2013. szeptember 30., hétfő

Attack on Titan

Bejegyezte: 1995 dátum: hétfő, szeptember 30, 2013 0 megjegyzés
Tartalom:
Több száz évvel ezelőtt az emberiséget csaknem kiirtották az óriások. Az óriások több emelet magasak, kegyetlenek, felfalják az embereket és ami a legrosszabb mindezt örömből és nem táplálékforrás céljából. Az emberiség fennmaradt része falat emelet maga köré - magasabbat, mint bármelyik óriás.
"Egy monumentális robajjal...
...veszi kezdetét minden. Egy több mint ötven méteres, izzó bőrű, rémséges tekintetű óriás emelkedik az addig szegényes, ám háborítatlan körülmények között élő emberiség városfala mögé. Egy titán az. A 'jelen világon' lévő egyetlen olyan élőlény, amelynek élelme maga az emberi faj. Ormótlan, ingatag, veszedelmes "szörnyetegek", akik könnyűszerrel oltják ki minden eléjük kerülő férfi, nő, gyermek életét. Eren, Mikasa és Armin nevét, így átélt irtózatos szürkületüket egy életre bevéssük agyunkba. Ők a történet főszereplői. Akár a három muskétás, annyi 'csupánnal', hogy ők kíméletlen körülmények között váltak azzá. Mégpedig a végítélet — vagy ha morbid akarok lenni akkor —, a függetlenség napját követően, amikor is elvesztették szeretteiket †, majd kényszerhelyzetükből adódóan, megannyi gyötrelem leküzdése után felülkerekednek és katonákká állnak, egyetlen, összetett cél által vezérelve: ama bizonyos napot megtorolni, életük és korszak talán legkönyörtelenebb esetét feldolgozni, jóformán azáltal, hogy felesküdnek, soha nem engedik, hogy a kegyetlen óriás-bestiáknak valaha újra sikerüljön kiirtaniuk több ezer emberi életet. Elrajtol tehát, a túlélő-háború."


2013. szeptember 29., vasárnap

Btooom!

Bejegyezte: 1995 dátum: vasárnap, szeptember 29, 2013 0 megjegyzés
Tartalom:
"A történet főhőse Sakamoto Ryouta, egy 22 éves NEET. Tehát egy olyan személy, aki nem dolgozik, nem tanul és nem is jár semmilyen gyakorlatra. Az anyjával élő fiú naphosszakat képes a szobájában tölteni, csak hogy játszhassa az általa is nagyon kedvelt BTOOOM!-ot. Olyan szintet ért el benne, hogy nem csak Japán, hanem a világ egyik legjobb játékosává vált. Ugyan el tudja magát tartani kisebb részmunkaidős állásokból, mégis valódi álma az lenne, ha egy játékcégnél dolgozhatna. Ezért is foglalkozott ennyit az online játékokkal, akkor még mit sem sejtve...

Magához térve egy ismeretlen, trópusi szigeten találja magát egy fáról lógva. Nem emlékszik semmire, hogyan és miért került ide. Felfedez egy üvegchipet a kezében és egy övtáskát, amiben kis szerkezeteket talál. Próbál visszaemlékezni, mi is történt vele, és egyre több minden fordul meg a fejében. Gondolatmenetét egy távolban álló férfi zavarja meg. Kissé megnyugszik és fellélegzik, hogy nincs egyedül ezen a helyen, ám az ismeretlen alak egy bombát dob felé. A fejében ekkor kezd összeállni a kép. A bombák, a chip és az ellenséges férfi arra ad következtetést, hogy bekerült a BTOOOM! gyilkos játékába, ahol vagy ő öl vagy őt ölik meg a vele egy sorsra jutott emberek.

2013. szeptember 28., szombat

Darker than Black (anime)

Bejegyezte: 1995 dátum: szombat, szeptember 28, 2013 0 megjegyzés

Darker than Black - Kuro no Keiyakusha


Tartalom:
"A jövőbeli Tokióban járunk, ahova a történetünk kezdete előtt tíz évvel felállítottak egy falat, amit "Pokol kapujaként" emlegetnek a lakosok. Ugyanekkor eltűntek az igazi csillagok és a Hold az égről. Hogy a fal minek köszönhetően jött létre, és hogy milyen célt szolgál, azt senki sem tudja megmondani. A fal előtti életre meg már nem emlékszik senki. Nem sokkal ezt követően új csillagok jelennek meg az égen, amelyek különleges képességű embereket jelölnek, ők az egyezkedők. Új egyezkedő felbukkanásakor születik egy új csillag az égen. Az egyezkedő halálakor pedig lehullik az őt jelölő csillag.
A történet főszereplője Hei is egy egyezkedő, aki egy szindikátus tagja. Feladata általában a beépülés, és egy másik egyezkedő meggyilkolása. Az ő képessége az elektromosság vezetésében rejlik. Ruhája meglehetősen félelemkeltő, egy hosszú köpenyt visel és talpig feketében van, emelett van egy fehér maszkja, amelyen lila villám található. Nem véletlenül hívják "Fekete Kaszás"-nak is. Fegyverei pedig fekete kések. Hei ha éppen nem feladatot teljesít a szindikátusnak, akkor egy Kínából jött cserediákot alakít a civil életben. Név szerint Li Sheng Shun-ot.

2013. szeptember 27., péntek

Kami-sama no Inai Nichiyoubi

Bejegyezte: 1995 dátum: péntek, szeptember 27, 2013 0 megjegyzés


























Tartalom:
"Isten hétfőn teremtette a világot...
Kedden Isten elválasztotta a rendet a káosztól...
Szerdán elrendeztet az összes számot...
Csütörtökön engedélyezte az apály és a dagály idejét...
Pénteken Isten feltárta a világ minden zegzugát.
Szombaton pihent.
És vasárnap Isten...
elhagyta a világot
A menny és a pokol túl zsúfolt. Nem tart már soká, míg a világ is azzá válik. Ah, elbuktam... Isten ezeket a szavakat hagyta hátra és az emberek többé nem haltak meg. Még ha a szívük meg is szűnt dobogni, még ha el is rohadt a húsuk, a holtak továbbra is mozogtak. Azt mondják, hogy az emberek megmentése érdekében Isten egy utolsó csodát küldött erre a világra: a sírásókat.
Csupán egy sírásó ásta sír biztosíthat békés álmot egy nyughatatlan halottnak.
Főszereplőnk Ai egy sírásó. Egy kis faluban lakik, ahol a lakosok nevelték fel, miután 7 évesen elvesztette az anyukáját. 5 évvel később azonban nyugodt élete teljesen felfordul, amikor egy férfi érkezik a falucskába és mindenkit megöl..."

2013. szeptember 26., csütörtök

Most jó

Bejegyezte: 1995 dátum: csütörtök, szeptember 26, 2013 0 megjegyzés
Tartalom: "Tessa (Dakota Fanning) leukémiás. Vele tényleg meg fog történni az, amitől szinte mindenki retteg: rövidesen meg fog halni. Csakhogy Tessa 16 éves, és mindössze néhány hónapja marad arra, amire az egészségeseknek egy egész élet adatik. A halálos betegség nyomasztó tudata, a végeláthatatlan orvosi vizsgálatok borzasztó hangulata és a gyógyszerek okozta rosszullétek ellen a lány egy tervet fundál ki: készít egy amolyan "tíz-dolog-amit-megteszek-mielőtt-meghalok" listát. Az első helyen szüzességének elvesztése áll. Mivel Tessát minden szabály alól felmenti betegsége, fenntartások nélkül kezdi el a pontok megvalósítását, megélését. Eközben érzései és kapcsolatai a családjával és a barátaival hitetlenül elmélyülnek. Tessa rájön: nem könnyű megszerezni azt amire vágyunk, s hogy néha a legváratlanabb dolgok válhatnak a legfontosabbá."

2013. szeptember 23., hétfő

Hana Yori Dango - A film

Bejegyezte: 1995 dátum: hétfő, szeptember 23, 2013 0 megjegyzés
Tartalom:

A tartalom spoilert tartalmaz az előző két évadra nézve.
Tsukasa és Tsukusi végre együtt lehetnek, megkezdődhetnek az esküvő előkészületei. De a szerelmüknek ki kell állnia még egy utolsó akadályt. Ellopják a  Domyoji család ereklyéjét - egy tiarát -, amit Tsukusinak az esküvőn kellene viselnie. Ha nem szerzik vissza, akár az esküvő is meghiúsulhat. Főhőseink útra kelnek, hogy visszaszerezzék az ékszert. Sok akadállyal néznek szembe, vajon a szerelmük kibírja?

2013. szeptember 22., vasárnap

Hana yori dango: 2. évad

Bejegyezte: 1995 dátum: vasárnap, szeptember 22, 2013 0 megjegyzés

Full Moon Joker (manga)

Bejegyezte: 1995 dátum: vasárnap, szeptember 22, 2013 0 megjegyzés
Tartaom: Yukihara Mutsukinak van egy furcsa képessége: megérzi mások érzéseit. De az erejét leszámítva normális életet él. Iskolába jár, álmodozik a szerelemről, elkésik az órákról. De aztán találkozik Kaichouval - a diáktanács elnökével -, aki arra kéri, hogy segítsen neki. Kiderül, hogy a diáktanács igazi feladata az, hogy kártyákat keres. A Joker kártyák tönkreteszik a tulajdonosukat, hatalmába kerítik az emberek szívének gyenge pontját. Ha a Joker kártya sikerrel jár a tulajdonos szíve összetörik. Yukiharanak nincs más választása, mint csatlakozni a diáktanácshoz - ugyanis ha nem teszi évet kell ismételnie. Yukihara és Kaichou együtt próbálják begyűjteni a kártyalapokat. 

Fading of the Cries

Bejegyezte: 1995 dátum: vasárnap, szeptember 22, 2013 0 megjegyzés
Tartalom: "Amikor Jacob (Jordan Matthews), a fiatal harcos megmenti a tinédzser Sarah (Hallee Hirsh) életét, felajánlja segítségét, hogy épségben hazajuttatja a lányt. A feladat nem egyszerű, ugyanis a végtelenül gonosz Mathias (Brad Dourif) el akarja kapni őket, hogy megszerezze az ősi nyakláncot, mely eredetileg Sarah bácsikájának tulajdonát képezte. A cél érdekében Mathias semmitől sem riad vissza, és megfertőzi a teljes várost egy kórral, melytől az emberek az ő démoni hadseregévé változnak. Útközben azonban a fiatalok a bennük rejtőző démonokkal is meg kell ,hogy küzdjenek. Sarah lassan ráébred, hogy anyja és testvére iránti gyűlölete indokolatlan volt, Jacob pedig felfedezi múltjának nagy titkait, és rájön, hogy ha végleg le akarja győzni a démonokat, vissza kell térnie oda, ahol családját meggyilkolták."

2013. szeptember 15., vasárnap

Hana Yori Dango: 1. évad

Bejegyezte: 1995 dátum: vasárnap, szeptember 15, 2013 0 megjegyzés
Tartalom:
Az Eitoku Akadémiába gazdag és befolyásos emberek gyerekei járnak. De Makino csak egy átlagos lány, a családja nem gazdag és nem is befolyásos. Így egyetlen vágya az volt, hogy háttérben maradjon. De ez megváltozik, amikor az iskoláját irányító F4-től piros lapot kap, ami egyet jelent: Mindenki ellene fordul és elakarják érni, hogy elhagyja az iskolát. Ám Makino szembe száll az F4-el és esze ágában sincs azt tenni, amit ők akarnak... Ez leginkább Tsukasa-nak nem tetszik, aki mindenképpen megakarja törni a lány ellenállását.

2013. szeptember 13., péntek

Tíz kicsi néger

Bejegyezte: 1995 dátum: péntek, szeptember 13, 2013 0 megjegyzés
Tartalom: "Tíz egymásnak ismeretlen ember meghívást kap egy pazar villába. A villa egy sziklás, elhagyatott szigeten áll, amely sziget néger fejhez hasonlít, arról kapta a nevét is. A villa titokzatos tulajdonosáról mindenféle pletykák keringenek. A vendégek, bár valamennyiük múltjában van valami, amit legszívesebben elfelejtenének, reménykedve és örömmel érkeznek meg egy pompás nyári estén a sziklás öbölbe. A tulajdonos azonban nincs sehol… A felhőtlennek ígérkező napokat egyre félelmetesebb események árnyékolják be. A sziget látogatóit a különös fordulatok hatására hatalmába keríti a rettegés. Tízen érkeznek. Hányan távoznak? "

14sai no Haha (dorama)

Bejegyezte: 1995 dátum: péntek, szeptember 13, 2013 0 megjegyzés
Tartalom: "Ichinose Miki eleven, vidám, jól nevelt középiskolás lány. Egy nyáron szerelmes lesz egy fiúba, akitől teherbe esik. Miki az egyetlen, aki szeretné, hogy ez a gyerek megszülessen. A szülei, a szerelme és annak anyja, a társadalom, mindenki ellene van. El kell fogadtatnia akaratát szeretteivel, ami nem könnyű feladat. A dorama bemutatja, ahogy a 14 éves lány felnőtté, anyává érik."

2013. szeptember 12., csütörtök

Könyvmolyképző, előkészületben lévő könyvek (2013)

Bejegyezte: 1995 dátum: csütörtök, szeptember 12, 2013 0 megjegyzés
Drága, Könyvmolyképző! Engem anyagi csődbe visztek. Kérdem én, miért? Miért jelentettek meg ennyi csodás könyvet? XD Azt sem tudom melyikkel kezdjem az olvasást és melyiket vegyem meg elsőként. *-* Végem van. XD Gondolom ezzel nem vagyok egyedül. 

Mit is mondhatnék? Hát bemutatom a könyveket amiket szeretnék. *-*
Ui: Természetesen lesznek más újdonságok is, de most csak azokat írom le, amik engem érdekelnek közülük. :)


Bíborhajú 4. – Milan könyve

Még csak a Bíborhajú 1.-et olvastam, de az tetszett és ennek nagyon megfogott a tartalma, szóval szeretném elolvasni. (A Bíborhajú 2 és 3 is tervbe van)


"Történet egy Iudexről, aki elvesztett valakit, és életében először akkor kezdett érezni.
Eltűnt a Testőröm!
Nem mintha szükségem lenne testőrre, éppen nekem.
Milan vagyok, Moldomus Iudexe! Tisztavérű! Bíborhajú!
Nincs szükségem apró termetű, vörös hajú, tudálékos és felettébb bosszantó Trixie Testőrre! A nagyanyjánál is öregebb vagyok, mégis hogyan védelmezhetne ő engem?
Mégis meg fogom keresni!
Hogy miért?
Mert!
Csak!
Az enyém, és kész!
A fajtámból már csak ketten maradtunk. Vagy mégsem?
Itt van ez a lány: Kendare, akinek éppolyan a szeme, mint a Testőrömnek, és éppen olyan bíborfénnyel izzik, mint Claire White.
Ha elalszik, magával ragad az álomvilágába, ami talán valóságos.
Ha pedig felbosszantják, kékesen füstölög. Komolyan!
Együtt indulunk Trixie keresésére,
mielőtt baja esne, mielőtt más találná meg, mielőtt egyáltalán eszembe jutna, hogy miért is akarom olyan bőszen megtalálni.
Márpedig a jeget felolvasztja a tűz!"

Pokoli szerkezetek trilógia 3. – A hercegnő

TÁDÁÁÁ! Kihagyhatatlan. Habár már tudom, hogy miről szól a befejező kötete -nem bírtam ki, hogy ne olvassam el a Spoilereket róla- azért nagyon várom és szeretném végre elolvasni.

"Tessa Graynek boldognak kellene lennie – hiszen minden menyasszony boldog, nem? Csakhogy miközben az esküvőjére készül, egyre több árny vetül a londoni Intézet árnyvadászaira. Új démon bukkan fel, akit vér és titkok fűznek Mortmainhez; ahhoz a férfihoz, aki könyörtelen automatonjai, a pokoli szerkezetek segítségével az árnyvadászok elpusztítására törekszik. Mortmainnek már csak egyetlen dologra van szüksége, hogy megvalósítsa a tervét.
Tessára.
Charlotte Branwell, az Intézet vezetője elkeseredetten igyekszik felkutatni Mortmaint, mielőtt a férfi lecsap. Jem és Will, a két Tessa szívéért versengő fiú mindent megtenne, hogy megmentsék a lányt. Mert bár Jem eljegyezte a lányt, Will még mindig szerelmes belé.
Egy haldokló árnyvadász utolsó szavai elvezethetik Tessát és a barátait Mortmainhez, de a kis csapat egyedül nem veheti fel a harcot, a nagy hatalmú konzul pedig kételkedik a veszély valódiságában. A szövetségeseik által cserben hagyott árnyvadászok csapdában találják magukat, amikor Mortmain ráteszi a kezét a Jemet életben tartó orvosságra. Miközben legjobb barátja a halál kapujában van, Willnek mindent kockára kell tennie, hogy megmentse a lányt, akit mind a ketten szeretnek.
Hogy időt nyerjenek Will számára, Magnus Bane, a boszorkánymester és Henry Blackwell megalkotnak egy eszközt, ami segíthet Mortmain legyőzésében.
Miközben a többiek Tessa és az árnyvadászok jövőjének megmentésén munkálkodnak, a lány ráébred, hogy valódi természete példátlan hatalmat biztosít neki, így valójában egyedül ő húzhatja ki saját magát a csávából. De mit tehet egy magányos lány egy hadsereg ellen, még ha angyalok erejét is állíthatja
csatasorba?"

Óniksz(Ónix)

Talán ezt a könyvet várom a legjobban. Alig várom, hogy újra olvashassam Katy és Daemon történetét. *-* Jujjj! Csak győzzem kivárni. ^^

"Daemon Blackkel összekapcsolódni szívás…
Ráadásul nemrég eltökélte, hogy bebizonyítja: amit irántam érez, az nem csupán bizarr kapcsolódásunk mellékhatása, hanem valódi érzelem. Nem tudom, mit gondoljak efelől, de tény, hogy mostanában már korántsem olyan bunkó velem, mint korábban.
De nem ez a legnagyobb problémánk.
A Védelmi Minisztérium emberei körülöttünk szaglásznak. Ha rájönnek, mire képes Daemon, és főleg, hogy mi ketten összekapcsolódtunk, akkor nekünk annyi.
Az iskolában felbukkanó új srác sem hiányzott. Ő is tele van titkokkal. Tudja, mi okozza a körülöttem zajló sok furcsaságot, és segítene is rajtam… de ennek súlyos ára van.
És aztán az események még vadabb fordulatot vesznek.
Láttam valakit, akit halottnak hittem. Szóljak vagy hallgassak?
Mi történt Dawsonnal? Ki árulta el?
És mit akarnak Daemonéktól – na meg tőlem – a védelmiek?
Az már biztos: Daemon Blackkel összekapcsolódni nem egy életbiztosítás.
Senki nem az, akinek látszik. És nem mindenki éli túl a hazugságokat…"

Érintés

Kelly és Lupi bejegyzése miatt döntöttem úgy, hogy szeretném elolvasni. Az Ő bejegyzésük óta várom, hogy megjelenjen végre magyarul is. :)

"Mikor egy idegen fiú száguld le a patak melletti töltésen, és épp a lába előtt ér földet, a tizenhét éves adrenalinfüggő Deznee Cross úgy dönt, kihasználja a lehetőséget, hogy felbosszantsa apját, ezért hazaviszi a titokzatos, jóképű, jégkék szemű srácot.
De valami nem stimmel Kale-lel. Dez cipőjét hordja a zuhany alatt, lenyűgözik az olyan tárgyak, mint egy DVD, vagy egy váza, és mintha attól tartana, hogy a lány egy érintésétől elporladna. De egyszer csak megjelenik Dez apja, fegyverrel a kezében, és jóval többet tud Kale-ről, mint kellene. Dez rájön, hogy sokkal több van a fiúban – és az apja „ügyvédi irodája” is más – mint az elsőre látszott.
Kale a Denazen részvénytársaság rabja volt – egy szervezeté, amely összegyűjtötte a „különleges” gyerekeket, akiket csak a Hatosnak neveznek, hogy fegyverként használja őket, egy egész életen át. Á, igen, és az érintése? Az halálos. Dez és Kale mindenre elszántan csatlakozik a Hatoshoz, hogy legyőzzék a Denazent, mielőtt azok kapják el őket és Dez apja rájön a legnagyobb titokra. A titokra, melyet Dez egész életében meg akart óvni.
A titokra, melyért Kale ölne, hogy megóvja."

A rossz lányok nem halnak meg

Tetszik a borító, tetszik a cím és tetszik a tartalom. :D

"A szenvedélyt csupán egy hajszál választja el a megszállottságtól…

Alexis kishúga, Kasey megszállottjává válik egy antik babának, de Alexis nem igazán foglalkozik a dologgal, mert Kasey egyébként is elég fura. Ami azt illeti, Alexist is furának tartják az iskolatársai és a szülei, sőt, még a saját goth haverjai is. A dolgok egyre különösebbek lesznek, amikor a régi házban, ahol a lányok laknak, különös dolgok történnek: ajtók nyílnak ki és csukódnak be maguktól, a víz felforr a meggyújtatlan gázon, és a kikapcsolt légkondicionáló úgy lehűti a levegőt, hogy látszik az ember lehelete is.

És Kasey is megváltozik. Kék szemei zölddé válnak, elkezd régiesen beszélni és több óra is kiesik az emlékezetéből. A legnyugtalanítóbb azonban Kasey ellenséges viselkedése: az addig kedves, babaszerető kislány eltűnik, az új Kasey pedig dühös. Alexis az egyetlen, aki megállíthatja a húgát – de mi van, ha a zöldszemű lány már nem is Kasey?

Mit tennél, ha a várost halálos veszély fenyegetné, de senki sem hinne neked?"

Nevermore – Soha már

Érdekesnek tűnik. 

"Isobel Lanley, a pom-pom lány elborzadva veszi tudomásul, hogy Varen Nethers-szel kell megírnia az angol dolgozatát. A dolgozat leadási határideje hihetetlenül igazságtalan módon a rivális focicsapat elleni nagy mérkőzés napjára esik. A hűvös és tartózkodó, cinikus és éles nyelvű Varen már az elején tisztázza, hogy a dolgozaton kívül nem akar a lánytól semmit. Isobel azonban hamarosan kifogásokat kezd keresni, hogy Varen-nel találkozhasson, miközben egyre jobban elszakad barátaitól és az erőszakos és féltékeny barátjától. Isobel egyre mélyebbre merül Varen álomvilágába, ami a jegyzetfüzetébe írt sorokból kelt életre, egy világba, ahol Edgar Allan Poe félelmetes történetei válnak valóra.
Ahogy egyre jobban felfordul körülötte a virág, Isobel felfedezi, hogy az álmoknak és a szavaknak sokkal nagyobb az erejük, mint azt gondolta és, hogy a legijesztőbb valóság az, amit az elme annak hisz. Képes lesz megmenteni Varent az Őrülettől, ami fogva tartja őt vagy mindkettőjüket felemésztik Varen rémálmainak árnyai?"

Keserkék

Olvastam a Garaboncot és a Zsarátot. A Zsarát az nem tetszett, de a Garabonc igen, így hát adok egy esélyt a Keserkéknek. :)

"Egy olyan világban, ahol az emberek kis része valamilyen ‒ garabonciának nevezett ‒ rendkívüli képességgel születik, Lekk királynak az volt a garabonciája, hogy mindenki elhitte a hazugságait.

Amikor a tízéves Keserkék királynő lett, azt hitte, hogy apja megölésével véget ért annak erőszakos, eszelős uralma.

Tévedett.

A The New York Times bestsellereinek, a Garaboncnak és a Zsarátnak az izgatottan várt folytatása „hol vad, hol felemelő, hol pedig sóvárgással teli” és végig romantikus. A tizennyolc éves Keserkék úgy érzi, hogy tanácsadói túlságosan is óvják őt, és éjszakánként elkezd kilopózni a kastélyából, hogy álruhában, egyedül mászkálhasson saját városának utcáin, amivel az életét és a szívét egyaránt kockára teszi.
Nem baj, ha nem olvastad A Garaboncot vagy a Zsarátot, akkor is tetszeni fog a Keserkék. De alig várod majd, hogy utána azokat is elolvashasd.
LÉPJ BE A GARABONCOK BIRODALMÁBA!"

A Skorpió Vágta

A történet eredetinek és érdekesnek tűnik.Ráadásul az írónőtől már olvastam, úgyhogy érdekel ez a könyve vajon milyen.

"A Skorpió Vágtát november elején rendezik. A lovasok mindent elkövetnek, hogy megzabolázzák tengeri lovaikat, és célba jussanak.
Van, aki túléli.
Van, aki belehal.
Idén a tizenkilenc éves Sean Kendrick a címvédő bajnok. Nem a szavak embere, és ha fél is, mélyen hallgat róla.
Puck Connolly más. Soha nem gondolta, hogy egyszer majd indulni fog a Skorpió Vágtán. De a sors úgy hozza, hogy kénytelen benevezni a versenyre – egyedüli lányként. Sejtelme sincs, mi vár rá.
A nagysikerű Shiver-trilógia szerzője, Maggie Stiefvater, megint megmutatja, milyen az, amikor a szerelem és az élet komoly akadályokba ütközik, és csak az marad életben, akinek a helyén van a szíve. A Skorpió Vágta minden olvasó számára felejthetetlen élményt nyújt."

Firelight – Lángvilág

Kicsit alább hagyott a lelkesedésem ez iránt a könyv iránt, miután ilyen sokáig húzták a megjelenését. De azért még mindig szeretném elolvasni.

"EGY FÉLTVE ŐRZÖTT TITOK. HALÁLOS ELLENSÉGEK. PUSZTULÁSRA ÍTÉLT SZERELEM.
A drakik a sárkányok mai leszármazottai, akik képesek emberből sárkánnyá, és sárkányból emberré változni. A tűzokádás ritka képességével megáldott Jacinda még a drakik között is különlegesnek számít, mikor azonban lázadó természete miatt családja menekülni kényszerül az emberek világába, a lány nagyon nehezen tud beilleszkedni új közegébe. Közben egyre gyengül a benne élő draki szellem, és az egyetlen lény, aki képes életet lehelni Jacinda sárkány-énjébe nem más, mint a gyönyörű, rejtélyes Will. Csakhogy Will családja drakikra vadászik, ám Jacinda annak ellenére sem képes ellenállni a fiúnak, hogy tudja: nem csak saját életét, de a drakik legféltettebb titkát is kockára teszi.
Mitikus erejű, magával ragadó történet egy lányról, aki szembeszállt az elvárásokkal, és akinek szerelme ősi tilalomfákat döntött le."

Angelfall – A bukás

Óh! Ez nagyon, nagyon érdekel. Az Ónix után ez a könyv áll a második helyen. 

"Hat hete már, hogy az apokalipszis angyalai alászálltak, és elpusztították a modern világot. Nappal az utcai bandáké a hatalom, de az éjszakákat a rettegés és a babona uralja. Mikor az angyalsereg harcosai tovaszállva magukkal ragadnak egy gyámoltalan kislányt, annak tizenhét éves nővére, Penryn bármit megtenne, hogy visszaszerezze a húgát.
Bármit. Ha kell, akár arra is hajlandó, hogy alkut kössön egy ellenséges angyallal.
Raffe félelmetes harcos, de most legyőzötten, szárnyaitól megfosztva, haldokolva hever a földön. Korszakokon átívelő háborúkban vívott győztes csatákat, most pedig egy éhezéstől legyengült tinilány kell, hogy megmentse az életét.
Miközben átvágnak a sötétségbe és káoszba merült Észak-Kalifornián, csak egymásra támaszkodhatnak a túlélés érdekében. Kénytelenek együtt megtenni az utat, hogy eljussanak San Franciscóba, az angyalok erődítményébe, ahol a lány mindent kockára tesz, hogy megmentse a húgát, az angyal pedig kénytelen legnagyobb ellenségeinek könyörületességére bízni magát, hogy újra ép és egész lehessen."


Szóval ezek lennének azok a könyvek, amiket szeretnék. Gyűjtögető életmódba kell kezdnem, ugyanis jelenleg egy könyvre való pénzem van csak. XD Meg persze meg kell fűznöm a szülőket - végül is, hamarosan Mikulás, aztán meg Karácsony ;) 

2013. szeptember 10., kedd

A nagy Gatsby

Bejegyezte: 1995 dátum: kedd, szeptember 10, 2013 0 megjegyzés







Tartalom: "A húszas évek Amerikája igazán a korlátlan lehetőségek hazája: ahol minden lehetséges és semmi sem tilos. Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio) New York-környéki luxusvillájában a fényűző partik, a titokzatos múlt és ismeretlen eredetű vagyon embere. Különös, magányos férfi, akiről csak annyit tudni: nagyon tud és nagyon szeret élni - és élvezi, ha hatalmas, a pezsgőtől és gazdagságtól bódult vendégsereg veszi körül. Ám amikor véletlenül összeismerkedik egy szegényebb szomszédjával (Tobey Maguire), neki elárulja furcsa szokásainak titkát: egész életét arra tette fel, hogy visszaszerezze fiatalkori szerelmét (Carey Mullingan). Minden tettét ennek rendeli alá, minden bűnét ezért vette magára. Amikor azonban találkozik végre a lánnyal és annak férjével, a történet egészen másképp alakul, mint annyi éven át tervezte."

2013. szeptember 8., vasárnap

It Started With A Kiss

Bejegyezte: 1995 dátum: vasárnap, szeptember 08, 2013 2 megjegyzés
Tartalom:
"A butuska középiskolás lány, Yuan Xiang Qin reménytelenül szerelmes az iskola legjobb tanulójába, Jiang Zhi Shuba. A fiú igazi zseni, sosem kell tanulnia órák után, 200-as IQ-val rendelkezik, és esze ágában sincs a rossz tanuló, semmihez sem értő, butaXiang Qinnel foglalkozni. Ráadásul a lány szerelmes levelet ír neki, amit aztán az egész iskola elolvas, és jól megalázzák a visszautasított lányt.
A szerencsétlenségek sora nem ér ezzel véget, Xiang Qin és papája új házba költöznek, ami aztán egy enyhe földrengéstől azonnal össze is dől, s fedél nélkül maradnak. Yuan papa rég nem látott iskolai legjobb barátja, Li jelentkezik náluk, és felajánlja, hogy náluk lakhatnak. A beköltözéskor kiderül, hogy a nagylelkű és nagyon gazdag Li nem más, mint Jiang Zhi Shu édesapja.Xiang Qinnek így egy fedél alatt kell laknia a fiúval, akibe szerelmes, és aki ridegen, hidegen viselkedik vele és folyton megalázza. Közben pedig Xiang Qin szívéért harcol osztálytársa, Ah Jin, a lány azonban nem akar tudomást venni a fiúról. Felbukkan Pei Zi Yu is, aki harcba száll Jiang Zhi Shu figyelméért.
Xiang Qin trükkel ráveszi a fiút, hogy segítsen neki felkészülni egy nehéz vizsgára, s tanulás közben a fiú elkezdi megkedvelni a hebehurgya a lányt, bár még magának sem meri ezt beismerni."

2013. szeptember 6., péntek

Dream válogatás előrendelési akció! (2013)

Bejegyezte: 1995 dátum: péntek, szeptember 06, 2013 0 megjegyzés
Van ez a bizonyos 30%-os akció. :D Én már ki is választottam, hogy melyik könyveket szeretném. Eddig négyet néztem ki, de talán csak kettőt fogok megrendelni.
Rendelni Itt! lehet.
"TIZENHÁROM ÚJDONSÁGUNK jelenik meg most ősszel, melyeket MOST ELŐRENDELHETTEK!
Korábban megjelent köteteink és a tizenhárom új regényünk is CSAK MOST a bolti árhoz képest
30 % KEDVEZMÉNNYEL lehet a tiétek!
- Egy könyv rendelése esetén 800 Ft a postaköltség, de ha legalább két könyvet rendelsz, akkor NINCS POSTAKÖLTSÉG.
- Minden kedves megrendelőnek ajándék Angyalsors noteszt adunk ajándékba!
- A rendeléskor eldönthetitek, hogy ha több könyvet rendeltek elő és azok nem egyszerre jelennek meg, akkor egyben küldjük-e a könyveket az utolsó megjelenésekor postaköltség nélkül, vagy több darabban, de ebben az esetben a fent leírtak szerint fizetni kell a postaköltséget.
- Akciónk október 15-én éjfélig tart!
Amennyiben szeretnéd előrendelni az új regényeket, és/vagy megrendelni a korábbiakat, kérünk, hogy töltsd ki az űrlapot! A könyve(ke)t a GLS futárszolgálat juttatja el hozzád 2013. október 15-ét követően munkanapokon 8 és 16 óra között, ezért fontos, hogy szállítási napnak olyan dátumot adj meg, amikor át tudod venni a csomagot (ez a nap a megrendelés napjától számított két munkanapnál rövidebb idő nem lehet). A könyvek ellenértékét a futárnak kell fizetned átvételkor. Kizárólag magyarországi címre tudunk szállítani!
Jó olvasást kívánunk!"


Na de a négy könyv, amit jómagam kinéztem a következők:

A sötétség városa

"Egy véres, brutális háború után, a Fekete Város még füstölgő romjai között a tizenhat éves Natalie Buchanannal és Ash Fisherrel megtörténik az elképzelhetetlen: egymásba szeretnek. Natalie ember és egy kormánytisztviselő lánya. Apját megölte egy hibbant Sötétfajzat, és a lány még nem tért magához az egész életét felforgató megrázkódtatásból. Hogyan lehetséges ezek után, hogy belezúgott Ashbe, ebbe a Sötétfajzat félvér fiúba? Pedig szíve varázslatosan megdobban a közelében, megtagadva mindent, amiben a lány addig hitt. Ez a felkavaró szerelem választásra kényszeríti családja és Ash között. A fiú sem adja könnyen át magát érzéseinek elvágyik saját vérei közé, a Határfal túloldalára. Ekkor lép az életébe Natalie, így neki is választania kell. Szenvedélyes románc veszi kezdetét ebben a lepusztult, mégis lenyűgöző világban, amelynek hangulata szinte magába szippantja az olvasót. Letehetetlen könyv, semmiképpen ne hagyd ki!"



Ha az enyém lennél


„Volt Beau-ban valami rossz, ami vonzott. Mi ütött belém? Miért akartam annyira vétkezni?” Ashton kezd belefáradni, hogy folyton a jó kislányt kell adnia; alkalmazkodni szülei és barátja, Sawyer Vincent elvárásaihoz. A fiú maga is a tökéletesség élő szobra, a gimnázium bálványozott élsportolója, minden lány álma. Ám amikor elmegy nyaralni a családjával, Ashton szeme megakad udvarlója unokafivérén, Beau-n. Nála szexisebb srácot életében nem látott, és bár a fiú, a kisváros rossz hírű fekete báránya, végzetesen vonzódik hozzá. Beau a testvéreként szereti Sawyert, ezért százszor is meggondolja, mielőtt nyitni merne a tabunak számító Ashton felé. Igyekszik is távol tartani magát tőle, noha kislánykora óta szereti. Mikor azonban Ashton fel akarja eleveníteni a gyerekkori barátságot Sawyer távollétében, Beau tudja, hogy nemet kellene mondania. Egyikük sem szeretne fájdalmat okozni Sawyernek, ám minél inkább igyekeznek kerülni egymást, annál hevesebb lesz a vonzalmuk. Aminek egyre nehezebb ellenállni…"




Gyilkos kegyelem


"FIATAL, GYÖNYÖRŰ ÉS HALÁLOS. A fiatal Ismae-t, akit a halál istenének szolgálói képeztek orvgyilkosnak, a Bretagne-i udvarba viszik küldetést teljesíteni. Ismae azonban azt tapasztalja, hogy nincs felkészülve; nemcsak az intrikák és árulások játszmáira, hanem a lehetetlen választásra sem, amelyben pedig döntenie kell. Mert hogyan tölthetné ki a Halál bosszúját egy olyan emberen, aki – bármennyire küzdött ellene – meghódította a szívét? Veszélyekkel teli történet: intrikák, mérgek, szeszélyek; de végül megmutatkozik a helyes út?"



Gyönyörű sorscsapás


"Az új Abby tökéletes. Nem iszik, kerüli a káromkodást, a pólói kifogástalan rendben sorakoznak a szekrényében – azt hiszi, elegendő távolság választja el a múltjában rejlő sötétségtől. De amikor megérkezik a legjobb barátjával, Americával a főiskolára, az új élet felé vezető útja gyorsan megváltozik. 
Travis izmos testét tetoválások borítják, tipikus laza srác, azt testesíti meg, amire Abbynek szüksége van – és amit szeretne elkerülni. Abby távolságtartása felkelti a kíváncsiságát, és cselhez folyamodik egy egyszerű fogadás segítségével: ha ő veszít, önmegtartóztató marad egy hónapig, ha Abby marad alul a játszmában, Travisnél fog lakni ugyanennyi ideig. Travis nem is sejti, hogy a párjával hozta össze a sors, akármelyikük is nyer. 
Szerelem és játék keveredik a népszerű írónő, Jamie McGuire regényében, amely a fiatal olvasók körében nagy népszerűségre számíthat. Ne hagyd ki, játszd meg te is a tétjeidet! Szerinted Abby nyer vagy Travis? Vagy ebben a játékban nincsenek vesztesek?"


Na szóval senki se hagyja ki ezt a jó lehetőséget. :D Én személy szerint nagyon kíváncsi vagyok erre a négy könyvre. Ha csak kettőt rendelek, akkor azok a "Sötétség városa" és a "Ha az enyém lennél" lesznek. (Persze még egyeztetek a szüleimmel is XD Hátha nekik nem fog tetszeni az ötletem)

2013. szeptember 3., kedd

Playful Kiss (dorama)

Bejegyezte: 1995 dátum: kedd, szeptember 03, 2013 0 megjegyzés
Tartalom: 
"16+7 részből álló Koreai Dráma. A sorozatot 2010 Novemberében kezdték vetíteni az ottani TV-ben. A történet egy híres mangára alapul, ami néha feltűnik a karakterek viselkedésében is. Ezalatt a 16 rész alatt nem csak egy pár hónapot láthatunk, hanem életükből több mint 3 évet (nem tudni pontosan).
Az esetlen Oh Ha Ni beleszeret a maximalista Baek Seung Jo-ba, aki elutasítja őt. De ő új lehetőséget kap amikor egy földrengésben összedől a házuk, és apja egyik régi barátja meghívja az ő othonukba lakni a lányt és apját. Azonban ennek a régi barátnak a fia nem más mint Baek Seung Jo. És Ha Ni lehetőseget kap, hogy az általa szeretett fiú mellett éljen. A családban az anyuka nagyon megszereti Ha Ni-t (mert mindig lány akart) és vicces helyzetek születnek az ő próbálkozásaiból, ahogy megpróbálja összehozni a két fiatalt. Persze közben mind két oldalon, 'érdeklődő' fiúk és lányok is feltűnnek, de vajon sikerül Ha Ni-nak elnyernie Baek Seung Jo szívét."

2013. szeptember 1., vasárnap

Itazura na Kiss

Bejegyezte: 1995 dátum: vasárnap, szeptember 01, 2013 0 megjegyzés
Tartalom:
"Az alap történetről:
Történetünk úgy kezdődik, hogy Kotoko Aihara összeszedi minden bátorságát, hogy egy szerelmes levelet odaadjon Naoki Irie-nek. Viszont a fiú mindenki előtt visszautasítja. Ez után a megalázó pillanat után Kotoko úgy dönt, hogy feladja a Naoki iránti szerelmét. Azonban egy bizonyos napon az újonnan megépített otthonuk egy enyhe földrengés miatt összedől, ezért az apjával az egykori középsulis barátjukhoz költöznek, akit meglepő módon Shigeki Irie-nek hívnak, és hát Naoki apja. Innentől fogva Kotoko érzelmei újra fellángolnak, hiszen ahogy jobban sikerül megismernie Naoki-t, érzelmei iránta egyre erősebbé válnak. Tehát így veszi kezdetét a love story. De vajon Kotoko képes lesz legyőzni az akadályokat, és valaha is viszont fogja őt szeretni Naoki?"

Bukott angyalok: Kapzsiság

Bejegyezte: 1995 dátum: vasárnap, szeptember 01, 2013 0 megjegyzés
Tartalom: 
"Jim Heron a bosszú angyala. Nem ismer sem kegyelmet, sem szánalmat. A bűn a lételeme. Amikor bukott angyalként a Földre érkezik, mégis sorsszerű megbízatást kap: hét ember lelkét kell megmentenie a főbűnöktől. Fegyvere: a szeretet ereje. Ellensége: a legsötétebb gonosz. Nem vallhat kudarcot.
Vin diPietro velejéig romlott üzletember, aki csak a pénz szavának engedelmeskedik. Váratlanul azonban feltűnik az őrangyal és egy gyönyörű nő, és Vin válaszút elé kerül: vajon a végzete, a józan esze és a szíve mind ugyanabba az irányba mutat? Egy gonosz erő készen áll rá, hogy bekebelezze a lelkét. Kénytelen együtt dolgozni a bukott angyallal, hogy megnyerje magának szíve választottját, és megváltsa lelkét az örök kárhozattól…
J. R. Ward bestsellersorozata a hét főbűnről, szerelemről és szenvedélyről, sikerről és gazdagságról"
 

Minden ami vélemény Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review