2014. november 4., kedd

Nurarihyon no Mago

Bejegyezte: 1995 dátum: kedd, november 04, 2014
Tartalom:
"Nura Rikuo egy korántsem átlagos 12 éves fiú, akiben negyedrészt youkai vér csörgedezik. Ennek köszönhetően látja a szellemeket/démonokat, mi több, a környezetükben nő fel. Ám mindez nem zavarja, sőt, gyerekkorától játszótársakként tekint rájuk. Körülötte mindenki azt várja el tőle, hogy örökölje youkai nagyapjától a klán irányítását, de őt ez cseppet sem érdekli, ehelyett normális emberként szeretné élni az életét barátokkal, szerelemmel. Azonban hamar rá kell döbbennie, hogy csak úgy tudja megvédeni a körülötte levőket, ha felvállalja, ki is valójában, megbékél youkai énjével és beteljesíti a sorsát. Viszont ez nem olyan könnyű, mint ahogy az elsőre hangzik! Ugyanis a klánon belül és kívül nem mindenki ismerne el egy „majdnem” embert a vezetőjükként, és a Nura klán hírneve is sokat hanyatlott az évek során. Így Rikuo egyetlen esélye, ha megbirkózik az elé állított feladattal, a külső-belső viszályokkal, és megalakítja a saját „Hyakki yakou”-ját(Száz Démon Éji Felvonulása), ahol 100 leghűségesebb youkai-a felsorakozik mögötte, örök hűséget fogadva neki."




Véleményem:
Egy 24 részes fantasy animét hoztam. :D
Nekem kifejezetten tetszett. Érdekes volt, vicces, akció-dús és enyhe romantikát is tartalmazott. Jó kis harcok vannak benne, de nem túl véresek így az is nyugodtan megnézheti, aki a véresebb művekért nincs oda.
A szereplők mind kedvelhetőek. Talán egyedül Kana kicsit idegesítő, de még ez se elviselhetetlenül zavaró. És a legjobban a főszereplő - Rikou - jellemfejlődését imádom. Bár megmondom őszintén, hogy nem mindig tudtam követni ezt az átváltozásdit.
Tetszett az is, hogy a két világ között ingadozik: ember és youkai - és mind a kettő fontos a számára.
Külön kiemelném azt is, hogy mindenkinek megvan a maga szerepe és még a mellékszereplőket se hanyagoljuk, illetve Rikuo barátait.
Barátokra kitérve: Jajj, nagyon bírom Rikou barátait. Jókat nevetek rajtuk és tetszik a lelkesedésüket, ami ugye leginkább Kiyotsugu-tól származott. Legjobb az, hogy  Kiyotsugu a nagy yokai mániás és mégis ő marad le róluk állandóan. xD (16. részben az a lassított felvétel XD)
Kicsit megismerhetjük a japán kultúrát is általa. Persze fogalmam sincs, hogy a műből mennyi a fikció. (De tervezek elolvasni egy Japán mesék könyvet és akkor talán majd okosabb leszek XD)
A grafika is nagyon szemet gyönyörködtető illetve a figurák megrajzolása is nagyon szépre sikerült.

Ami nagyon tetszett:
Vicces és érdekes

Ami nem tetszett:
Nyelves youkai... XD Kifejezetten irritált, de el kell ismerni, hogy jó volt, mint gonosz karakter.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Minden ami vélemény Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review