilógia. (Nagyon-nagyon szerettem volna.)
De nem olyan volt.
Azt gondoltam, hogy egy viszonylag hasonló történet fogok olvasni. Egy szórakoztató, kalandos sztorit.
Helyette inkább egy ármánnyal átszőtt, kissé lassú folyású történetet kaptam, amiben rengeteget magyaráznak a múltról és mindenről.
Szerettem volna, ha lesz benne sok akció, mágia, poénok stb.
De ezekből alig kaptam valamit.
Szerettem volna, ha lesz benne szerelem… Hát… Ja, jól pofára estem. xD Ha tudtam volna, hogy a főhős csak 8 éves, akkor ebben nem is reménykedem.
A szereplőket sem szerettem meg túlzottan. Owen nekem még túlzottan kisfiú volt, gondolok itt arra, hogy nem túl merész és visszahúzódó. Gondolom a további kötetekben már nem lesz ilyen. Evie pedig túlbuzgó volt. Néha nagyon kedveltem, máskor meg idegesített.
Mondjuk a királyt érdekes karakternek találom és úgy vettem észre, hogy ezzel mások is így vannak.
Sajnos inkább az volt a jellemző, hogy untam a könyvet. Rossznak mondjuk semmiképpen nem mondanám. :)
Valószínűleg a folytatással még megpróbálkozom, hátha az jobban fog tetszeni.


Ami nagyon tetszett:
A király karaktere érdekes volt.

Ami nem tetszett:
Untam.


Idézet:
"Ahogy erre gondolt, pánikba esett. Egy érzés mintha azt súgta volna, hogy nyugodtan vegyen levegőt a víz alatt, de az elméje tudta jól, hogy azonnal belehalna. Evie is mesélte, hogy a gyerekek sokszor megfulladnak. De levegőre volt szüksége!"

"– (…) A pénzt el is lehet lopni. Vagy el lehet veszíteni. De a jó emlékek… olyanok, akár a tőtelék a pitébe’."

"Nem szabad, hogy olyan dolgok vessenek bennünket vissza, amelyek fölött nincs hatalmunk, és ahogy változnak az idők, magunk is változásra szorulunk. A régi időkben az ígéret volt szükséges. Manapság megszegett szóra van szükség. Nincs már olyan, hogy „becsület” vagy „a szavamat adom”. A szavaknak nincs jelentőségük, és csak a balgák bíznak ígéretekben."

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Minden ami vélemény Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review