2016. január 24., vasárnap

Unwind – Bontásra ítélve

Bejegyezte: 1995 dátum: vasárnap, január 24, 2016 0 megjegyzés
Tartalom:
"Mi lesz, ha a szüleid téged is szétbontatnak?
Szép új világ?
Egy olyan társadalomban, ahol a nem kívánatos kamaszok testrészeit újrahasznosítják, három szökevény száll szembe a rendszerrel, amely „szétbontaná” őket.
Connortól meg akarnak szabadulni a szülei, mert túl sok a baj vele. Risa árva, és azért jelölték ki bontásra, hogy spóroljanak a költségeken. Lev szétbontását szigorúan vallásos szülei már születése pillanatában eldöntötték. A véletlen sodorja őket egymás mellé, és a kétségbeesés tartja össze őket, ahogy árkon-bokron át menekülnek, miközben tudják, hogy az életük a tét. Ha sikerül megérniük a tizennyolcadik születésnapjukat, már nem bánthatják őket – de amikor egy egész világ vadászik rájuk, a tizennyolc nagyon-nagyon távolinak tűnik.
Te vajon túlélnéd?"

2016. január 21., csütörtök

Shigatsu wa Kimi no Uso

Bejegyezte: 1995 dátum: csütörtök, január 21, 2016 0 megjegyzés
Tartalom:
"Arima Kousei kiváló zongorista volt kiskorában. A híres, fiatal győztes, aki sorra nyerte a versenyeket. Ám egy nap, az édesanyja halála utáni időpontra kitűzött versenyen egy ponttól nem tudott tovább játszani – a hangok eltűntek, és csak a sötétség maradt számára.
A történet fonalát ezután 3 évvel vesszük fel, amikor Kousei már 14 éves gimnazista. Az első pár percben megismerjük az egyik barátját, Sawabe Tsubakit, aki már az első epizódban sikeresen kiüti Kouseit egy baseball-labdával. Neki köszönhetően ismerjük meg a sorozat másik főszereplőjét, Miyazono Kaorit.
Ő Kousei-jel ellentétben most is aktív zenész, tehetséges hegedűművész. Vidám, már-már kislányosan gondtalan lány, bár majdnem-tundere egyéniségéhez híven kicsit erőszakos is. Szerelmes a hegedűbe, és szerelmes a zenébe is.
Az anime a kettejük kapcsolatát követi végig – valamint Kousei vívódását, vajon újra zongora elé mer-e ülni."

The Boy Who Sneaks in my Bedroom Window

Bejegyezte: 1995 dátum: csütörtök, január 21, 2016 0 megjegyzés
Tartalom:
"Amber Walker and her older brother, Jake, have an abusive father. One night her brother's best friend, Liam, sees her crying and climbs through her bedroom window to comfort her. That one action sparks a love/hate relationship that spans over the next eight years.

Liam is now a confident, flirty player who has never had a girlfriend before. Amber is still emotionally scarred from the abuse she suffered at the hands of her father. Together they make an unlikely pair.

Their relationship has always been a rocky one, but what happens when Amber starts to view her brother's best friend a little differently? And how will her brother, who has always been a little overprotective, react when he finds out that the pair are growing closer? Find out in The Boy Who Sneaks In My Bedroom Window."

2016. január 15., péntek

Phoenix

Bejegyezte: 1995 dátum: péntek, január 15, 2016 0 megjegyzés
Tartalom:
"A tizenhét éves Phoenix egy bűnözőkből álló savant banda tagja Londonban. Phoenix különleges adottsága, hogy képes mások agyát blokkolni, az időt „lefagyasztani”. Ezt a képességét zsebtolvajként kamatoztatja, amíg nem találkozik Yves Benedicttel. A fiúról azonban hamar kiderül, hogy nem csupán egy célpont …Ő a lélektársa, de az egymásra találás ezúttal sem egyszerű, mert a Közösség a hatalmában tartja Phoenix múltját, és a jövőjét is magának követeli. Vajon ők az erősebbek vagy a fiatalok közti kapocs?

Természetfeletti képességek, szövevényes kalandok, szerelem – a Lélektársak trilógia második része végre magyarul is!"

2016. január 12., kedd

Méregtan

Bejegyezte: 1995 dátum: kedd, január 12, 2016 0 megjegyzés
Tartalom:
"Koporsószerű sötétségbe zárva nincs körülöttem az égvilágon semmi, ami elterelhetné figyelmemet az emlékeimről. Megöltem Reyadot. Megérdemelte a halált – ám a törvény szerint a tettemért én is halált érdemlek. Ixiában a gyilkosságért kivégzés jár. S most már csak a hóhér kötelére várok. Ám ugyanaz a törvény, amely ítélettel sújt, akár meg is mentheti az életemet. Ixia ételkóstolója, akit arra választottak ki, hogy a Parancsnok egészségét a mérgezett ételektől megóvja, immár holtan hever. A törvény pedig kimondja, hogy a soron következő halálbüntetésre ítélt fogolynak – vagyis nekem – fel kell ajánlani a tisztséget. Merénylet, mágia, megpróbáltatások…"

Mentőexpedíció

Bejegyezte: 1995 dátum: kedd, január 12, 2016 0 megjegyzés
Tartalom:
"A Marson hatalmas homokvihar készül. A NASA űrhajósai biztonsági okokból azonnal elhagyják a bolygót: halott társuk testét sincs már idejük megkeresni.
Nem is találnák. Mark Watney (Matt Damon) ugyanis nem halt meg; csak a szkafanderébe épített adó meghibásodása miatt hiszik a többiek, hogy nem élte túl az első szélrohamokat.
A mérnök-botanikus mindent elkövet a túlélése érdekében: gépeket szerkeszt, élelmiszert termel, vizet gyárt, és amikor a Földi irányítók felfedezik, hogy él, felkészül a mentőexpedíció fogadására."

A visszatérő

Bejegyezte: 1995 dátum: kedd, január 12, 2016 0 megjegyzés
Tartalom:
"A visszatérő megtörtént események alapján készült. Magával ragadó, hátborzongató film egy férfi küzdelméről, a minden rettenet ellenére legyőzhetetlen élni akarásról és a teljes esélytelenséggel is dacoló emberi szellemről. Hugh Glassra (Leonardo DiCaprio) a még feltérképezetlen amerikai vadonban rátámad egy medve: vadászcsapata többi tagja halottnak hiszi, és magára hagyja az áldozatot, társa, John Fitzgerald (Tom Hardy) pedig szándékosan tagadja meg a segítséget. Glass hihetetlen erőfeszítéssel dacol a természet és az ember kegyetlenségével. Őrületes kalandokat él túl, egymaga vág keresztül hegyen, erdőn, folyón és hómezőn, hogy visszatérjen a családjához."

2016. január 11., hétfő

Lola és a szomszéd srác

Bejegyezte: 1995 dátum: hétfő, január 11, 2016 0 megjegyzés
Tartalom: 
"Lola Nolan, a szárnypróbálgató divattervező nem híve a divat követésének. Ő jelmezeket alkot. Minél ütősebb a szerelése – minél sziporkázóbb, furább és vadabb –, annál jobb. De bármennyire hajmeresztő is a stílusa, Lola imádja a szüleit, tűzbe menne a barátnőjéért, és merész terveket szövöget a jövőről. Szóval minden tök tuti (a dögös rocker pasiját is beleértve), amíg vissza nem költöznek a környékre a rémes Bell ikrek: Calliope és Cricket.
Miután Cricket – a tehetséges feltaláló –, ikernővére árnyékából kilépve, ismét része lesz Lola életének, a lány rákényszerül, hogy végre tudomásul vegye az érzéseket, amiket időtlen idők óta táplál a szomszéd srác iránt."

Az Árnyvadász Akadémia

Bejegyezte: 1995 dátum: hétfő, január 11, 2016 0 megjegyzés
Spoilert tartalmazhat az előző kötetekre nézve! (Leginkább Végzet ereklyéire)
Tartalom:
"Miután mondénként, aztán vámpírként élt, Simon nem gondolta volna, hogy egyszer még árnyvadász lehet belőle, ma azonban megkezdi tanulmányait az Árnyvadász Akadémián.
Vajon lehet-e belőle ugyanaz az ember, aki vámpírként volt? Képes lesz-e megint hőssé válni, és megfelelni a barátainak, Isabelle-nek, és legfőképpen önmagának?

„Csodálatos volt, szívbe markolóan vicces és keserédes. Ráadásul mindezt egyszerre.” – Lucy, goodreads.com

„Kétszer is elsírtam magam, és számtalanszor felnevettem. Azt kell mondanom, ez a könyv nagyvonalú ajándék Clare-től és Brennantől azoknak, akiknek hiányzott Simon és a New York-i árnyvadászok csapata.” – Alison, goodreads.com"

2016. január 9., szombat

Mi lesz velem?

Bejegyezte: 1995 dátum: szombat, január 09, 2016 0 megjegyzés
Tartalom:
"Az élet olykor tréfát űz velünk.

Négy év óta mindenki csak a végzetes betegségben szenvedő lányt látja bennem.

De nem vagyok hajlandó sírni.
És feladni sem fogom.

Egy komoly kapcsolat a legutolsó dolog, ami mostanában szóba jöhet nálam, de a Parkerrel töltött éjszaka felforgatja a világomat. Ő kitartó, és tudja, mit akar. Engem.
Nem bánik úgy velem, mintha törékeny lennék.
Ám sejtelme sincs az igazságról, én pedig még nem állok készen arra, hogy bevalljam neki.

Mert mi van, ha ez mindent megváltoztat?

Tizenhét éves voltam, amikor az életemből tragédia lett.
Huszonegy, amikor rám talált a szerelem.
Aundrea McCall vagyok. Ismerd meg az utat, amit végig kell járnom."

2016. január 3., vasárnap

Omoide no Marnie

Bejegyezte: 1995 dátum: vasárnap, január 03, 2016 0 megjegyzés
Tartalom:
"Anna, egy fiatal lány, aki Sapporo-ban él. Gondjai vannak az osztálytársaival, mivel nagyon nehezen nyílik meg és keveset beszél. A sztressz miatt asztmás rohamok gyötrik, így az orvos azt javasolja, hogy Anna mozduljon ki valahova és töltsön egy kis időt vidéken.
Miután vidékre érkezik az ideje nagy részét a lápos vidéken tölti, ahol nagyon vonzza egy látszólag elhagyatott kúria. Az oda vezető út csakis apály idején járható vagy pedig csónakkal megközelíthető.. Ott találkozik Marnie-val, akivel rögtön összebarátkoznak.
A lányban van valami titokzatos.
Anna titokban tartja mindenki előtt a Marnie-val való barátságát. De ki ez a furcsa lány?"

2016. január 2., szombat

2016-os animék II.

Bejegyezte: 1995 dátum: szombat, január 02, 2016 0 megjegyzés
Egyszer már csináltam egy kis összefoglalót - tavaly- pár animéről, ami 2016-ra várható és most hoztam még egyet. 
Ezúttal kicsit több animével. :D
Sok anime kap következő szériát, ami a rajongóknak nagy öröm. ^^




És, akkor íme a lista:

2016. január 1., péntek

Neptunus fia

Bejegyezte: 1995 dátum: péntek, január 01, 2016 0 megjegyzés
Spoilert tartalmazhat az előző részekre nézve.
Tartalom:
"Percy Jackson mellé új hősök társulnak, és a nagy prófécia mind a hét hőse felbukkan…
Percy teljesen össze van zavarodva.
Hosszú álmából felébredve a nevén kívül nem emlékszik semmire. Nagy nehezen mégis sikerül eljutnia egy ismeretlen félvértáborba. A múltjából csak egyetlen arcot tud előbányászni: Annabethét.
Hazelnek halottnak kéne lennie. Az első életét alaposan elrontotta. és a világ veszélybe került egykori ballépése miatt. Most nem kíván mást, mint hogy messzire vágtathasson a gondok elől az álmában látott csődörön.
Frank egy rakás szerencsétlenség. Nagyanyja szerint hősök leszármazottja, de ő ebből semmit sem érez. Ormótlan medvének érzi magát, különösen legkedvesebb barátja, Hazel közelében, akiben teljes mértékig megbízik. Olyannyira, hogy legféltettebb titkát is rábízza.
Mindhármuknak köze van a titokzatos Hetedik Próféciához.
A lélegzetelállítóan izgalmas történet a „másik” tábortól egészen az istenek háta mögötti földig, Alaszkáig ível. Útközben új félistenekkel ismerkedhetünk meg, félelmetes szörnyek, különös lények bukkannak fel és segítik, vagy éppenséggel veszélyeztetik a legújabb küldetés kimenetelét."
 

Minden ami vélemény Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review