2015. augusztus 30., vasárnap

Nem vagyok sorozatgyilkos

Bejegyezte: 1995 dátum: vasárnap, augusztus 30, 2015 0 megjegyzés
Tartalom:
"John Wayne Cleavernek hívnak. 
15 éves vagyok, és a hullák a hobbim.
A terapeutám szerint szociopata vagyok.
De nem vagyok sorozatgyilkos.
John veszélyes, és ezt ő is tudja magáról. Megszállottan érdeklődik a sorozatgyilkosok iránt, de nem szeretne hozzájuk hasonlóvá válni. Pedig óriási a kísértés…
Mivel gyerekkora óta a családja által üzemeltetett halottasházban segédkezik, hozzászokott a holttestek látványához és meg is kedvelte őket. Azok legalább az élőktől eltérően nem kérnek számon rajta minduntalan emberi érzéseket.
Amikor egy brutális sorozatgyilkos elkezdi áldozatait szedni a kisvárosban, kénytelen felülírni a maga számára alkotott szabályokat, amelyekkel eddig kordában tartotta a benne lakozó sötétséget. Nyomozni kezd a tettes után, akiről egyre inkább az a benyomása: emberfeletti képességekkel bír."

Zetsuen no Tempest

Bejegyezte: 1995 dátum: vasárnap, augusztus 30, 2015 0 megjegyzés
Tartalom:
"Takigawa Yoshino épp a legjobb barátja húgának sírját látogatja meg a temetőben, amikor egy titokzatos nő először csak kérdéseket, majd pedig egy pisztolyt szegez neki. Szorult helyzetéből barátja, Fuwa Mahiro menti ki, aki olyan látványosan bánik el a nővel, mintha csak egy hónapos távolléte alatt mágikus erőre tett volna szert. Mint kiderül, valóban így is van, bár Mahiro csak kölcsönbe kapta az erejét egy lakatlan szigeten ragadt varázslónőtől, Kusaribe Hakazétől, akivel egy furcsa bábun keresztül kommunikál. A képlet nagyon egyszerű, a fiú segít Hakazének hazajutni a lakatlan szigetről, az pedig cserébe segédkezik kézre keríteni Mahiro húgának gyilkosát. Az idő azonban szorítja őket, Hakazét a szigetre száműző társai, a Kusaribe klán veszélyes erőket készül megmozgatni, aminek első hatásai már érződnek is. Az országban egy furcsa anomália, a fekete vas-szindróma terjed: egy adott területen belül minden élőlény váratlanul, mindenféle előjel nélkül meghal, a testük pedig fekete fémmé változik. A fekete vas-szindróma azonban nem a végső következmény, hanem csak a mellékhatása valami nagyobbnak és sokkal veszélyesebbnek, ami akár az általunk ismert világ végét is okozhatja......"

2015. augusztus 29., szombat

Star Crossed: Rossz csillagzat

Bejegyezte: 1995 dátum: szombat, augusztus 29, 2015 0 megjegyzés
Tartalom:
"10 évvel ezelőtt egy idegen lényekkel teli űrhajó szállt le bolygónkon. A Föld lakóinak védelme érdekében az űrlényeket elkülönítették egy táborba, ahol élhetik a saját kis életüket, anélkül, hogy veszélyt jelenthetnének másokra. Most azonban már elég idő eltelt ahhoz, hogy megkezdődhessen az integráció, így néhány kiválasztott idegen a beilleszkedés reményében földi iskolába fog járni."

2015. augusztus 28., péntek

Gombnyomásra

Bejegyezte: 1995 dátum: péntek, augusztus 28, 2015 0 megjegyzés
Tartalom:
"A 19 éves Mia Milton élete fenekestül felfordul, amikor álmában megjelenik dr. Cohen, a halott tudós szelleme, és arra kéri, segítsen befejezni a munkáját, amely egy gombnyomásra megváltoztatja majd a világot… 
2222-ben járunk, Manipura városában. A Föld igencsak megváltozott. A húsz évvel korábbi Dimenzióváltás óta ugyanis látják az emberek egymás auráját, így nem titok többé, ki milyen ember… A „jók” megalopoliszokba gyűlnek és energiafalakkal veszik körül magukat, a „rosszakat” pedig száműzik a vadonba. A fal egyik oldalán tengernyi luxus, csúcstechnológia és mesés körülmények, míg a másik oldalán középkori viszonyok és véres harcok várnak a túlélőkre, kit hova sorol az élet. 
Mia tisztában van azzal, mit kockáztat, amikor sírt rabol és betörést követ el. Menekülnie kell hát a rengetegbe, holott ártatlan. A sors Liam Blackwood, a fejvadász karjába sodorja, aki zsigerből gyűlöli a manipuraiakat, ráadásul súlyos adósság nyomja a vállát bajba került öccse, Russel miatt. 
Ruby és Stella két fiatal lány, akik a vadonban, a Hobbs-birtokon élnek. Minden álmuk az, hogy szerencsét próbáljanak a csillogó nagyvárosban, ezért munkát vállalnak, ám hamar rájönnek, hogy a mesés aurák fénye súlyos titkokat rejt. 

Opposition – Ellenállás (Luxen 5.)

Bejegyezte: 1995 dátum: péntek, augusztus 28, 2015 0 megjegyzés
Spoilert tartalmazhat az előző kötetekre nézve!!!!!

Tartalom:
"Katy tudja, hogy a luxenek érkezésének éjszakáján a világ megváltozott. Nem hiszi, hogy Daemon örömmel fogadja a saját fajtáját, hiszen a luxenek azzal fenyegetőznek, hogy minden embert és hibridet kiiktatnak a földön. Azonban a jó és a rossz közötti választóvonal elmosódott, a szerelem pedig könnyen a végzetévé – mindannyiuk végzetévé válhat.

Daemon mindent megtesz, hogy megmentse, akit szeret – akkor is, ha ez egyenlő az árulással.

Egy valószínűtlen ellenséggel kell társulniuk, hogy esélyük legyen túlélni az inváziót…"

Ant-man: Hangya

Bejegyezte: 1995 dátum: péntek, augusztus 28, 2015 0 megjegyzés
Tartalom:
"A Marvel Moziuniverzum következő epizódjában a nézők megismerkedhetnek az eredeti Bosszúállók egyik alapítójával, aki első alkalommal látható a mozivásznon. A Hangya szuperképessége, hogy rendkívül kis méretűre tud zsugorodni, miközben ereje megsokszorozódik. A Scott Lang polgári névre hallgató, rendkívül sikeres tolvaj sorsa úgy alakul, hogy akarva-akaratlanul hőssé válik, amikor segítenie kell egykori mentorának, Dr. Hank Pymnek. A doktor által tervezett speciális Hangya páncélra gonosz erők vetettek szemet, a két férfinak ezért meg kell akadályozni, hogy a különleges öltözet rossz kezekbe kerüljön. Pymnek és Langnek ezért együtt kell dolgoznia, hogy végrehajtsák a tökéletes rablást és ezzel megmentsék a világot."

Új külső és a nagy visszatérés!

Bejegyezte: 1995 dátum: péntek, augusztus 28, 2015 0 megjegyzés
Hellóóó!
Sajnos itt a szeptember és újra kezdődik a suli. Dehogy senki se búslakodjon....
Amint az látható a blog új külsőt kapott. :D
Az új külső után természetesen sok új bejegyzés is érkezik majd. Remélem tartani tudom majd magamat hozzá. (Bár ebben az tanévben vizsgázom, szóval kicsit kevesebb időm lesz.)

Viszont ennek örömére egy kis meglepetést is terveztem. Mégpedig egy nyereményjátékot.
A blog első nyereményjátékát!!!! *-* (Ha minden jól megy nem ez lesz az utolsó xD)

Kicsit hosszú, de légyszíves olvassátok el, hogy ne legyen semmi félreértés. Ha kérdés van, akkor nyugodtan írjatok. 
A nyereményjáték lényege egyszerűűűű lesz :D Semmit se kell lájkolgatni, még csak azt se kérem, hogy legyetek rendszeres olvasói a blognak. (Persze örülök neki, ha mégis azok lesztek, de nem kötelező)
Szövegértés és egy kis kincskeresés, semmi több.
Egy rövidke kis írás lesz a bejegyzés alján. Amit el kell olvasni. Ha ez megvolt, lesz pár kérdés abból a rövidke kis szösszenetből. A három kérdésre helyesen kell válaszolni.
A kincskeresés pedig abból fog állni, hogy a lentebb látható képeket elrejtettem a régebbi bejegyzések között. Nektek meg kell találnotok és le kell írnotok a bejegyzés címét, ahol a képet láttátok. Nyugi, nem lesz nehéz észrevenni őket.
Szerintem nem bonyolult. :)
A válaszokat emailban várom: h14szilvia1995@citromail.hu
Kommentben senki se írjon választ! Nem fogadom el. Illetve senki se próbálkozzon csalással - több emailról küldeni a választ, stb. Ezt le lehet ellenőrizni és sajnos kizárással jár.
Az email végér légyszi írjátok le az egész neveteket. (Mivel lehet, hogy a sorsolás videós lesz :D Még nem biztos, de lehet)
A sorsoláson csak azok fognak részt venni, akik az összes kérdésre helyesen feleltek.
Tudom, hogy rafflecopter dobozzal egyszerűbb lenne, de én sajna nem értek hozzá és nem szeretném elcseszni az első nyereményjátékomat. xD
A játék október ötödikéig fog tartani, szóval bőven lesz rá idő.
Sorsolás pedig október nyolcadikán lesz.
A nyertesnek három nap áll rendelkezésére, hogy reagáljon, ha ez nem történik meg új nyertest sorsolok.

Most pedig jöjjön az, amire szerintem mindenki kíváncsi. Maga a nyeremény:
A helyes megfejtők között kisorsolok egy Pippa Kenn a Napszemű című könyvet. :)
Csak magyar címre postázok.

A képen látható díszek csak dekorációk.



Itt láthatók a kincsek, amiket meg kell keresni :D Ugyanebben a méretben fognak szerepelni a bejegyzésekben is.
Annyi segítséget adok, hogy azért nem a legrégebbi bejegyzések között kell keresgélnetek :) Viszont ne csak az első két oldalon nézzetek körül. Plusz a kincsek nem feltétlenül rögtön a lap tetején lesznek, lehet, hogy legalul lapulnak majd.
És, hogy mééég kedvesebb legyek: A kincseket úgy rejtettem el, hogy az első egy könyves bejegyzésben van, a második egy anime ajánlóban és a harmadik pedig újra egy könyves bejegyzésben. :D
Na, több segítség már tényleg nem jár.
Sok sikert!!!





Rubin



Kincses ládika

Érmek

Végül a részlet :D (Kérdések: alatta)

Azt hiszem kijelenthetem, hogy a tündéreket utálom a legjobban. Ők nem ölnek meg, hanem eljátszadoznak veled, amíg meg nem unnak. A csinos pofi mögött tengernyi gonoszság lakozik. Na mondjuk a manók se jobbak. Azok meg élve felzabálnak. Láttál már zombis filmet? Ijesztőnek találtad? Na a manók ezerszer rosszabbak. Tudom viccesnek tűnhet, hiszen a Kapu megnyílása előtt a manóról, mindig valami cuki, pici emberszerű lény jutott eszünkbe. Na, de utána... A legrosszabb rémálmodban se akarsz manóval találkozni. És a legjobban a gyerekhúst szeretik, szóval bizonyos szinten jobban utálom őket, mint a tündéreket. Igen! Manók, aztán tündérek. Ez lesz a sorrend. Na, persze engem egyik sem bánt...
A két tündér lassan eltűnt a látómezőmből az erdő sűrűjében.
Egy kéz nehezedik a vállamra és már emelem is a tőrömet. De lenyugszom ugyanis csak Derek az. Int a fejével jobb oldalra, hogy induljunk tovább.
  • Igazán értékelném, ha végre eloldoznátok – kiáltja a démon a közelben lévő fától. Eszünk ágában sincs eloldozni. Ő csak azért kell, hogy oda vezessen minket ahova menni akarunk. Különben is az első adandó alkalommal kinyírna minket. A démonok nagyon ravasz bestiák.
  • Fogd be! Különben az összes hülye pajtásodnak hírt adsz a helyzetünkről – mordul rá Derek.
  • A kis pajtásaim csak téged bántanának – mosolyodik el féloldalasan. - A hölgyikének és nekem nem esne bántódásunk. Szóval kiváló pillanat ez arra, hogy énekelni kezdjek.
    Nagyot sóhajtottam és leguggoltam elé.
  • Na mi az? Szeretnél egy csókot? Végre elvarázsolt a vonzerőm? - kérdezi és a szemeiben valóban játékos csillogást látok felfedezni. Cseppet sem fél tőlünk. Az egészet játéknak fogja fel.
  • Tudod – kezdem - Szeretném támogatni a zenei karriered, ezért arra gondoltam – Az ágyékához nyomom a tőröm, mire a reakciója egy szemöldök felvonás. - Mi lenne, ha kiherélnélek? Akkor talán megtudod közelíteni Michael Jackson hangját.
  • Igazán csábító ajánlat. Habár fogalmam sincs ki az a Michael Jackson – vigyorog az arcomba. - Látom már, hogy szíveden viseled a sorsom. Egyértelmű, hogy teljesen belém zúgtál. Viszont úgy döntöttem a heréimre szükség van még.
  • Szuper – vigyorgok és megpaskolom az arcát.
  • Tetszel nekem – mosolyog rám és valószínűleg még folytatta volna, ugyanis már nyitotta a száját, de Derek közbe szólt.
  • Ne is gondolj rá! – morog rá Derek.
  • Ugyan haver – nevet a démon. Ám Derek nincs poénos kedvében. Őszintén szólva azóta, hogy mindenkit elvittek nem láttam mosolyogni. Nem mintha nekem sok vidámságban lett volna részem, de én azért kicsit próbálkoztam.
  • Induljunk mielőtt valamelyik dög kiszimatol.
    Derek fogta a démont és gyengédnek kicsit sem nevezhető mozdulattal felrántotta a földről.
  • Lehetnél kicsit kedvesebb is.
  • Te meg lehetnél kevésbé öntelt – morogja a barátom és taszít egyet a srácon.
  • Az sajnos lehetetlen. Csodálatosságom egyetlen hibája az önteltség – mondja a srác.
    Kicsit fura az egész, hiszen ez a lény pont úgy néz ki, mint mi. Egyedül a szeme különbözik a miénktől, hiszen az írisze lila. És ez a legcsodásabb szempár, amit valaha láttam. Örülnék, ha azt mondhatnám, hogy a többi rész ocsmány -, mint a manók esetében, vagy a vérfarkasoknál -, de sajnos ez hazugság lenne. Elhúzom a számat és kézfejembe ültetett rubint kezdem babrálni. A démon észreveszi és ajkaira önelégült mosoly húzódik, mire rögtön lehullik a kezem és lesütöm a szemeimet. Biztos sejti, hogy mire gondoltam. Vagy talán van valami szuper agykurkászó képessége. Gondolj valami olyasmire, ami tuti meglátszana az arcán, ha tudna olvasni a gondolataidban! Amilyen beképzelt… Elképzelem őt meztelenül. Hát az ő arcán semmit se látni, de én úgy elvörösödhettem, hogy szinte füstöl a fejem. 
      Derek a hátának szegezi a fegyvert és elindulunk. Én hátra, hátra tekintgetek, nehogy valami meglepjen minket. Az út hepehupás és göröngyös, néha-néha megbotlok egy-egy kiálló gyökérben. Egyszer csak nekem lökődik valami és nekiesek a mögöttem lévő fának.
    • Igazán sajnálom – mosolyog a képembe a démon. Ébenfekete haja az arcomra hullik. Mérgesen lököm el és arccal a földre esik, már éppen számon kérném Derektől, hogy mégis mi a fenének lökte nekem ezt a barmot, amikor ajkaihoz emeli a mutatóujját. Mutogat, hogy guggoljak le, mintha szükség lenne rá. Magamtól is rögtön a földre vetettem magam. A fejünk fölött egy hatalmas fehérség száguldott el, aztán még egy követte, majd még több. Az utolsó fehérség is elszökellt a fejünk felett és kecsesen ért földet. Unikornisok. Velük csupán egyetlen gond volt. Annyira gyönyörűek voltak, hogy a sima embereket teljesen megigézték és ezzel a halálba taszították őket. Fura, ugye? Persze erről szegény csicsás pacik nem tehettek.


Kérdések:
1. Milyen színű a démon szeme? 
2. Mit szeretnek a manók a legjobban?
3. A mesélő hogyan képzeli el a démont? (Itt pontosan szerepel egy mondtad, hogy "Elképzelem..." Ilyet keressetek.)
4. Milyen kőről van említés a részletben?
5. Mit tesznek az Unikornisok az emberekkel? 

Ennyi :D

2015. augusztus 27., csütörtök

Fear the Walking Dead: Vélemény az első részről

Bejegyezte: 1995 dátum: csütörtök, augusztus 27, 2015 0 megjegyzés

Igen, elérkeztünk ehhez a pillanathoz is. Startolt a Fear the Walking Dead.
A The walking dead spin off sorozata Los Angelesben játszódik a zombijárvány kitörésekor, és egy család történetén keresztül mutatja be az apokalipszis eljövetelét.
Szóval láthatjuk miképp élték meg az eseményeket az emberkék. Hogyan uralkodott el a pánik, hogyan vették át az uralmat a zombik.
(De ne feledjük azt se, hogy az eredeti sorozat is hamarosan folytatódik az új évaddal ^^
Mégpedig októberben. Ugye nem csak én várom? *-*)


Íme az első részről a véleményem:

Flipped

Bejegyezte: 1995 dátum: csütörtök, augusztus 27, 2015 0 megjegyzés
Tartalom:
"An unputdownable novel about questioning what you believe in and believing in what you feel. Bryce has always known how he feels about Juli. She is weird. And dangerous. She has a certain way of looking at him which has freaked him out since the first time she hurled herself into his life. Juli has a tendency to do that. She throws herself into things she believes in, whether they're people or projects. Or trees. Juli has always known how she feels about Bryce. He has been walking around with her first kiss for years. It's those bright blue eyes. She would love it if he ever reciprocated with even a tiny echo of her enthusiasm. Luckily she's always busy anyway – raising chickens, trying to protect a tree, visiting her uncle, cleaning up her yard. But then Juli discovers Bryce has betrayed her trust and is a coward. A chicken. She is forced to re-consider her feelings. Is he really that great a guy? Meanwhile, everything Bryce thought he believed is slowly being turned on its head. And what he once found annoying in Juli has become fascinating. Is it too late – or can the relationship between them be flipped?"

Stray – Kóborok

Bejegyezte: 1995 dátum: csütörtök, augusztus 27, 2015 0 megjegyzés
Tartalom:"Már csak nyolc fogamzóképes nőstény vérmacska van. És én vagyok az egyik. Éppen úgy nézek ki, mint akármelyik amerikai egyetemi hallgató. De vérmacska vagyok; alakváltó, két világ lakója. Bár a családom és a falkám rossz szemmel nézte, elszöktem a kényszer elől, hogy továbbvigyem a fajt, és kialakítottam magamnak egy saját életet. Amíg egy este az a kóbor meg nem támadott. Tudtam a kóborokról – a falka nélküli vérmacskákról – akik állandóan hozzám hasonlókat keresnek: csinos, termékeny nőket. Ezt a példány elkergettem, de aztán megtudtam, hogy két másik nőstény eltűnt. A veszélyből ennyi is elég volt, hogy a falkám hazahívjon a saját védelmem érdekében. Persze. Csakhogy én nem vagyok ijedős kiscica. Bárkivel vagy bármivel megküzdök, ha kell, hogy megtaláljam a barátnőimet. Vigyázzatok, kóborok – karmaim vannak, és nem félek használni őket!"
 

Minden ami vélemény Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review