2016. július 29., péntek

Spirit – Szellem

Bejegyezte: 1995 dátum: péntek, július 29, 2016 0 megjegyzés
Spoilert tartalmazhat az előző részekre nézve!!!
Tartalom:
"Hunter Garrity csak azt szeretné, ha békén hagynák. A saját kárán tanulta meg, hogy nem mindennapi képességeiért súlyos árat kell fizetnie. És úgy tűnik, nem engedhet meg magának egyetlen szövetségest sem.
Fuldoklik az ellenséges indulatokban. A nagyapja, akinek viszket a tenyere, ha csak ránéz.
A Merrick fiúk, akik azt hiszik, hogy elárulta őket.
Calla, ez az ármánykodó őrült, aki csalinak akarja használni őt.
És ott van Kate Sullivan, az új lány az osztályban. Ő nem ellenséges. Kate merész. Vicces. Szexi. De ő is forral valamit.
Ahogy az elvileg titkos erők felszínre törnek mindenütt, amerre csak jár, Hunter rájön, hogy valami szörnyűség fog történni. De ahhoz, hogy megtudja, mi vár rá, találnia kell valakit, akiben megbízhat…"

2016. július 28., csütörtök

Koutetsujou no Kabaneri

Bejegyezte: 1995 dátum: csütörtök, július 28, 2016 0 megjegyzés
Tartalom:
"A „steampunk túlélő kaland” történet Hinomoto szigetországában játszódik, ahol az emberek Állomásoknak hívott erődökben húzzák meg magukat az őket fenyegető, zombiszerű lények elől. Az állomások közötti egyetlen kapcsolatot a Hayajiro nevű páncélozott lokomotívok jelentik."

2016. július 25., hétfő

A fiúknak, akiket valaha szerettem

Bejegyezte: 1995 dátum: hétfő, július 25, 2016 0 megjegyzés
Tartalom:
"Írás közben egy csöppet sem fogom vissza magam. Úgy fogalmazok, mintha ő soha nem olvasná el. Merthogy nem is olvassa. Minden egyes titkos gondolatomat, gondos megfigyelésemet, mindent, amit eltettem magamban, belesűrítem egy levélbe. Amikor megírtam, lezárom, megcímezem, majd elteszem a pávakék kalapdobozba.

Ezek nem szerelmes levelek a szó legszorosabb értelmében. Akkor íródnak, amikor már nem akarok többé szerelmes lenni. Búcsúlevelek. Mert miután megírtam őket, nem emészt többé a mindent felemésztő szerelem. Onnantól fogva úgy tudom megenni reggel a gabonapelyhet, hogy közben nem azon jár az eszem, vajon ő is banánnal szereti-e a Cheeriost. Úgy éneklem a szerelmes dalokat, hogy már nem neki éneklem. Ha a szerelem olyan, mint a megszállottság, a leveleim olyanok, mint az ördögűzés. Megszabadítanak. Legalábbis azt kéne tenniük."

2016. július 21., csütörtök

Cell - A mobil

Bejegyezte: 1995 dátum: csütörtök, július 21, 2016 0 megjegyzés
Tartalom:
"A Mobil egyszerű, de ötletes koncepciójú története arról szól, hogy egy napon a mobiltelefonok valamiféle veszedelmes új jelet kezdenek sugározni, amellyel gyakorlatilag zombikhoz hasonlatos fenevadakká változtatják használóikat – azaz úgy nagyjából a Föld lakosságának nyolcvan-kilencven százalékát. A regényhez hasonlóan a film is néhány a krach beütésekor éppen nem mobilozó és ezáltal épelméjűnek megmaradó karaktert fog nyomon követni, akik megpróbálnak életben maradni a rájuk vadászó kattant embertársaik között. Az alkotás főszereplőit John Cusack és Samuel L. Jackson alakítják, akik a 2007-es 1408 után már másodjára játszanak együtt egy Stephen King-adaptációban."

2016. július 20., szerda

Futam

Bejegyezte: 1995 dátum: szerda, július 20, 2016 0 megjegyzés
Tartalom:
"Csak arról volt szó, hogy úgy tesz, mintha egy rocksztár barátnője lenne. Arról nem, hogy bele is szeret…
Mal Ericson, a világhírű Stage Dive rockbanda dobosa villámgyorsan rendbe akarja tenni az életét – egy rövid időre legalábbis. Úgy gondolja, a látszathoz az is éppen elég lesz, ha egy igazi jókislánnyal kezd mutatkozni. Nem úgy tervezte, hogy ez az átmeneti helyzet állandóvá válik, és nem sejthette, hogy éppen így találja meg az igazit.
Anne Rollins álmában sem gondolta volna, hogy megismerkedik majd a rock egyik istenével, akinek a posztereivel tinédzserkorában ki volt plakátolva a szobája – és különösen nem ilyen körülmények között. Anne ugyanis anyagilag nem áll valami jól. Illetve nagyon nem. Ugyanakkor érzi, hogy ha pénzért cserébe úgy tesz, mintha a vad partiarc dobos csaja lenne, annak semmiképpen nem lehet jó vége. És teljesen mindegy, hogy mennyire szexis pasi Mal. Vagy mégsem?"

2016. július 14., csütörtök

Erebos

Bejegyezte: 1995 dátum: csütörtök, július 14, 2016 0 megjegyzés
Tartalom
"Nick megszállottja az Erebos című számítógépes játéknak, ami kézről kézre jár az iskolájában. A szabályok elég szigorúak: mindenki csupán egyetlen esélyt kap, hogy Erebost játszhasson. Játék közben egyedül kell lenni és senkinek sem szabad róla beszélni. Aki ezeket megszegi, vagy nem teljesíti a küldetéseit, kiesik, és többé nem is tudja elindítani a játékot. De ami a legérdekesebb: az Erebos olyan megbízásokat ad, amelyeket nem a virtuális világban, hanem a valóságban kell végrehajtani. A képzelet és a valóság zavarosan összemosódik. Aztán a játék arra utasítja Nicket, hogy öljön meg egy embert…"

2016. július 10., vasárnap

Akagami no Shirayuki-hime

Bejegyezte: 1995 dátum: vasárnap, július 10, 2016 0 megjegyzés
Tartalom:
"A főszereplő Shirayuki, egy egyszerű gyógyszerész lány, aki csupán ritka, vörös hajszínével tűnik ki a tömegből, ám ez épp elég arra, hogy felkeltse Raji, az ország első hercegének figyelmét, aki ágyasának akarja megszerezni a lányt. Hősnőnk azonban nem kér ebből a szerepkörből, ehelyett útra kél, és Tanbarumot elhagyva meg sem áll a szomszédos Clarines királyságig, ahol végül egy erdőben köt ki. Itt ismerkedik meg Zennel, Kikivel és Mitsuhidével, akik végül segítenek neki, hiszen Raji herceg nem hagyhatja szó nélkül ezt a sértést. Időközben képbe kerülnek a meséből elmaradhatatlan almák, barátságok köttetnek, és Zenről is kiderül, ki is ő valójában."

2016. július 7., csütörtök

A nyertes átka

Bejegyezte: 1995 dátum: csütörtök, július 07, 2016 0 megjegyzés
Tartalom:
"Megfizethetsz-e a szerelemért?

Amikor a 17 éves Kestrel egy rabszolgapiacon megvásárolja a herrani Arint, aligha sejti, hogy élete gyökeres fordulatot vesz. A valoriai birodalom ellen lázadást előkészítő Arin sem tervezi, hogy beleszeret a hazája leigázásáért felelős tábornok lányába. A herrani felkelés egy időre szerepcserére kényszeríti őket. Kestrel megmenti ugyan Arin életét, de cselekedete lehetetlenné teszi, hogy valaha is egymáséi lehessenek. Hűség, sötét titkok, párbajok, felborult értékrendek… Mi mindenért kell fizetni?"

2016. július 4., hétfő

Az Ékkő

Bejegyezte: 1995 dátum: hétfő, július 04, 2016 0 megjegyzés
Tartalom:
"Az Ékkő egyenlő a gazdagsággal, a szépséggel és a hatalommal. De vannak lányok, akik számára nem jelent mást, csak a szolgaságot.
Violet a Lápon született és nevelkedett, és genetikai adottságai képessé teszik rá, hogy ő hordja ki az Ékkő egyik előkelőségének gyermekét. A Tó Hercegnője egy aukción vette meg Violetet, aki hamar megtanulja az Ékkő csillogó felszíne alatt rejtőző brutális igazságot. El kell fogadnia a csúf valóságot, és meg kell próbálnia életben maradni."

2016. július 2., szombat

A Whitechapel réme

Bejegyezte: 1995 dátum: szombat, július 02, 2016 0 megjegyzés
Spoilert tartalmazhat az előző kötetekre nézve, illetve a Végzet ereklyéire, Pokoli szerkezetekre!!!
Tartalom:
"Hasfelmetsző Jack London utcáin garázdálkodik, és csak az árnyvadászok tudják megállítani. Az Árnyvadász Akadémián játszódó harmadik történetben Simon megtudja, mi az igazság a XIX. századi Londont rettegésben tartó sorozatgyilkossal kapcsolatban: Hasfelmetsző Jacket Will Herondale és Viktória korabeli árnyvadász társai állították meg."

2016. július 1., péntek

Charlotte

Bejegyezte: 1995 dátum: péntek, július 01, 2016 0 megjegyzés
Tartalom:
"Tegyük a szívünkre a kezünket! Ha birtokában lennénk egy különleges képességnek, akkor önző módon kihasználnánk-e azt, vagy nem élnénk vissza vele a mindennapi életünkben? Történetünk főhőse, Otosaka Yu a képességet használva szeretné megteremteni magának a sikeres iskolai életet. Azt azonban nem is sejti, hogy egy titokzatos lány felbukkanásával megnyílik előtte a különleges képességek használóinak világa. Vajon milyen világ vár rá? Vidám vagy tragikus?

A Key és Maeda Jun által fémjelzett szériák ritkán okoznak csalódást. És, ha ehhez a P.A. Works is betársul, akkor lehet, hogy az Angel Beats! méltó utódjának lehetünk szem és fültanúi."

A lány éjfélkor

Bejegyezte: 1995 dátum: péntek, július 01, 2016 0 megjegyzés
Tartalom:
"New York városa alatt él az aviánok titokzatos, ősi népe, akiknek testét toll borítja, ereikben pedig varázslat folyik. Ősrégi bűvölet rejti el őket az emberek szeme elől – egyetlen lányt kivéve. Ekhó szökevény zsebtolvaj, lopott kincsek eladásából tengeti az életét, amelyeket a feketepiacon ad el a vevőinek. Az aviánokon kívül nincsenek barátai, sem családja.
Ekhó okos és merész, néha talán kissé pimasz is, ám mindenekfelett rendületlenül hűséges. Így amikor egy évszázadok óta húzódó háború hulláma ostromolja otthona határait, úgy határoz, hogy ideje végre cselekedni. A legenda szerint egyetlen módon lehet örök időkre véget vetni a harcnak: fel kell kutatni a Tűzmadarat. Ez a mesebeli teremtmény állítólag olyan elképesztő hatalommal rendelkezik, amilyet a világ még sohasem látott. Nem könnyű az Ekhó előtt álló feladat, de a tolvajélet egy leckét alaposan a lány fejébe vésett: hogyan szerezheti meg, amit akar.
A háború nem várt fordulatokat hoz, és Ekhónak küldetése során együtt kell működnie az ellenséggel, az ifjú sárkánypikkelyes drakhar herceggel. Először bizalmatlan vele, ám ahogy az idő halad, lassan összebarátkoznak, és Ekhó hirtelen azon kapja magát, hogy visszavonhatatlanul vonzódik a fiúhoz…"

Cserkészkézikönyv zombiapokalipszis esetére

Bejegyezte: 1995 dátum: péntek, július 01, 2016 0 megjegyzés
Tartalom:
"Három cserkész a táborozásuk utolsó estéjén rájönnek, mit jelent igazából a barátság, amikor megpróbálják megmenteni a városukat egy zombi támadástól."
 

Minden ami vélemény Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review