2015. december 31., csütörtök

Viszlát 2015!

Bejegyezte: 1995 dátum: csütörtök, december 31, 2015 0 megjegyzés
Viszlát 2015! Helló 2016! *-*
Itt az év végi bejegyzésem. :) Egy kis összefoglalás 2015-ről.

2015-ben 108 bejegyzésre futotta.
A blog is szép új külsőt kapott, amit az egyik barátnőmnek köszönhetek - megint nagyon köszi.
Ennek örömére pedig megszerveztem a blog legelső nyereményjátékát is.^^ Ami hatalmas örömömre nagy népszerűségnek örvendett és sok pozitív visszajelzést kaptam a résztvevőktől. Remélem, hogy jövőre minimum egyet megint tudok majd rendezni. :)
Mindenkinek köszi, aki ebben az évben akárcsak egyszer ide tévedt :)

Na, de akkor tényleg jöjjön az összefoglalás:

2015. december 27., vasárnap

Shadows – Árnyak

Bejegyezte: 1995 dátum: vasárnap, december 27, 2015 0 megjegyzés
Tartalom:
"Dawson Black mindenre számított, csak Bethany Williamsre nem. Egy luxen, vagyis egy földre szállt idegen számára a földi lányok, nos…, érdekesek. De mivel a luxeneknek titokban kell tartaniuk valódi kilétüket, őrültség lenne beleszeretni az egyikbe.
Veszedelmes. Kísértő. Tilos..
Bethany nem tagadhatja le a közte és Dawson közt azonnal létrejött kapcsolatot. És bár nincs szüksége a szerelem bonyodalmaira, mégsem tud távol maradni tőle. Valahányszor összenéznek, Bethany beleszédül.
Elbűvölte. Vonzza. Szereti.
Dawson titka megváltoztatja Bethany életét… és veszélybe is sodorja a lányt. De még Dawson sem tehet kockára mindent egyetlen emberlányért. A sors azonban elkerülhetetlen… akárcsak a szerelem."

Oblivion - Feledés

Bejegyezte: 1995 dátum: vasárnap, december 27, 2015 0 megjegyzés
Spoilert tartalmazhat a Luxen sorozat más köteteire!!!
Tartalom:
"Amikor Katy Swartz a szomszédomba költözött, rögtön tudtam, hogy baj lesz. Nagy baj.

Bajra pedig igazán nincsen szükségem, hiszen nem vagyok idevalósi. A társaimmal a Luxról érkeztem a földre, egy tizenhárommilliárd fényévre lévő bolygóról. Ráadásul ha valamiben biztos vagyok, az az, hogy az emberekben nem lehet megbízni. Félnek tőlünk. Olyasmikre vagyunk képesek, amikről ők csak álmodnak, és pokolian gyengének tűnnek mellettünk – mert azok is.

Kat azonban olyan közel kerül hozzám, mint még senki más. Akaratlanul is vágyok rá – és szeretném felhasználni a képességeimet, hogy megóvjam. Meggyengít engem, pedig én vagyok a legerősebb luxen, és az én feladatom, hogy védjem a többieket. Ez a hétköznapi lány tehát mindannyiunk végzete lehet. Hiszen a luxeneknek van egy hatalmasabb ellensége is – az arumok – akikkel szembe kell szállnom.

Ha beleszeretek Katyba – egy emberbe – nem csupán őt sodrom veszélybe. Talán mindannyiunk pusztulását okozom… de azt nem hagyhatom."

2015. december 26., szombat

Star Wars - Az ébredő erő

Bejegyezte: 1995 dátum: szombat, december 26, 2015 0 megjegyzés
Tartalom:
"Idén a Lucasfilm és a rendező J.J. Abrams együtt kalauzolják el a nézőket egy messzi-messzi galaxisba.
A Csillagok háborúja VII: Az ébredő Erő (Star Wars Episode VII: The Force Awakens) a Csillagok háborúja-sorozat hetedik része.
Körülbelül harminc évvel járunk a második Halálcsillag elpusztítása után. Luke Skywalker, az utolsó élő Jedi eltűnt. Mind a Galaktikus Birodalom utóda, az Első Rend, és az Új Köztársaságért harcoló ellenállók lázasan keresik."

2015. december 24., csütörtök

Dance with Devils

Bejegyezte: 1995 dátum: csütörtök, december 24, 2015 0 megjegyzés
Tartalom:
"Tachibana Ritsuka, egy minden tekintetben átlagosnak mondható, másodéves középiskolás diáklány, aki egyedül él az édesanyjával Shikou városában, és itt is jár iskolába a Shikou Akadémiára. Eseménytelen élete azonban egy napon váratlan fordulatot vesz, mikor az iskola diáktanácsának látókörébe kerül, amelynek tagjai valójában mind démonok. Az édesanyját pedig elrabolják, akit mindenáron vissza szeretne szerezni. De ennek ára van... Még nem is sejti, hogy belekeveredett egy régóta tartó csatározásba, ami a démonok és a vámpírok között folyik. Tőle pedig azt várják, hogy segítsen megkeresni a tiltott Grimoire-t "

Karácsony

Bejegyezte: 1995 dátum: csütörtök, december 24, 2015 0 megjegyzés
Végre ez a nap is eljött :) 
Nagyon Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek!

Remélem sok szép könyv került a fa alá ^^
Nekem idén ezek a szépségek érkeztek:

2015. december 21., hétfő

Noragami Aragoto

Bejegyezte: 1995 dátum: hétfő, december 21, 2015 0 megjegyzés
Tartalom:
"A Noragami második évadában Bishamon, a harc istennője jut nagyobb szerephez. Rengeteg shinkivel rendelkezik, mivel egyiket sincs szíve elhagyni, ugyanakkor gondoskodni sem tud egyformán mindegyikükről. A közös múltjuk miatt erős ellenszenvet érez Yato iránt, ami hamarosan kihatással lesz Yato és Yukine jelenére is."

2015. december 20., vasárnap

Folytatódik a Naruto

Bejegyezte: 1995 dátum: vasárnap, december 20, 2015 0 megjegyzés
Folytatódik a Naruto.
Ki gondolta volna? XD
Kishi sensei ugyan azt mondta, hogy most pihenni szeretne, mégis érkezett a hír, hogy 2016-ban a manga folytatódni fog. Egyszer már kaptunk egy kis betekintést az új csapatba. Volt egy 10 fejezetes manga, ami Sarada nagy dilemmáját mesélte el és ott volt a Boruto film is. De most jön egy újabb adag. Arról egyelőre semmit se tudok, hogy miről fog szólni a manga.
Természetesen főszerepben az új generáció lesz. Gondolom azon belül is leginkább Boruto.
Őszintén mondom, hogy én túl sokat nem várok tőle. Kíváncsi vagyok, de szerintem semmi extrát nem fogok kapni. De ne legyen igazam. :D

És rögtön egy képet is közzétettek, amit a bejegyzés részletesen-re kattintva megnézhettek :)

2015. december 19., szombat

Star Wars: A klónok háborúja

Bejegyezte: 1995 dátum: szombat, december 19, 2015 0 megjegyzés
Tartalom:
"A galaxison végigsöpör a klónok háborúja. A Jedi lovagok a rend fenntartásáért és a béke helyreállításáért harcolnak. Mégis egyre több csillagrendszer esik a sötét erők áldozatául, a galaktikus köztársaság pedig mindinkább a szeparatisták és droidhadseregük uralma alá kerül. Anakin Skywalker és a tanítványa, Ahsoka Tano olyan küldetésen járnak, mely mélyreható következményekkel jár, s amelynek során szembekerülnek az alvilág egyik hírhedt urával, Jabbával. Ám Dooku gróf és ármányos segítői – köztük a gonosz Assaj Ventress – mindent elkövetnek, hogy Anakin és Ahsoka küldetése kudarcot valljon. Eközben a háború frontvonalában Obi-van Kenobi és Yoda mester a hatalmas klónhadsereg élén hősies harcot vív, hogy ellenálljon a sötét oldal erőinek."

2015. december 16., szerda

Csak egy kis tájékoztatás

Bejegyezte: 1995 dátum: szerda, december 16, 2015 0 megjegyzés
Kötelességemnek érzem, hogy kicsit rinyáljak... 
Manapság nem igazán volt új bejegyzés. 
Ennek az oka az, hogy a drága jó tancinéniknek most jutott eszükbe, hogy nem adtak még elég jegyet. ^^'
Ilyenkor persze az van, hogy ezerrel íratja az idióta dolgozatokat, egy nap többet is. (Gondolom ez egyeseknek ismerősen hangzik.)
Csütörtökön egész nap mindenki kiselőadást ad elő.
Péntek pedig az utolsó tanítási nap... DE! Még pénteken is dolgozatot fogunk írni! XD Miért? Mert, miért ne? 
Természetesen szünetre tanulnivalót is kaptunk. 16 tételt meg kell tanulni, mert felelésekkel kezdjük a januárt. Az üzleti tervnek pedig ki kell dolgozni két fejezetét. 
De kérdem én, hogy így mikor fogok pihenni és olvasni? 
Mondjuk értem én, így legalább valami lesz a buksimban vizsgára. De nekem ez a hirtelen sok doga és felelés kicsit már fájdalmas. 

Hisztis vagyok és fáradt! 
Másnak is nagyon elege van a suliból? xD
Ui: Persze még mindig lehetne sokkal rosszabb. :D Másnak még ennél is többet kell tanulnia. 

2015. december 12., szombat

Sütilány

Bejegyezte: 1995 dátum: szombat, december 12, 2015 0 megjegyzés
Tartalom:
"Claire, hogy megmentse a családi vállalkozást, részt vesz egy átváltoztatós valóságshowban, ami annyira jól sikerül, hogy a lány finom süteményekkel teli élete fenekestül felfordul. Ünnepelt celebként tér haza az otthonába, ahol minden megváltozott körülötte. Claire-nek el kell döntene, hogy a show véget ért-e vagy még csak most kezdődik…"

2015. december 11., péntek

The Walking Dead 6. évadról, eddig

Bejegyezte: 1995 dátum: péntek, december 11, 2015 0 megjegyzés
Spoilert tartalmazhat az előző évadokra nézve!!!

Tartalom: 
A 6. évad szinte ugyanott folytatódik, ahol az 5. abba maradt.
Hőseink még mindig Alexandriában vannak és próbálják az ottaniakat felkészíteni, illetve elfogadni, hogy már ők is a csapatuk része.
Közben feltűnik pár ismeretlen és még egy hatalmas zombi gonddal is szembe kell nézniük. :P

Természetesen a 6. évadnak még nincs vége, csak félévadig jutottunk. Ám most februárig szünetel a sztori és én nem bírom magamban tartani a véleményem. :)

Ripple

Bejegyezte: 1995 dátum: péntek, december 11, 2015 0 megjegyzés
Tartalom:
"Lexi is cursed with a dark secret. Each day she goes to school like a normal teenager, and each night she must swim, or the pain will be unbearable. She is a siren – a deadly mermaid destined to lure men to their watery deaths. After a terrible tragedy, Lexi shut herself off from the world, vowing to protect the ones she loves. But she soon finds herself caught between a new boy at school who may have the power to melt her icy exterior, and a handsome water spirit who says he can break Lexi's curse if she gives up everything else. Lexi is faced with the hardest decision she's ever had to make: the life she's always longed for – or the love she can't live without?"

2015. december 10., csütörtök

Diabolik Lovers More, Blood

Bejegyezte: 1995 dátum: csütörtök, december 10, 2015 0 megjegyzés
Tartalom:
"Bár az nem egyértelmű, hogy Komori Yui végülis vámpírrá változott-e vagy sem, a Sakamaki Klánhoz fűződő kapcsolata miatt az élete továbbra is ugyanabban a mederben folyik. A Mukami vámpírklán négy tagjának felbukkanása azonban gyorsan felborítja a Sakamaki testvérek és Yui életét."


2015. december 9., szerda

Juuza Engi: Engetsu Sangokuden

Bejegyezte: 1995 dátum: szerda, december 09, 2015 0 megjegyzés
Tartalom:
OVA
Történetünk hősei (Számomra nem derült ki, hogy mik ők: kitsune? Vagy csak szimpla cicafülű emberek?) nem rég telepedtek le egy kis tanyán.
Éppen, amikor már berendezkedtek a közeli falut megtámadja egy ismert ellenségük, aki azért érkezett, hogy elfoglalja a falut és találkozzon Kan'u-val...


Szöktetés a pokolból

Bejegyezte: 1995 dátum: szerda, december 09, 2015 0 megjegyzés
Tartalom:
"Amikor Max és barátai vonakodva ugyan, de részt vesznek a jubileumi vetítésén a hírhedt 80-as évekbeli horrorfilmnek, melyben Max elhunyt édesanyja szerepelt, valamilyen titokzatos módon mindannyian a filmben találják magukat. Hamar rájönnek, hogy a dolog valós, és tényleg meg kell küzdeniük a vászonról ismert machetével hadonászó gyilkossal. A holttestek száma csak nő és nő, s már csak az a kérdés: kik lesznek az utolsó lányok, akik életben maradnak, és megmenekülhetnek a filmből."

Bűbájtalan

Bejegyezte: 1995 dátum: szerda, december 09, 2015 0 megjegyzés
Tartalom:
"Mina Grime az iskola lúzere, egészen addig a napig, amíg meg nem menti a suli legmenőbb pasijának az életét egy iskolai kiránduláson. Egy csapásra minden megváltozik, a lány hirtelen a figyelem középpontjába kerül, és minden lépését a szerencse kíséri. De mikor már a dolgok nem is mehetnének jobban, Mina édesanyja bejelenti, hogy elköltöznek. Mina kérdőre vonja édesanyját, aki kénytelen elmondani a családi titkot. Mina Grime valójában a Grimm testvérek leszármazottja, és egy átok terheli őt, mely generációról generációra öröklődött. Vannak rések, ahol az emberek és a tündérek világa összeér, ezen a mesevilág lényei átszöktek, és az emberek bosszantásával múlatják az időt. Mikor az emberek megelégelték, alkut kötöttek a varázslényekkel. Azok megígérték, hogy ha az emberek végigjátszák az összes mesét, és sikeresen befejezik a történeteket, visszamennek saját világukba. Ám a mesék gyűjteménye egyszer csak életre kelt, és saját maga kezdte irányítani a történeteket, megnehezítve ezzel az emberek dolgát. Olyannyira, hogy bár a Grimm testvéreknek több mint 170 mesét sikerült végigjátszani, nem tudták mindet befejezni. Így öröklődött az átok generációkon át. Most Minán a sor, hogy belépjen a mesevilágba és megtörje az évszázados átkot."

A Karácsony öröme BookTag

Bejegyezte: 1995 dátum: szerda, december 09, 2015 0 megjegyzés
Tá-tá-tá! :D
Hoztam egy Book Tag-et, amit AniTiger oldalán találtam. Itt olvashatjátok az ő válaszait. 
Hamarosan itt a karácsony és a többség szerintem ugyanúgy várja, mint én. *-*
Egyébként én sose az ajándékok miatt várom ezt az ünnepet - persze nem tagadom az ajándék is jó dolog -, hanem az ételek miatt. Anyu mindig olyan finomakat főz. 
Szerintem most mindenki azt hiszi, hogy én valami haspók vagyok. xD 
De, ha látnátok nálunk az ünnepi menüt, akkor nektek is csorogna a nyálatok. (Bár tudom, hogy sokan a hagyományos ételek szeretik, ami például nálunk annyira nem játszik. Anyu mindig valami különlegességet csinál. Idén pl. lesz lazac :P)
Aztán meg persze a karácsony egy csodás lehetőség arra, hogy az ember lány új könyveket kapjon, vegyen, kunyeráljon stb. :D 


De jöjjenek a kérdések:

2015. december 6., vasárnap

Koe no Katachi

Bejegyezte: 1995 dátum: vasárnap, december 06, 2015 0 megjegyzés
Tartalom: 
"Ebben a mangában egy süket kislány érkezik az osztályba. Ennek okán egy jegyzetfüzetet használ a kommunikációra, viszont nagyon lassú, folyton lemarad, segíteni kell neki – ráadásul nem használja sosem a hangját, így nem tud beszélni sem tisztán és érthetően. Ez az iskolai kórusversenyen teszi be a kiskaput az osztálynak, a vereségtől kezdve a lány – Nishimiya Shouko – zaklatások áldozata lesz. Kiközösítik, nem veszik figyelembe, hogy süket, illetve amikor hallókészüléket kezd használni, a zaklatások fővezére, Ishida Shouya olyan szinten bedurvul, hogy a lány kimarad az iskolából s az édesanyja beszél az igazgatóval.
Így derül ki, hogy milyen hatalmas kárt okozott Ishida, aki ezek után Ő maga kerül az áldozat szerepébe. Az úgynevezett barátai ezentúl rajta nevetnek, s Őt terrorizálják.

Pár évvel később középiskolásként újra találkozik a két atrocitásoknak kitett gyerek."

Wait for You – Várok rád

Bejegyezte: 1995 dátum: vasárnap, december 06, 2015 0 megjegyzés
Tartalom:
"A 19 éves Avery Morgansten, annak a bizonyos 5 évvel korábbi rettenetes, egész életét megváltoztató Halloween bulinak az emlékei elől menekülve, beiratkozik az otthonától több ezer kilométerre levő főiskolára. Amire azonban soha nem számíthatott volna, hogy éppen az a fiú kezd érdeklődni iránta, aki egyetlen pillanat alatt összetörheti Avery, gondosan felépített jövőjét.
Vannak dolgok, amiket meg kell élni…
Cameron Hamilton 190 centi magas, szikrázóan kék szemű, szívdöglesztő srác, akinek csodálatos képessége van arra, hogy elérje, Avery megint olyasmikre vágyjon, amikről úgy gondolta, hogy régen kiölték belőle. Nagyon nem jó ötlet összejönni vele. Ugyanakkor lehetetlen semmibe venni a feszültséget, amely kettejük között támad, és amely felszínre hozza Avery lényének, addig nem tapasztalt oldalait.
Vannak dolgok, amiket nem fojthatunk magunkba…
Amikor azonban Avery váratlanul fenyegető e-maileket és telefonhívásokat kezd kapni, már kénytelen szembenézni a múltjával, amit szeretett volna rejtve tartani. Van ugyanis valaki, aki nem engedi, hogy elfelejtse azt a bizonyos éjszakát, amikor minden megváltozott. Vajon sikerül végül feldolgoznia magában, hogy felszínre kerül ez a rettenetes igazság? És Cam mellette áll majd, hogy támogassa?
És vannak dolgok, amikért megéri harcolni…"

Frigg rokkája

Bejegyezte: 1995 dátum: vasárnap, december 06, 2015 0 megjegyzés
Tartalom:
"Valaki vár valahol, akivel összetartozol, és akiért a halálon is átkelnél, csak hogy megtaláld.
A húszéves Sonja és hét évvel idősebb bátyja, Alex Sommerland rockzenészek. Norvégiában, a Stjerne-tó partján élnek, és ötfős bandájukkal teltházas koncertekkel szórakoztatják az egyre gyarapodó rajongótáborukat. Nem is sejtik, hogy hamarosan mindannyiuk élete megváltozik, ugyanis egy különös varázslat folytán az égen ragyogó csillagkép, Frigg rokkája működésbe lép, és összeköti a jelent a múlttal…
Sonja szerény, magának való lány, akinek gyermekkora óta karmikus álmai vannak az előző életéről, amikor is a vikingek közt élt. Az emlékképek ködösek, de mindig ugyanarról a világról szólnak, és rendre sötéten végződnek.
A Szent Iván napjára meghirdetett jelmezbálon Sonja megismerkedik egy viking ruhába öltözött férfival, Einarr Sigurdssonnal, akiről idővel kiderül, hogy nem is jelmezt visel, és nem is a mi világunkból érkezett… Noha a férfi tudja, hogy soha többé nem láthatják egymást, képtelen szabadulni Sonja vonzerejétől. Elhatározza hát, hogy így vagy úgy, de magával viszi őt a múltba…Alex a White Nights énekese. Zord figurának tűnik, pedig aranyból van a szíve. A húgával való kapcsolata különleges. Nem csak azért, mert korán elveszítették a szüleiket, hanem egy családi titok miatt, ami örökre összeköti őket. Tűzön-vízen át kitartanak egymás mellett, és ha az egyikük élete veszélybe kerül, a másik gondolkodás nélkül utána megy, akár a pokol fenekére is…

Frigg rokkája azonban könyörtelen… Hőseink 2024-ből hirtelen 924-ben találják magukat. A helyszín ugyanaz, a világ azonban merőben más. De vajon a mai fiatalok boldogulnak-e a vikingek rideg, komor, véres háborúkkal teli világában? Létezik-e síron túli szerelem? És egymásra találnak-e azok, akiknek a lelke nem képes a másik nélkül élni?"

2015. december 4., péntek

Silber – Az álmok első könyve

Bejegyezte: 1995 dátum: péntek, december 04, 2015 1 megjegyzés
Tartalom:
"Ez vajon tényleg lehetséges?

Liv Silber álmai az utóbbi időben meglehetősen félelmetessé váltak. Az egyik végképp nem hagyja nyugodni. Ebben az álomban egy temetőben járt éjjel, és szemtanúja volt, amint négy fiú komor hangulatú, mágikus rituálét hajt végre. Ezek a fiúk azonban nagyon is valós kapcsolatban állnak Livvel, hiszen Grayson és három barátja tényleg léteznek. Liv nemrég iratkozott be abba az iskolába, ahová ők is járnak. Tulajdonképpen egészen kedvesek. De ami igazán ijesztő – még az éjszakai temetőknél is sokkal ijesztőbb –, az az, hogy a fiúk olyan dolgokat tudnak Livről, amiket nappal soha nem ejtett ki a száján – álmában viszont igen.
Hogy miképpen, az tökéletes rejtély Liv számára, de egy jó kis rejtélynek Liv még soha nem tudott ellenállni…"
 

Minden ami vélemény Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review